Inlägg från: Pallas |Visa alla inlägg
  • Pallas

    Mekarskryt!

    Fan, nu har BMW:n börjat vibrera rejält vid inbromsning i låga hastigheter. Kan det vara nåt annat än skivorna som slagit sig, tex bussningshelveten eller nåt?

  • Pallas
    Topps skrev 2013-10-07 15:54:15 följande:
    Dom bakre bussningarna i länkarmarna i fram brukar bli dåliga. Lätt att konstatera genom snabba hårda tryck på
    bromsen. Lättast är om man har hjälp av en kompis som kan kolla hjulets rörelse.
    den gula på bilden Om den är dålig så rör sig hjulet bakåt i hjulhuset vid inbromsning. 
    Det i kombination med lite bromsvibrationer gör att det känns massor i ratten.
    Har man möjlighet att lyfta bilen så kan man med ett brytverktyg bryta lite mellan länkarm och inre sidobalken.

    Eller

    Känns det som absen hoppar in precis innan stopp?  
    Nej, det är inte ABS:en som slår på. Skulle kunna vara länkarmsbussningar, för det liknar inte hur det känns när skivorna slår sig.
  • Pallas

    Jaha, laddar för kamrems- och vattenpumpsbyte i helgen, samt vevhusvebtilatiobsrebgöribg och allmän vinterboning av bilarna.

  • Pallas

    Bytt till ett tvättbart luftfilter och ett nytt bränslefilter på BMW:n iaf. Soppafiltret satt som berget, men jag lurade det med en grytlapp av silikon och ett spännband, mitt beprövade djungelknep. '

    Seaten är inkörd i garaget och redo för "jack up your car" och vidare isärplockning. Tänkte börja med vevhusventilationen, eftersom jag vet att det är trångt och knepigt som fan. Tyvärr har jag ingen sminkspegel den här gången, men nu vet jag iaf var skruvarna sitter. Efter det är det dags för ny vattenpump och nya remmar.

    I morgon blir det vinterpjuck på BMW:n och jag ska slita de nya vinterdäcken från min gamla Clio och få med dem till omfälgning så jag kan sätta dem på Cordoban. 

  • Pallas

    Seaten jacked up. Vevhusventilationsdemontering står på to do-listan, sen hittande av dödläge inför kamrems- och vattenpumpsbyte. Vet inte riktigt vad jag pysslar med, men jag tänker att det ger sig med arbetets gång. Det svåraste är att lokalisera infästningarna på vevhusventilationen, eftersom jag inte har ngn spegel...

  • Pallas

    Kamrem och vattenpumpsbyte på plats, vevhusventilationen får sig ett bad, men nu har ungarna duschat slut på varmvattnet. Den såg verkligen inget kul ut, jag förstår varför den frös förra höstens första köldknäpp.

  • Pallas

    Jag har beställt besiktning på Beemern 21 nov. Innan dess måste jag byta en lampa på skyltbelysningen och spänna handbromsen. Skulle också vilja kolla upp vibrationerna från framvagnen som kommer när man bromsar. Kan man svänga förbi bilprovningen och be dem hissa upp och skaka lite och betala kontant? Måste ju vara billigare än en ombesiktning för krängningshämmare/skeva bromsar/länkarmsbussningar?
     

  • Pallas
    Noname00 skrev 2013-10-23 01:38:45 följande:
    Nej inte spänna vid spaken!
    Nej, det har jag inte för avsikt,
  • Pallas

    Inser att jag måste beställa en ny IC till BMW:n. Har kollat den nu och den läcker som ett jäkla såll i gavlarna. Vad är det för pungskalle som designat en högtryckspryl med gavlar i plast?

Svar på tråden Mekarskryt!