• Svar på tråden Vi som väntar tredje barnet i juni/juli 2012 - nu har de kommit ut!
  • mpta

    Igår tog jag en cykeltur, sambon tyckte att ja skulle ta en kort sträcka men ja sa att den som ja skulle ta va kort å lätt, men jag hade väl kanske förträngt att denna sträcka kändes kort som tränad och inte med 25 kilos övervikt!! Efter halva biten trodde ja att ja skulle dö haha, sen när ja kom hem såg ja att min korta sträcka visst va på 8.3 km, detta tyckte ja va så simpelt för ett år sedan denna sträcka cyklade ja när jag inte orkade cykla min längre sträcka. Usch känns så frustrerande att va så fet å ur form! Första veckan efter förlossningen kände man ju sig skapligt "smal" efter att gravidmagen försvunnit men nu känner ja mig inte vidare smal å smidig. Ne idag blir det 6 km med vagnen istället, vågar inte sätta mig på cykeln på några dagar tror ja haha

  • Tibell

    Mamita : tack :)

    Erik : hoppas inte det är kolik :( håller tummarna att det blir bättring snarast !

    Robzmarley : men fy :( det där lät inte skoj alls.. Krya på dig !

    Idag ska vi åka till BVC för vägning. Nu hoppas jag att Lovis har börjat öka !

    Annars mår vi toppen allesammans. Storasystrarna avgudar sin lillasyster !
    Jag har nästan återgått till min normala storlek men vill inte tappa mer i vikt nu.. Så jag gör inget annat än äter nu ;)
    Amningen funkar toppen.. Dock bara med amningsnapp, utan gör det alldeles för ont. Men försöker variera så hon inte glömmer hur man ska göra. Jag hoppas på att kunna ta bort den sen när vårtorna vant sig.
    Napp tar hon ingen.. Men hon är lika nöjd för det :) men det kommer kanske sen ?!
    Så ja.. Allt flyter på och vi är så lyckliga ! Det är första gången sedan mamma gick bort i januari som jag känner ren och skär lycka och glädje !

  • Erik

    I dag ska vi försöka med bara amning, ingen ersättning... Hon skrek i 2 timmar utan lindring i går mellan 22:30 o. 00:30 sen tog hon mitt i allt bröstet o åt o somnade... Före gick bröstet inte alls... I dag gör dom hembesök så då måste jag fråga hur vi vet om det är kolik eller bara tillfälligt magknip o vad jag kan göra för att lindra hennes magknip...

    Skitjobbigt när man märker att hon har ont i magen men ingenting lindrar... Men som tur är sov hon sen bra o sover ännu så halva dagen i dag har hon i alla fall mått bra.  


    Erik -04, Elias -07, Edit -12
  • Edvina

    Hej tjejer!

    Har försökt sätt mig ner och skriva ett par rader men alltid är det ngn hemma som vill ha ens uppmärksamhet Men just nu så leker barnen hos grannen och sambon är och handlar och liten somnade här intill.

    Tackar tackar, ja han är en riktig go'bit Man blir ju helt kär. Antar att ni känner detsamma, det är så mysigt

    Igår var vi på "besiktning" av bebis och det gick bra. Han har gått ner till 3900g men det var ok. Måste amma med max 2 tim mellanrum då han behöver få upp sockret och få mer vätska. Han har inte kommit igång med bajsandet heller. Kom lite igår för första gången efter att jag retat med tempen.

    Vi var också ute på en liten miniprommis idag för första gången. Jag känner mig helt ledlös från axlarna och ner, känns inte som om jag har ngn muskel som stadgar upp kroppen Känner ni detsamma?? Då höll jag ändå igång under graviditeten ganska bra, cyklade och gick till sista dagen.

    RobzMarley: Men oj vilken otur du fick där efteråt då Lät inget vidare.. Tur det finns medicin och hoppas det vänt nu!

    mamita3: Otur med mjölkstockning! Jag har klarat mig bra från det alla ggr och hoppas på att göra det nu med. Så där knöligt kan jag få men det brukar släppa när dom äter. Men mina brukar äta typ hela tiden så det kanske är det

    Tibell: Jättefin liten tjej du har fått

    Erik: Jag har tyvärr inga bra råd att ge. Har ingen erfarenhet av kolik. Min lilla nu och den innan har dock haft mkt gas och svårt att bajsa i början och varit lite oroliga. Men inte skrikigt i dagar och så. Jag tyckte det blev bättre med sempers magdroppar, men det tog ett tag innan det verkade. 

    Nej nu kallar den lille!

     


    ♥ E ♥ V ♥ BF 10/7 ♥
  • Edvina

    .. Just ja, en annan sak. Idag har jag helt sjuk foglossningssmärta (???) Kan det vara ngt hormonellt samband med att mjölken runnit till igår och idag? Känns jättefånigt, jag har känt mig så bra och så nu, kan knappt gå. Värre än då jag var gravid  


    ♥ E ♥ V ♥ BF 10/7 ♥
  • Erik
    Edvina skrev 2012-07-11 18:54:04 följande:
    .. Just ja, en annan sak. Idag har jag helt sjuk foglossningssmärta (???) Kan det vara ngt hormonellt samband med att mjölken runnit till igår och idag? Känns jättefånigt, jag har känt mig så bra och så nu, kan knappt gå. Värre än då jag var gravid  
    Mina foglossningar har blivit värre efter förlossningen tyvärr... 
    Erik -04, Elias -07, Edit -12
  • Erik

    I går hade fröken en sovdag. Bara sov o åt. Säkert trött efter skrikdagen i förrgår. Men fast hon var så lugn hela dagen så hade hon sin skrikperiod mellan kl 23-01. Fan säger jag bara om det är kolik ändå?! Ingenting hjälpte när hon skrek... Till sist låg jag bredvid henne i sängen bara o lät henne skrika för allt annat jag försökte med hade ingen verkan... Men sen sov hon bra hela natten... Åt ett par-tre gånger. 

    Dom var o vägde Edit i går... Hon har gått bra upp i vikt. 4620 g. Nästan ett kg sedan utskrivningen 27.6. :) Så mat får hon så det är inte därför hon skriker i alla fall...

     


    Erik -04, Elias -07, Edit -12
  • Edvina

    Erik: Jasså du med.. Hoppas det avtar för det är inte skönt! En annan fråga (intim kanske) men har era magar kommit igång efter förlossningen? Jag har inte varit på toa ännu efter fl, i morgon är det ju 1 vecka sedan! Konstiga är att jag känner inget obehag eller lider på ngt sätt. Men man börjar ju undra om tarmarna dött där inne ;) Låter och brummar och haft massa luft men inget mer. Dricker och äter som man ska.

  • mpta

    Edvina: ja nu är d ju snart 4 v sen Alfred föddes så nu är magen i form men den första veckan va det dåligt. Jag kände mig riktigt nödig, jag va inte "rädd" för att trycka men hur ja än försökte gick det inte att bajsa, det va som om att kroppeb trodde att ja va nödigfast d egentligen inte fanns nå att bajsa ut haha.. Blev lite nervös efter några dagar å eftersom ja vet hur jäkla ont d gör i magen när man blir förstoppad så tog ja lactulos, jag fick bajsa å sen kände ja mig mycket bättre! Innan kändes magen liksom full för ja hade ju ätit en jäkla massa men inte vart på toa. Hade väl kanske problem med att bajsa i ca 1.5 vecka eller liknande.

Svar på tråden Vi som väntar tredje barnet i juni/juli 2012 - nu har de kommit ut!