Inlägg från: Pallas |Visa alla inlägg
  • Pallas

    Mekarskryt!

    Rabarbapuppa skrev 2013-04-22 14:31:33 följande:
    Pallas,

    Det är ju min första BMW efter ett liv av BARA Volkswagen sedan 1988. (ja okej, nån Audi också)
    Så jag har inte varken en kunskapsbank eller en reservdelsbank uppbyggd än, tyvärr.

    BMW har nåt skit som kallas "sitsavkännarmatta" i passagerarsätet. Den innebär att den talar om för systemet om någon sitter där, först då kopplas passagerar-airbag in. Annars gör den inte det. Den har vållat BMW-ägare problem i alla år och är av dålig kvalité. Priset då, ja 4 och 2. Tackar.

    OM det är det som är fel med min bil vet jag inte, men någon med typ "Carsoft" och en PC skulle ju kunna läsa av detta såklart. Är inte jättesugen på en avsläsning a 800 kr hos BMW bara för att få veta ett fel.

    Det trista är att det inte behöver vara fel på airbagsystemet, utan kan vara fel på bara denna "matta". Har ingen lust att lägga ut 4200 bara för att chansa på att det är den.

    Ska kolla kontakten till denna sensor Topps. Japp.

    /Puppa
     
    Kom förbi så kan vi plugga in min felkodsläsare!
  • Pallas

    Så, nu har jag legat i hagelstorm och bytt yttre styrled på Cordoban, samt tätat oljepluggsläckaget. I går fick jag hjälp att svetsa dit ett nytt flexrör, eftersom det gamla var sprucket och troligen orsakade fel 0171 - System to lean on bank 1. Återstår att boka tid för hjulinställning och sen besiktning. Känner mig duktig! Det blev ett litet blodvite och fram med storsläggan, men annars gick allt enligt planerna. Kommer ha träningsvärk imorgon.

  • Pallas

    Satan vad jag har ont i de sneda magmusklerna idag!

    Funderar på att felsöka centrallåset på bakluckan i dag, hoppas på att det är ett enkelt kabelbrott bara.

    Nästa projekt är ju storservicen på BMW:n, men ack vad jag drar mig för det. Har dessutom någon läcka på insuget.  

  • Pallas
    Themis skrev 2013-05-01 15:37:12 följande:
    *skulle vilja komma och vara prao-elev hos er*
    Du är välkommen!
  • Pallas
    ander25k skrev 2013-05-01 16:27:12 följande:
    Inga slangar som har fått ålderstecken ?
    Jo, jag har nya slangar liggande för att byta ut allihop, men när ska jag ha tid.... suck. Hittar ingen handbok för min bilmodell heller.
  • Pallas

    anders: kollade spaghetticoder förut, men de verkar ha lagt ned. Där fanns suveräna sprängskisser på ALLT! Ska kika på dina länkar, tack! Det är ju en rätt vanlig bilmodell, med reservationen att jag har en dieselautomat.

    Ang insuget så tror jag att jag helt enkelt inte fick det riktigt tätt efter glödstiftbytet i vintras. Frågan är om det påverkar att den bara startar felfritt i nedförsbacke? 

  • Pallas
    Bröderna Bus skrev 2013-05-04 00:22:22 följande:
    Min 14-åring byter 4 däck på under en timme!! *stolt mamma!
    famlar efter gilla-knappen!
    bastardized skrev 2013-05-04 00:25:25 följande:
    Nu skall jag skryta lite med!
    Ställde ut en bil jag själv har byggt på Elmia i påskas, dessutom kommer den med i ett reportage i en välkänd motortidning inom kort. 
    Men NU blev jag impad! Bild!

    Själv får jag lite panik över BMW:n, tror att det är insuget som krabbar och jag har tagit lös det där förut och det är INGEN lek! Sist jag var där under och skruvade hade jag karpaltunnelsyndrom i flera veckor. Jag måste verkligen få tummen ur och plocka isär den inom kort. Problemet är ju att jag jobbar hela tiden och när jag inte jobbar så städar eller rider jag. Hur får ni andra mekare tid till underhåll på era skorvar? Prioriterar ni bort något? Knakar äktenskapet i fogarna för att ni ligger i garaget för jämnan? Eller hur gör ni?
     
  • Pallas

    Karpaltunnelsyndrom är när handens huvudnerv (medianusnerven) kommer i kläm.  Detta gör att handen domnar bort och smärtar. Det gör den inte sällan på medelålders kvinnor när de använder handen lite galet. Nerven går i en tunn kanal i handleden mot tummen, tillsammans med de nio fingerböjarsenorna.
     
    Ombesiktning av Seaten idag,  håll tummarna! Nytt flexrör på främre avgassystemet och ny styrled. Har gymnastiserat bromsarna lite, är osäker på om det räcker. Min gissning (mest för att jag inte har haft tid att plocka isär trummorna) är att trummorna blev rostiga när bilen stod still så länge när ventilkåpspackningen dog och att det var därför bromsverkan var ojämn förra besiktningen.

  • Pallas

    Tack, Puppa! 

    Förresten vet ni om man måste göra efterkontrollen på Opus om man gjorde besiktningen där? Eller är registren nationella? 

  • Pallas
    LinnElin skrev 2013-05-07 14:54:36 följande:
    Får man vara med och skryta här? I vårt hushåll är det jag som sköter bilarna. Bytte turbo och vevhusventilation på min stackars Saab 9-5 på nyårsafton. Bytte avgassystem på Imprezan i lördags.
    Här SKA man skryta!

    Kul med fler tjejer (för jag är fördomsfull att utgå från ditt nick)!

    Seaten är igenom besiktningen nu, men motorlampan tändes med felkod 0171 på väg därifrån. Fortsatt misstänkt läcka på bank 1 alltså. Den låter som att det är ett hål på avgassystemet också. 
Svar på tråden Mekarskryt!