• Anonym (Visste du detta?)

    Vansinnig, arg, förtvivlad, förbannad :-( Om detta stämmer vill jag inte vara med.......

    .............. att betala skatt längre! Inte konstigt att det ska sparas in på våra gamla, våra skolbarn, redan överfulla dagis. Sjukvården som idag inte är värt namnet, dom som kan flyr landstinget och söker sig till privata kliniker. Engagerade föräldrar väljer friskolor. Jag kan göra listan hur lång som helst.  Jag har aldrig varit SD, men kan kan efter detta förstå att dom skjuter i höjden och nu har över 10%.

    HUR kan en familj där barnen inte är födda i Sverige få föräldrapening retroaktivt? Vad är det för idioter som beslutat detta?

    Det här är en fruktansvärt stor spark i magen för ALLA svenska familjer som daligen jobbar och sliter för att få ekonomin att gå runt. Ett rent hån vill jag nog säga

    Jag är så arg, så jag tuggar fradga. Tills någon stoppar detta vansinne tänker jag jobba så mycket svart som det bara är möjligt.Förresten: vem kontaktar man för att be dom sluta dra min skatt till detta vansinne? Jag ställer inte upp längre!


    Ekonomisk ersättningen för en nyanländ invandrarkvinna som är arbetslös och har tre barn.
    Kvinnor får:
    6 510 kronor i etableringsersättning
    4 500 kronor i etableringstillägg
    4 500 kronor i bostadsbidrag
    3 754 kronor i barnbidrag
    2 546 kronor i underhållsstöd
    = 21 810 kronor i månaden skattefritt.


    Utöver detta har kvinnan rätt till:


    259 200 kronor i retroaktiv föräldrapeng från det att barnet föddes, oavsett i vilket land det är fött. Hon kan själv välja i vilken takt föräldrapengen ska betalas ut. Exemplet är baserat på den lägsta ersättningsnivån om 180 kronor per dag under 480 dagar per barn.


    Källa: www.statskontoret.se
    http://avpixlat.info/


    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-10-19 13:51
    Nej, faktiskt! Att det var så här illa hade jag ingen som helst aning om. Varför måste vi hälla ett överflöd av pengar över dessa människor? Hur många svenska barnfamiljer som är hemma med föräldra penning har dessa summor att leva på? Tacka fn för att alla vill hamna i Sverige (
  • Svar på tråden Vansinnig, arg, förtvivlad, förbannad :-( Om detta stämmer vill jag inte vara med.......
  • xmarcusx
    Anonym skrev 2012-10-19 15:38:41 följande:

    Är det därför invandrare är grovt överrepresenterade i fängelser och särskilt grova brott. Ca 30% i svenska fängelser saknar svenskt medborgarskap. Sen har du ca 50% invandrare med medborgarskap som sitter. Har du besökt ett fängelse eller häkte nångång?

    Och nej, många är inte ultratacksamma. Dom ser ner på oss.
    Enligt BRÅ är inte ursprungsland en lika tung faktor för kriminalitet som till exempel ålder, kön eller socioekonomisk situation. Det förklarar varför unga invandrarmän är överrepresenterade i brottsstatistiken, och då är inte eventuell diskriminering medräknad.

    Dessutom kan man vända på det och säga att det också är den gruppen som utsätts för flest brott i Sverige. 
  • xmarcusx
    Anonym skrev 2012-10-19 15:41:11 följande:

    Ja det var ju det jag skrev. Dom kommer för att leva på bidrag.
    Men det var inte det jag skrev. Läs om.
  • Anonym (badboll)
    Anonym skrev 2012-10-19 13:59:27 följande:
    Hur tror du själv det är att komma till ett land och inte ha nåt, kanske inte ens papper på vem man är, inte känna nån annan eller veta om man ens får möta de sina mer? Varför så avis? Tänk dig att du måttat fly från allt i bara kläderna du har på kroppen och kanske inte en penny på dig vore du då inte glad om du får hjälp i det land du hamnar i då, mat i magen och kanske få sova i en trappuppgång eller bredvid en perolof kanske är bättre enl dig? Ta dig samman
    Ja, och tänk så trötta de måste vara efter den långa resan hit, har man inte id-handlingar blir man ju inte ombordsläppt på något flyg hit så de har väl gått eller liftat med lastbilar ända hit, stackarna... Nja, väldigt många har faktiskt pass eller legitimation, men kan inte visa dem för myndigheterna eftersom det då skulle bli uppenbart att de har annan nationalitet, ålder, namn och/eller familjeförhållanden än de påstått. Hade de sagt sanningen hade de inte fått stanna eftersom de inte har några asylskäl.

