• Anonym
    Äldre 8 Jan 16:25
    57815 visningar
    718 svar
    718
    57815

    samduschning

    vad vill du ha då? ingen dusch efter gympan? egna duschar jo tjena kommunen slänger säkert ut 40 duschar så alla ska få privata rum....

  • Anonym
    Äldre 8 Jan 16:28
    #4

    vad tycker du att skolan ska göra då? finns inte separata duschutrymmen så finns det inte.
    Jag tycker inte heller att någon ska tvingas, speciellt inte i en känslig ålder, men det kan ju bli svårt att lösa menar jag,
    Han kanske kan duscha med ett par badshorts på då? 

  • Anonym
    Äldre 8 Jan 16:57
    #16
    Anonym (förbannad) skrev 2013-01-08 16:48:01 följande:
    Ja alla ser ut som dem gör..även dem som inte har råd med märkeskläder..inför skoluniform!!! också en sån urbota dum sak att inte ha. snacka om utlämnad att stå i duschen och som kille kanske bli retad för sina privata delar eller som tjej som inte får köpa b-h för sina föräldrar..(ja, det finns sånna som inte låter barnen köpa b-h:s samtidigt som andra får det.
    Elin 885 skrev 2013-01-08 16:53:17 följande:
    skoluniform har jag velat ha länge.

    Jag bor i ett land med skoluniform och det är inte ett dugg bättre. Det enda som skiljer är att föräldrarna får lägga ut tusentals kronor varje termin på uniformerna. De fattiga ungarna kommer i slitna och för små/stora uniformer och sticker ut ändå. Ungarna hatar uniformen som sitter illa och är ful.

    Så nej, det är verkligen inget att sträva efter.

    Vad gäller duscharna så har jag inget minne av att det var något problem i min skola. Tror att de delade upp tjejer och killar så man duschade i grupp med sitt eget "kön". Ta upp det på ett föräldramöte ts.
  • Anonym
    Äldre 8 Jan 17:05
    #19
    Elin 885 skrev 2013-01-08 17:00:01 följande:
    ja det är väl klart att tjejjer duchar med tjejjer och killar med killar....
    Inte enligt ts. Där duschar ju alla tillsammans...
    Anonym (förbannad) skrev 2013-01-08 17:03:06 följande:
    skoluniformen skullle skolan stå för mot en egenkostnad som föräldrarna kunde stå för. om det är att motverka mobbning kan alla kommuner ta sig råd, ingen skulle ha sliten eller för liten uniform då skolorna såg till att alla såg propra ut.
    Jag tror inte att man kommer att ta sig råd till något sådant på bekostnad av utbildningen. Och det motverkar inte mobbing heller. Barn blir precis lika mobbade i skolor med uniform som de blir i Svenska skolor. Det sitter inte i kläderna.

  • Anonym
    Äldre 8 Jan 17:06
    #20
    Anonym (förbannad) skrev 2013-01-08 16:48:01 följande:
    Ja alla ser ut som dem gör..även dem som inte har råd med märkeskläder..inför skoluniform!!! också en sån urbota dum sak att inte ha. snacka om utlämnad att stå i duschen och som kille kanske bli retad för sina privata delar eller som tjej som inte får köpa b-h för sina föräldrar..(ja, det finns sånna som inte låter barnen köpa b-h:s samtidigt som andra får det.
    eller retad för att man inte KAN ha bh just för att brösten är för små (utöver det faktum att man har små bröst) och för att man inte använder string.
    Retad för att man har mens och det droppar lite i duschen. 
  • Anonym
    Äldre 8 Jan 17:07
    #21

    Ja, jag håller med dig ts! Jag hatade skolgympan med duschningen, lät bli att anstränga mig på gympan så behövdes ingen dusch..slutade duscha i högstadiet.

    Finns det verkligen inga privatskolor eller så som är moderna nog att ha låsbara duschbås?

    Man ska låsa in sig för att kissa, men däremot duscha offentligt, fattar inte...? Vet nämligen att det förr fanns skoltoaletter där wc-stolarna stod på rad, utan bås :D Tydligen fick de nån gång råd att skaffa toabås, och då borde ju utvecklingen gått till duschbås också. Numera är det ju normalt att det finns duschbås på campingar, men skolor ska tydligen inte funka likadant som övriga samhället.

  • Anonym
    Äldre 8 Jan 17:15
    #24
    Anonym (förbannad) skrev 2013-01-08 17:10:14 följande:
    fjanterier, måste man vara så jäkla övertydlig. klart jag inte menade att könen skulle blandas. men det har inte med frågan att göra om könen är olika..fast varför inte?? egentligen..om det nu e så fångt att vilja ha sin kropp ifred och slippa känna sig utstirrad. varför skulle det vara mer fel att blanda dem och inte ha separat mellan könen..det e ju bara barn som ska lära sig vara bekväma i nakna situationer..knäppskallar!
    Undrar inför vilka situationer de ska öva sig att vara nakna med andra? För att kunna sitta näck i bastun och supa på konferansresan i framtiden, eller vad? :D
  • Anonym
    Äldre 8 Jan 17:17
    #25
    Anonym (Förskolepedagog) skrev 2013-01-08 17:14:35 följande:
    Hur gör alla som svarar i den här tråden när de går till simhallen eller till gymmet?
    Det är skolplikt, men inte plikt för vuxna att gå till simhallen eller gymmet. Jag går inte till simhallen och har hemmagym ;) Skulle jag gå och träna med andra skulle jag duscha hemma.
  • Anonym
    Äldre 8 Jan 18:16
    #29

    Håller med. Borde ju inte vara allt för knepigt att sätta upp tvättbara draperier i de skolor som har väggavskiljningar mellan duscharna i alla fall.

    För mig som blev mobbad i skolan så var det en ren plåga. Ibland skippade jag gympan, ibland väntade jag med att duscha till sist och när gympan var sista lektionen för dagen så duschade jag hemma.

    Ett badhus kan man ju i alla fall välja om man vill gå till eller ej, men gympan är ju obligatorisk för elever.

  • Anonym
    Äldre 8 Jan 18:43
    #38

    Jag håller med om att man borde avskilja duschutrymmet på något sätt. Och som andra nämnt förut vore ett draperi alldeles utmärkt. Billigt men effektivt. Skoltiden är otroligt känslig och emotionellt utmattande ändå utan att barnen ska behöva oroa sig över kommande dusch med de andra.

Svar på tråden samduschning