• Svar på tråden Vi som väntar tredje barnet i juni/juli 2012 - nu har de kommit ut!
  • Erik

    Har inte varit inne på några dagar nu... Dopet o kalasen är överstökade nu. Så nu heter hon Edit Maria Helena officiellt. Hon sov hela dopet i pappas famn. 

    Nu i två dagar har hon bara sovit en timme åt gången dagtid... Blir tungt när man inte har någon tid för sig själv.  


    Erik -04, Elias -07, Edit -12
  • Edvina

    Igår hade Ludvig en riktig vaken och 'surisdag' kom inte till ro på hela dagen utan först vid kl 20 på kvällen. Jag kunde verkligen inte göra ngt annat än bära och amma. Idag verkar han ta igen sig och sova för han sov sen hela natten och sover i fortfarande med pauser för mat. Han har ammat upp en jäkla produktion iallafall igår för idag är brösten helt sprängfyllda av allt sugande igår!

    Idag ska vi till bvc första gången. Ska bli spännande att se om han hämtat upp sin vikt nu. Vägde ju 4285g vid födseln och gick ner till 3900g. Han är två veckor och 3 dagar nu.  

    Du och Jag: Låter ju positivt iallafall att de inte varnat dig ang. att bli gravid igen. Då kanske det finns hopp om en fyra  


    ♥ E ♥ V ♥ L ♥
  • Erik

    Edit har också dagar då hon bara sover korta stunder o är allmänt missnöjd. Sen har hon dagar när hon kunde sova hela dagarna med matpaus emellan... Ser nog inga som helst rutiner här hos oss än i alla fall.

    Edit är 4 veckor gammal i dag. :) På onsdag är hon prick en månad!  


    Erik -04, Elias -07, Edit -12
  • Du och Jag ver2

    Edvina, fast det var just det läkarna som utförde snitter gjorde. Rekommenderade mig att inte bli gravid igen... Ena sa att OM jag skulle bli gravid igen så ville inte han utföra snittet isf (med tanke på sammanväxningen), medans den andra sen kom och talade om vilka risker som fanns, hon höll med honom men sa samtidigt att de kan ju inte förbjuda mig. Men vill ju såklart inte göra nå dumt! Därför vill jag kolla med min läkare också (som tyvärr inte kunde vara med på snittet). Hr googlat en massa, å jättemånga har fått blivit gravida igen, npn enstaka har de avrått helt - men då har det knappt gått att sytt ihop dem. Håll en tumme nästa onsdag!!


  • mpta

    Alfred blev 1 månad den 16 juli. Det känns nu som om denna lilla filur alltid har vart hos oss, det känns som en evighets sedan som man åkte in till förlossningen alldeles förväntansfull å med en massa smärta, ja den första tiden känns verkligen långt bort nu, lite sorligt. Men han blir roligare å roligare eftersom han nu är mer med, han sover fortfarande en hel del men han kan även va vaken i ca 2 tim i sträck å ligga å Kika nyfiket, börjar småprata när man pratar med han å ja tror inte d dröjer allt för länge till innan han kommer visa ett litet leende :) allt går jätte bra här hemma med syskonen, från början va den nyblivna storebron lättretad, jag skulle göra allt å pappa fick knappt röra han, han har dock älskat Alfred från första stund sen åkte sambon till stugan med de äldre barnen när Alfred va en vecka å sen när dom tillbaka hade även den glada storebrodern återvänt visst kan han fortfarande vara lite så att han är mammig men så har han alltid vart, han har ju alltid vart minst å min lilla kille Sen märks d att han är rastlös vissa dagar då kan han gå mig på nerverna, far runt som en tok å ska bara ställa till det gissar på att den dåliga sommaren ställer till det, vi har hållt oss mycket hemma vid dåligt väder eftersom inneaktiviteter oftast kostar pengar plus att man kanske måste åka långväga, skillnad när solen skiner då kan man åka till närmaste badstrand eller lekpark konstigt nog verkar dottern som är äldst vara minst rastlös hon har inget emot att bara vara en dag iof blir d väl drygt för henne å när d blir många dagar med dåligt väder! Efter denna vecka är sambons ledighet slut så då kommer väl sommaren antar ja dvs när d blir svårare för mig att komma iväg haha...

