• Anonym (Förbannad)

    Är detta ok? Kan knappt andas!

    Jag är astmatiker och allergisk mot allsköns pälsdjur, men framförallt katter. Vi har i år rest från Göteborg till släkten i Ö-vik för att fira jul. Idag vid 12 dyker syrran (som bor i stan) upp med sinkatt! Lägenheten är nu full av katthår. Mina ögon är röda och kliar och rinner. Jag nyser. Näsan är täppt. Det piper när jag andas. Jag har utslag som kliar på hela kroppen. Eftersom jag inte förvarnats har jag inga allergimediciner med mig och apoteken är stängda. Känner mig så besviken. Jag är så trött och mår dåligt. Jag funderar på att åka hem imorgon. Är det verkligen ok att göra såhär? Överreagerar jag?

  • Svar på tråden Är detta ok? Kan knappt andas!
  • Essien
    aldrigmer skrev 2012-12-25 12:51:29 följande:

    Nej, det är sant. Och just därför skulle det vara tomt på akuten om enbart livshotande tillstånd skulle få komma dit!! Åtminstone i väntrummet!! Solig
    fast när man har en hel hög körbara människor omkring sig och läget inte alls är så pass besvärande att någon ska ilas till sjukhus i full kareta så kör man själv. man ringer inte ambulans.
  • Essien
    sextiotalist skrev 2012-12-25 09:10:00 följande:
    Som varandaeambulansförare så är du pinsamt dåligt påläst om allergier, en allergi kan på några minuter bli en allergichock (även pälsdjursallergi).

    Jag har en bekant som körde mot rött genom hela stan pga ett barn fick allergi (ambulans hade tagit för lång tid).

    Min sambos ena barn fick ambulanshelikopter pga allergi.
    Varför ambulans är bra, för att ni bör ha syrgas, antihistaminer och annat som kan sättas in under färd.    
    Jag har själv svår allergi och har jobbat inom ambulans. men nu utgår vi från TS vars allergi INTE är så pass akut att hon behöver en ambulans. Därför tycker inte jag heller att hon ska ringa en. Easy peasy. Kan inte ens räkna alla körningr jag varit med om där folk ringer om sin megaallergi och när vi kommer fram har de full panik över lite kliande händer som gått över halvvägs till sjukan (och då vill de hem igen istället). Gah!! Och när man frågar så är de inte ens jätteallergiska utan får små reaktioner som inte alls behöver varken ambulans eller sjukhusvård.

    Barn tar man mkt allvarligare på. Men en vuxen som levt med kattallergi flera år som faktiskt inte blir akut hotad av sina reaktioner faller inom en annan kategori. Så lite pinsam är du nog också som gör galna jämförelser mellan urakuta allergiska reaktioner hos barn och en vanlig allergireaktion som man vet inte eskalerar så pass att man behöver akutvård. 
  • nevermind

    Du borde se till att du alltid har medicin med dig TS, man vet aldrig när man stöter på en jävla idiot utan hänsyn för andra.

  • nevermind

    1. Eftersom mamma tvättar hennes tvätt och betalar dina räkningar så vet du hur kocko dom är båda två och kan totalt ignorera deras snack. Förlåt, men dom är dumma i huvudet.

    2. Bra pappa du har som sa ifrån.

    3. En katt klarar sig aldrig utmärkt en natt själv!!! Antar att katten också är curlad??
    Varför åkte inte din syster hem över natten?

  • mamita64
    Anonym (också allergisk) skrev 2012-12-25 12:43:18 följande:
    Men alltså, så värst allvarlig allergi mot katter kan ju TS inte ha, eftersom hon (om jag förstår rätt) inte tagit någon medicin alls och ändå lever.

    Hade jag varit i TS situation hade jag fått tillkalla ambulans för länge sedan, skulle inte ens komma på tanken att försöka sova i samma hus som en katt! Likadant med min son - han skulle dö om han sov en natt i samma hus som katten.

    Så jag förstår om familjen tycker hon överreagerar lite - om hon verkligen blev sjuk av katten så hade hon inte stannat kvar, utan åkt hem eller till akuten för att få medicin. Är man verkligen dålig så väntar man inte, man åker in.

