• Anonym (Visste du detta?)

    Vansinnig, arg, förtvivlad, förbannad :-( Om detta stämmer vill jag inte vara med.......

    .............. att betala skatt längre! Inte konstigt att det ska sparas in på våra gamla, våra skolbarn, redan överfulla dagis. Sjukvården som idag inte är värt namnet, dom som kan flyr landstinget och söker sig till privata kliniker. Engagerade föräldrar väljer friskolor. Jag kan göra listan hur lång som helst.  Jag har aldrig varit SD, men kan kan efter detta förstå att dom skjuter i höjden och nu har över 10%.

    HUR kan en familj där barnen inte är födda i Sverige få föräldrapening retroaktivt? Vad är det för idioter som beslutat detta?

    Det här är en fruktansvärt stor spark i magen för ALLA svenska familjer som daligen jobbar och sliter för att få ekonomin att gå runt. Ett rent hån vill jag nog säga

    Jag är så arg, så jag tuggar fradga. Tills någon stoppar detta vansinne tänker jag jobba så mycket svart som det bara är möjligt.Förresten: vem kontaktar man för att be dom sluta dra min skatt till detta vansinne? Jag ställer inte upp längre!


    Ekonomisk ersättningen för en nyanländ invandrarkvinna som är arbetslös och har tre barn.
    Kvinnor får:
    6 510 kronor i etableringsersättning
    4 500 kronor i etableringstillägg
    4 500 kronor i bostadsbidrag
    3 754 kronor i barnbidrag
    2 546 kronor i underhållsstöd
    = 21 810 kronor i månaden skattefritt.


    Utöver detta har kvinnan rätt till:


    259 200 kronor i retroaktiv föräldrapeng från det att barnet föddes, oavsett i vilket land det är fött. Hon kan själv välja i vilken takt föräldrapengen ska betalas ut. Exemplet är baserat på den lägsta ersättningsnivån om 180 kronor per dag under 480 dagar per barn.


    Källa: www.statskontoret.se
    http://avpixlat.info/


    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-10-19 13:51
    Nej, faktiskt! Att det var så här illa hade jag ingen som helst aning om. Varför måste vi hälla ett överflöd av pengar över dessa människor? Hur många svenska barnfamiljer som är hemma med föräldra penning har dessa summor att leva på? Tacka fn för att alla vill hamna i Sverige (
  • Svar på tråden Vansinnig, arg, förtvivlad, förbannad :-( Om detta stämmer vill jag inte vara med.......
  • Duckan

    Butterscotch, jag förstår vad du säger och det är inte den linjen jag är inne på.
    Madick, tror dig, som sagt, läste ts och reagerade, men förstår nu att det  inte är sanningen.

  • Madick

    Vad jag tycker är bra mycket värre än att invandrare får pengar under två år så de överlever och kan lära sig svenska är de svenska brudar som skaffar barn på barn på barn, aldrig haft något jobb mer än tillfälligt, ser till att mannen inte kan behålla något jobb eftersom han ständigt måste vabba trots att mamman är hemma, som lever på bidrag år ut och år in och bara glider runt. DET är skamligt. Vidrigt rent ut sagt.

    Sluta ge en massa bidrag åt friska människor som inte ens försöker. Invandrare som kommer hit och kämpar för att lära sig språket ger jag bra mycket hellre av skattepengarna till. De tar ju dessutom de "skitjobb" som de fisförnäma bidragstagande storfamiljerna inte vill ha.

  • joråsatt2012

    Jaså, den här gamla påhittade SD-smörjan valsar fortfarande omkring på nätet? 

    Som svar på TS fråga "Hur många svenska barnfamiljer som är hemma med föräldra penning har dessa summor att leva på?" 

    Exakt lika många som i exemplet, nämligen ingen. 

  • Anonym (Tröttnat)

    Ja nog är det snedvridet alltihopa när invandrare blir rika på bidrag, medans svenskar fåt kämpa och jobba häcken av sig för att få en bra levnadsstandard.

    Sen att man bara fortsätter att ösa in invandrare fast det redan råder bostandsbrist, arbetslösheten är stor och att man dessutom redan har problem med att etbalera de invandrare vi har i det svenska samhället och ge dem en chans att komma in i samhället utan att tvingas buntas ihop i Rinkeby eller rosebgård eller andra ghetton dit svenskar inte ens vågar sätta sin fot efter solnedgången för risken att bli våldtagen eller rånad.

    Jag har ingenting emot invandrare, MEN jag är trött på att man bara öser och öser in mer trots att man redan har glaset fullt. Nån gång rinner det över.    

  • Micke
    Madick skrev 2012-10-19 15:00:02 följande:


    Såg du på alla "om" som fanns i beräkningen? Hur "dessutom FP" inte stämmer. Att det bara gäller i 2 år? Hur mycket en svensk i samma hypotetiska familj får under obegränsad tid?


    FP stämmer inte då barnet i exemplet var för gamla. Hade barnen varit yngre hade det stämt. 

    "=21 541 Detta har man rätt i under högst två år, och förutsätter att den ensamma mamman deltar på heltid i utbildningar och andra insatser."  

    Högst två år med etableringsersättning ja. Som ligger över vad de hade fått i försörjningsstöd. 

