• Anonym

    samduschning

    Anonym skrev 2013-01-09 19:02:56 följande:
    Oj, sen när då? Jag duschade aldrig efter gympan i skolan.

    det står inte i någon läroplan att man måste DUSCHA.
  • Anonym
    Anonym skrev 2013-01-09 20:16:12 följande:

    det står inte i någon läroplan att man måste DUSCHA.
    Precis!

    Och om man ändå vill duscha så kan man låna lärarens omklädningsrum. Det gjorde jag. 
  • Anonym
    Anonym skrev 2013-01-09 20:58:17 följande:
    Precis!

    Och om man ändå vill duscha så kan man låna lärarens omklädningsrum. Det gjorde jag. 

    Då hade du tur som fick tillåtelse till det, tyvärr är de flesta idioter på skolorna tjuriga och försöker tvinga barnen att duscha tillsammans (är själv lärare så jag vet.)
  • Anonym

    Jag skämdes sjukt mycket över att behöva visa upp min nakna kropp inför mina klasskompisar, speciellt när vi började komma i puberteten och alla utvecklades olika snabbt. Jag var en av dem som aldrig fick bröst och jag hatade verkligen att tvingas blotta mig inför vänner och dem Jag inte alls kände mig bekväm med! Snart började jag låsa in mig på toaletten och tvättade av mig och på gymnasiet fanns det en singel dusch där flera tjejer från olika klasser köade till för att kunna duscha ostört. Jag hatade att duscha när man hade mens och innan man använde tampong, och även när men använde det var man ju rädd att snöret syntes plus att eftersom jag hatade att vara planka så stoppade jag bh:n full med papper och hur kul hade de vart om alla såg att mina bröst var fejk? Fick tom under hot om ig i gympa delta när vi skulle bada för min lärare visste inte att jag kunde simma eftersom att jag "haft mens" eller var sjuk under varenda badtillfälle i flera år. Hatar att vara naken offentligt!

  • Anonym

    Jag börjar undra ifall moderatorerna själva lägger ut trådar här. De så kallade troll trådarna som hela tiden får folk, inklusive mig själv så uppjagade och engagerade. För att göra sin sida intressant och levande? Det är kanske till och med de som gömmer sig bakom olika trollavatarer?

  • Anonym
    Vileria skrev 2013-01-09 21:01:57 följande:
    Men ts, man ska heller inte pracka på barnen sina egna rädslor. Varför förvirra pojken och göra honom nervös över något han är fullt bekväm med?
    Men nu handlar det inte om rädslor hos vuxna utan de rädslor många tydligen hade som barn. Här finns också en oro att våra barn upplever samma sak och det är något man kan diskutera.
  • Anonym
    Anonym skrev 2013-01-09 22:28:55 följande:
    Jag börjar undra ifall moderatorerna själva lägger ut trådar här. De så kallade troll trådarna som hela tiden får folk, inklusive mig själv så uppjagade och engagerade. För att göra sin sida intressant och levande? Det är kanske till och med de som gömmer sig bakom olika trollavatarer?
    Det har jag också tänkt på. Jag vill så ogärna tro att det finns så mycket dumt folk på ett och samma ställe.
  • Anonym
    Anonym (Duschande) skrev 2013-01-09 22:12:46 följande:
    Jag blir jävligt less när jag läser detta. "gympa" är inget tillval, och ju mer åren går är det viktigare än nånsin att alla elever deltar, trots att det är tråkigt och jobbigt. Det är för allas bästa. Jag vill inte bekosta fler onödiga operationer för att ungarna är lata och "blyga". 

    Det är något man går igenom för att bli vuxen. Hur skulle det vara första gången man ska ha sex om man "Inte vågar" visa sig naken.

    Skärpning. Men jag ser ju också vilka pappskallar som postar i tråden. Selektiv abort för sådana som vill avskaffa "gympa" och duschning efteråt.

    Suck. 
    Tycker du det är många som vill ta bort gymnastiken här?

    Själv tycker jag mest det verkar sitta människor här som berättar ur egen erfarenhet.

    Stor skillnad på att ta av sig med en av motsatt kön och att stå naken med folk och duscha. Underlig jämförelse.
  • Anonym

    Undrar varför "Duschande" känner ett behov av att racka ned på FL som ett "pellejönsforum" samtidigt som människan uppenbarligen har något ut från att uppehålla sig här.

    Man känner andra som man känner sig själv:)

    Nej, inför avskilda bås.

  • Anonym
    giftfri skrev 2013-01-10 09:35:48 följande:

    Ja det är precis så som de flesta tänker, det kostar ju nästan inget, men bara det här skulle utan minsta tveken dra iväg med flera miljoner.
    Om du inte tror mig, så ta reda på vad en enda installartion av ett permanent skydd till enbefintlig dusch i en skola eller offentlig badinrättning skulle kosta, hittar du nån som vill å kan göra jobbet för under 1000-lappen är detett mirakel..
    Det folk inte inser är att vi pratar om offentliga inrättningar, å att det då finns en massa regler som måte uppfyllas + att arbetare som kostar minst 500 sek/tim ska anlitas..

    Så ska vi få tillbaka, en fungerande skola, omsorg, vård å ha råd att rusta upp infrastrukturen så måste vi ordna fram pengar från nåt håll.
    Idag vågar ingen ta från nån minoritet, så vi ALLA, inkl minoriteterna föå dras med en urholkad samhälls-ryggrad.

    Så vad vill du ha? 
    Fler skitsaker för minoriteterna eller en fungerande vård,skola å infrastruktur som fanns förr.., valet är ditt., båda kan du ALDRIG att få.., iaf inte med skattepengar..
    Jag förstår vad du menar men vi pratar knappast om bekvämligheter här. Som jag uppfattar saken så verkar detta snarare vara en fråga om integritet.
    Frågan man ska ställa är, hur viktigt kan det vara? Är detta ett större problem än vad vi tror?

    Nu finns det ju redan avskilda duschrum i många skolor, man kan fråga sig varför det inte finns det i alla skolor. Jag pratade med mitt barn igår och i deras dusch finns både bås och draperi.

    För egen del så hade vi inte sådant vilket möjliggjorde för både läraren och killarna att kunna spatsera rakt in och få sig en och en annan titt.
    Jag tänkte inte i sexuella banor i den åldern men minns med tydlighet att stämningen blev tryckt vid dessa tillfällen och som vuxen har jag insett att vår manlige lärare förmodligen fick något ut av att komma in och titta på oss.
Svar på tråden samduschning