    Är man allvarligt allergisk så går det inte att vara i samma hus som en katt. Är man bara lite allergisk så går det, men det är kanske inte så behagligt.
    Du vet väl om att man kan reagera olika vid olika tillfällen?
    Själv har jag varit nära att dö av allergi mot häst. 10 år senare ägde jag en egen häst som jag klarade av att ha genom att vidta olika strategier. Idag kan jag inte gå in i ett stall utan att känna av häst direkt.

    Jag har, som jag beskrev tidigare, varit nära att av katt. En katt som fanns i källaren på vårt hus.
    Idag har jag katter, men jag måste alltid tänka mej för, de har et eget rum i källaren, jag kan inte ha dem inne osv.....dessutom så klarar jag katt bättre nu än när jag var barn.

    Min syrra hade hund. Så länge jag träffade den ofta ute så funkade det rätt bra, men senare när jag träffade den väldigt sällan så kände jag av den direkt.
    Just pga att allergin kan funka på så olika sätt så tror jag att människor har svårt att fatta.
    Jag vet inte hur många ggr jag suttit på middag hemma i mitt föräldrahem med hund under bordet, " det går väl bra" reaktionen har kommit på vägen hem. Då ingen ser.
    Nu är jag en som haft tur, jag har inte så stark allergi som många andra, men inte ens jag vet ju när det slår till ordentligt igen
  • Anonym

    Nej du överreagerar inte. Oansvarigt och respektlöst av din syrra tycker jag.

  • Life

    Är ju väldigt intressant att hon tycker det är fånigt. Vet inte hur allergisk du är men av din tråd att dömma ligger du på samma nivå som min man - han dör ju inte om han kommer i kontakt med mammas katt men hans hals sväller upp, ögonen tåras och han mår allmänt dåligt. Vet inte din syster om att du är allergisk? Fattar inte människan att du inte kan andas pga att hon absolut måste ha sin katt med? Ibland blir man så förbannad när man läser saker här på Fmailjeliv. Nu var ju inte det här det värsta jag läst men jag kan inte låta bli att undra, var är respekten mot ens medmänniskor? Har man en allergiker i familjen hålle rman pälsdjur borta, punkt!

    Hon skulle väl inte uppskatta att någon hällde pepparsprej i halsen på henne och smorde lök i ögonen? Är ju inte långt ifårn så allergiker ser ut när de kommer i kontakt med pälsdjur. Ja, visst att man inte är dödligt allergisk men upplevelsen är ju ändå obehaglig.

  • finskaflikkan
    mamita64 skrev 2012-12-25 01:36:51 följande:
    Men kan snabbt bli.

    Jag är allergisk mot katter, och alla andra pälsdjur ( bland annat) Min bror kom på besök till mitt föräldrahem och han hade med sin katt. Den var enbart i källaren. Jag var småförkyld och vaknade på morgonen tät i bröstet, hade svårt att andas, det pep. Mina föräldrar hade redan åkt på jobb, så jag gick ut för att lifta de sex km till centralorten så jag kunde få hjälp på vc. Jag mådde bättre ute i friska luften, det tog en stund att få lift. Men under färden kände jag hur ´jag snabbt blev sämre. Av någon anledning ville jag inte visa något för den jag fått lift med( då hade jag förmodligen fått skjuts ända fram) Som det nu blev så hade jag 150-200 meter att gå. Och jag kämpade verkligen de metrarna. Jag har varit så sjuk förut, men då haft någon som tagit hand om mej. En vuxen. Jag tog mej in på vc och väste fram att jag inte kunde andas och fick då någon spruta ( var så borta så jag frågade aldrig vad ) Sen mådde jag väldigt mkt bättre. Jag har många ggr tänkt på vad som skulle ha hänt om jag väntat längre hemma. För att inte snacka om ifall det varit längre till hjälpen. Så " lite pip i bröstet" kan faktiskt vara anledning till ambulans. Man vet inte heller vilken gång som det ska utvecklas till något som detta och vilka gånger det ger med sej, kanske bara blir kli i halsen och öronen och ögonen och nysningar och lite pip i luftrören
    Exakt! Kan gå jävligt snabbt. (vet då min syrra är superallergisk, min man är de och nu sonen också..)
Svar på tråden Är detta ok? Kan knappt andas!