    Efter dessa 2 år så kan de få försörjningsstöd som vem som helst.
  • Madick
    Micke skrev 2012-10-19 15:11:58 följande:
    FP stämmer inte då barnet i exemplet var för gamla. Hade barnen varit yngre hade det stämt. 

    "=21 541 Detta har man rätt i under högst två år, och förutsätter att den ensamma mamman deltar på heltid i utbildningar och andra insatser."  

    Högst två år med etableringsersättning ja. Som ligger över vad de hade fått i försörjningsstöd. 

    Efter dessa 2 år så kan de få försörjningsstöd som vem som helst.

    Nej, FP kan inte tas ut samtidigt som helttidsstudier, alltså hade det varit FP istället för etableringspengarna.
  • Anonym

    Det finns INGEN anledning att rösta på SD. Då kan ni lika gärna flytta tillbaka till 30 talet och rösta på Hitler. Det gick ju bra för dem....eller?
     

  • CMM
    Anonym skrev 2012-10-19 15:17:09 följande:
    Det finns INGEN anledning att rösta på SD. Då kan ni lika gärna flytta tillbaka till 30 talet och rösta på Hitler. Det gick ju bra för dem....eller?
     
    Godwin in action!
    Jag har en Twitter nu! twitter.com/CMM_FL
  • Anonym (Visste du detta?)
    Madick skrev 2012-10-19 15:06:09 följande:
    Vad jag tycker är bra mycket värre än att invandrare får pengar under två år så de överlever och kan lära sig svenska är de svenska brudar som skaffar barn på barn på barn, aldrig haft något jobb mer än tillfälligt, ser till att mannen inte kan behålla något jobb eftersom han ständigt måste vabba trots att mamman är hemma, som lever på bidrag år ut och år in och bara glider runt. DET är skamligt. Vidrigt rent ut sagt. Sluta ge en massa bidrag åt friska människor som inte ens försöker. Invandrare som kommer hit och kämpar för att lära sig språket ger jag bra mycket hellre av skattepengarna till. De tar ju dessutom de "skitjobb" som de fisförnäma bidragstagande storfamiljerna inte vill ha.

    Mm, visst. Vad heter planeten du ramlade ner ifrån? Som kommer hit och kämpar för att lära sig språket? Mm, visst. Möjligen kan dom släpa sig dit OM kvinnorna håller sig bakom ett draperi, OCH om läraren inte är en kvinna. Jag antar att du tycker att tacksamheten vi får tillbaka också är helt ok? """Dålig mobiltäckning, inte spöken orsak till demonstration på Glava asylslott ASYLELÄNDET Som vi skrev om igår demonstrerade de flyktingar som är inhysta på Glava asylslott utanför Arvika. De höll upp plakat som antydde att de var rädda för spöken. Nu visar det sig dock vara den gamla vanliga visan. Det är för dålig service på hotellet helt enkelt, bl a tycker man inte att mobiltäckningen är tillfredsställande. Utöver detta gillar man inte att behöva köa till toaletterna (det finns 44 stycken), man tycker inte det är tillräckligt stor variation på maten som serveras och man får inte tillräckligt med fickpengar. Även kommunikationerna mellan Glava och Arvika är är för dåliga anser man och hänvisar till att en flykting missade sista bussen tillbaka till boendet för en tid sedan. En ung kvinna på boendet är gravid men ?orkar inte? vara det och på något sätt skylls även detta av de boende på brister i det svenska mottagandet, liksom att någon haft ont i magen utan att Migrationsverket satt in extra resurser. Det har också klagats på att varmvattnet inte räcker, vilket dock visat sig bero på att man använder duscharna för att värma nappflaskor. Vidare har man klagat på fukt inomhus, något som man dock orsakat själva genom att hänga upp fuktig tvätt i alla utrymmen. Detta efter att man haft sönder torktumlaren genom att försöka bryta upp luckan med en sked. Media försöker förstås i vanlig ordning få det att låta som att dessa människor som ska föreställa ha flytt från krig, förföljelse och svält nu tvingas leva under oacceptabla förhållanden på Glava asylslott. Det reser förstås frågor kring hur eländigt man kan ha haft det tidigare om man börjar kverulera om dålig mobiltäckning i det land där man sökt asyl. Att det bland dessa personer uppenbarligen finns dem som är kapabla att sparka en av sina egna kvinnor i magen och hota henne med kniv ger inte riktigt heller bilden av en utsatt människa i tacksamhet över att ha fått en fristad i Sverige."""
  • Madick
    Anonym (Tröttnat) skrev 2012-10-19 15:11:23 följande:
    Ja nog är det snedvridet alltihopa när invandrare blir rika på bidrag, medans svenskar fåt kämpa och jobba häcken av sig för att få en bra levnadsstandard.

    .    

    Men det är ju i stort sett samma pengar som en svensk familj med samma sammansättning skulle få, med skillnaden att svensken även får pengar för tandläkare, mediciner, flytt, möbler osv vilket invandraren inte får. Vilken svensk familj med soc lever rikt på dessa pengar?
Svar på tråden Vansinnig, arg, förtvivlad, förbannad :-( Om detta stämmer vill jag inte vara med.......