    Att ha en generös invandringspolitik är helt okej, men det gör mig förbannad att vi inte har någon som helst koll på vilka vi släpper in i landet!

    Här är en bra blogg i ämnet meritwager.wordpress.com/ (den är INTE associerad med SD, Flashback, VAM, Avpixlat eller något annat "suspekt".)
  • Madick
    Micke skrev 2012-10-19 15:46:35 följande:
    Så du menar att man ska kunna begå vilka brott man vill och det enda man riskerar är att bli utvisad? Njaa.. 

    Visst, att hålla personer inlåsta kostar pengar men tror vi skulle få kaos om man inte straffade de som begick brott utan endast gav dem en flygbiljett. 

    Nej så menade jag inte. De ska utvisas och fängslas i det land de är medborgare i.
  • Micke
    xmarcusx skrev 2012-10-19 15:49:04 följande:
    Enligt BRÅ är inte ursprungsland en lika tung faktor för kriminalitet som till exempel ålder, kön eller socioekonomisk situation. Det förklarar varför unga invandrarmän är överrepresenterade i brottsstatistiken, och då är inte eventuell diskriminering medräknad.

    Dessutom kan man vända på det och säga att det också är den gruppen som utsätts för flest brott i Sverige. 
    Citerar BRÅ: 

    "Från tidigare forskning vet man att vissa bakgrundfaktorer, som ålder och kön, samvarierar med risken för brottslighet. Mot denna bakgrund har Brå gjort en så kallad standardisering av materialet med avseende på kön, ålder, utbildning och förvärvsinkomst. Standardiseringen innebär att de olika grupperna genom en statistisk beräkning ”likställts” när det gäller dessa faktorer. Alla grupper får med denna beräkning en lika stor andel män, samma andel yngre och så vidare. Det visar sig då att de utrikes föddas överrisk minskar från 2,5 till 2,1. "

    Dvs överrisken är fortfarande mer än dubbelt så hög, även om man tar hänsyn till ålder, kön, utbildning, inkomst.

     


  • Anonym

    jösses! det som ts skrivit är en lögn, det stämmer inte!!!!!!!
    kan snälla alla försöka förstå detta! 

  • Anonym
    Madick skrev 2012-10-19 15:43:14 följande:

    Varför vi ska ha kvar fängelsekunder som  inte är medborgare förstår jag faktiskt inte heller, ut med dem.

    Vi har nog väldigt olika umgängeskretsar. De invandrare, särskillt från Afrika, är väldigt arbetssamma och tacksamma.

    Danmark ska nu börja utvisa alla kriminella invandrare har jag för mig att jag läst.
    I Sverige har rättssystemet havererat. En 21 årig man dömd för grov våldtäkt (tror det var en irakier) och rån skulle utvisas efter avtjänat straff men han slapp för han hade ingen som skulle möta honom på flygplatsen!!?? Det är ju en parodi. Det är tydligen bättre att han får stanna och våldta och råna än att det lilla barnet skickas hem utan snuttefilten.
    Oavsett vad man tycker om Avpixlat så kan man läsa där. Det finns källor på allt. Och man blir chockad när man inser vad som pågår i Sverige som vanlig media inte tar upp.
  • Micke
    Anonym skrev 2012-10-19 15:53:45 följande:
    jösses! det som ts skrivit är en lögn, det stämmer inte!!!!!!!
    kan snälla alla försöka förstå detta! 
    Nej det diffade 200 kr. Så ingen jättestor lögn va? 
  • Madick
    Anonym skrev 2012-10-19 15:54:50 följande:

     
    Oavsett vad man tycker om Avpixlat så kan man läsa där. Det finns källor på allt.

    Källgranskning är viktigt.  (sorry hamnade innanför rutan)
Svar på tråden Vansinnig, arg, förtvivlad, förbannad :-( Om detta stämmer vill jag inte vara med.......