  • Pprcorn

    Alice är 19 dagar och hon har börjat le tillbaka. var till bvc i fredags och även dör log hon och fick då höra att hon var riktigt tidig med att le eftersom hon redan då hade lett sen ett par dgr tebax. riktigt härligt är det då man får ett leende eller två

  • mpta

    Hur tycker ni förresten att övergången har gått från 2 till 3 barn? Än så länge tycker ja att d har vart lätt! Visst ibland känns d som om ja ska ha med mig en hel förskola till affären men förutom d går d utmärkt! Från 1 till 2 tyckte ja va jobbigt, inte för egen del, bebisen skötte sig utmärkt då å ja va inte trött utan ja pluggade tom den första tiden på heltid. Men ja hade dåligt samvete, kände att ja inte räckte till till dottern å d kändes som om även hon märkte det, sambon fick hela tiden roa dottern för att hon skulle va nöjd aldrig ville hon leka själv. Nu med 3de har ju syskonen haft varandra så nå dåligt samvete har ja inte haft å d känns som om dom har roat sig ändå som sagt storebror har vart lite med humöret men annars har det vart lugnt, han har ju alltid vart en kille som klarar av att leka själv så d har väl underlättat men sen har ju som sagt syskonen roat varandra. Så ja tycker inte att det har vart nån större "chock" med 3 barn

  • Tibell

    Mpta : känner som du :) tycker övergången från 1 till 2 barn var betydligt jobbare än nu när man fått tredje ! Hon liksom känns så självklar i familjen och allt känns så bra. Sen blir det säkert svettigare när mannen börjar jobba sen.. Men det är ett senare bekymmer ;) jag har faktiskt redan testat på att vara ensam med alla barnen vid ett flertal gånger och det har än så länge funkat kanon !

    Var på ny vägning idag. Lovis blir 3 veckor imorgon och vägde idag 3150 gram.. Lilla söthönan :)

    Fler barn som fått hormonprickar här inne ? Lovis har fått jätte mycket :( framförallt på ens kinden och prickarna är riktigt ilsket röda och irriterande ... Ser hemskt ut :(
    Men visst ska man inte behandla med något utan bara vänta ut det ?

  • Erik

    Edit är en månad i dag! Hurra! 

    Hormonprickar ska man nog bara vänta ut. Dom försvinner av sig själv förr eller senare. Edit har också några men inte så många. Däremot har hon "svettutslag" mellan sina hakor (hon har några hakor). Har nästan lust att sätta potatismjöl så det skulle torka upp. :)

    Pojkarna sover hemifrån nu två nätter så vi får känna hur det var att bara ha ett barn. :) Fick ta sovmorgon i dag för mannen har börjat jobba den här veckan o inga barn som störde. Sov till 11:30! Förstås med några matningar emellan... Men ändå! 


    Erik -04, Elias -07, Edit -12
  • Edvina

    Hej tjejer!

    Äntligen lite sommarväder Solig 

    Sambon sliter hund ute i trädgården (gräver bort 83kvm gräsmatta inför altanbygget) själv sitter jag med kaffekoppen bredvid och gosar med bebis Känns rättvis väl?

    Ludvig hade gått upp till 4090g nu (födelsevikt 4285g med dipp ner till 3900g) vilket var bra enligt bvc-sköterskan. ängden fick hon till 51,5cm.. men födelselängden var ju 52cm så vem som mätt fel, om han inte krympt vette 17 men strunt samma... Annars är allt bra. Han är så gosig, vill mest sova, äta eller sitta i famnen. Inte mig emot, jag försöker verkligen njuta nu av bebistiden eftersom jag vet hur snabbt det går, dessutom om det nu är sista gången!

    Du och jag: Jasså ok, då missförstod jag.. Självklart håller vi tummarna att de inte avråder dig!!! 

    Jag tycker också övergången har gått bra, hittills iallafall. Men ok, tidigt att säga kanske eftersom sambon är hemma fortfarande. Blir väl annat i höst sen när man är själv om dagarna och ska passa tider mm. Men man har ju lite rutin nu iallafall och är betydligt lugnare än med första barnet. Den tredje lilla liksom bara föds in i en familj som redan rullar på, bara hänga med, alla rutiner sitter redan. Det känns rätt skönt

    Ludvig har inte fått hormorprickar ännu, men det kommer säkert snart. Har för mig att de andra har fått lagom till 1 mån ca, helt prickiga och knoppriga. Ännu är han slät och fin. Inget leende här ännu, men han är ju bara 2,5 veckor, 3 på fredag. Däremot är han mkt stadig och stark (säkert pga storleken) hållt huvudet sedan födseln och vrider han sig från rygg till sidan själv.. lite läbbigt tycker jag i sängen om han vrider sig om jag sover.. Ska ju ligga på rygg. Hur noga är ni med det?  

    Hoppas ni har det gott i värmen

     


    ♥ E ♥ V ♥ L ♥
Svar på tråden Vi som väntar tredje barnet i juni/juli 2012 - nu har de kommit ut!