• Anonym

    samduschning

    CrazyChristina skrev 2013-01-08 20:34:46 följande:
    Jag hade definitivt undrat vad de var för fel på en person som gick till ett separat rum för att duscha, tvekönad, gigantisk buske, blygdläppar som hänger ned till knäna.

    De va en i gymnasiet som inte duschade med oss andra och jag kan ju berätta att hon blev totalt utfryst efter det, löjligt tycker jag, vi föds nakna. Om man nu skäms kan man väl vänta och gå in sist.
    Tyckte du att det var i sin ordning att hon blev utfryst?

    Är du kapabel till att tänka utanför ramen? Kan hon vart utsatt för något? Skämts för något?
  • Anonym
    Anonym (chockad) skrev 2013-01-08 20:37:09 följande:
    Men herregud! Har ni aldrig varit i en simhall? Där duschar man ju i samma rum. På många gym också. Det är väl bra att barnen lär sig att alla ser olika ut och inte luras av medias bild där alla är perfekta? Jag trodde inte att den här amerikanska prydheten hade kommit hit till Sverige, men tydligen. Det är sorgligt! Om barnen växer upp med det så blir det ju inget konstigt med det. Nakenhet är naturligt! DET är vad barn borde lära sig.
    Du missar något. De som pratar i tråden refererar till de barn de var
    Mig veterligen var jag som barn föga påverkad av någon "amerikansk prydhet".
  • Anonym
    CrazyChristina skrev 2013-01-08 20:41:46 följande:
    Jo jag var jävligt mobbad blivit kallad skabb och äckligt troll hela livet, hade 2 vänner i mellanstadiet, 4 i högstadiet och 1 på gymnasiet. Jag hade sjukt dåligt självförtroende varit självmordsbenägen man har då ALDRIG velat duscha själv hur dåligt jag än mått. För då hade jag inte haft några vänner kan jag garantera.

    De som inte dödar det härdar.
    Jag har då inte vart tvungen att duscha naken med andra för att få vänner?!
  • Anonym
    Tom Araya skrev 2013-01-09 01:24:23 följande:
    Jag ser ingen annan lösning på det än att jobba på självförtroendet.
    Säg det till småungarna som gömmer sig på toaletten..
  • Anonym
    Tom Araya skrev 2013-01-09 01:52:25 följande:
    Som sagt, jag ror man får jobba på självförtroendet.

    Att bygga om duschar/omklädningsrum eller ta bort sim- och idrottslektioner från skolan anser jag är orimligt.

    Det är så mycket här i livet man inte kommer undan, skolan är en av dem. Lär dig leva med dig själv och de "måsten" som finns här i livet för ingen annan kan lösa dem åt dig.
    Eller så kan man jobba för bättre miljöer. Varför ska man skita i saker och låta det vara?

    Här är det ingen som pratar om att ta bort gympan, däremot så ifrågasätter man att barn ska behöva vara nakna med varandra mot sin vilja.
  • Anonym
    Tom Araya skrev 2013-01-09 01:59:04 följande:
    Bättre att vänja av sig då det begränsar ens liv.
    Jag har faktiskt bättre saker att fokusera på. Nu är dessutom ungarna såpass stora att de inte behöver mig med på badhuset.

    Hälsan sköter jag utmärkt utan att behöva ta av mig i ett gym eller på ett badhus så särskilt begränsande är det inte.
  • Anonym
    jashrinah skrev 2013-01-09 07:11:09 följande:
    kan vi inte bara fastställa att ingen skall behöva vara naken mot sin vilja ? 
    Håller med. Men tydligen håller de flesta inte med, för annars hade det ju funnits andra riktlinjer i skolorna. Jag trodde att det åtminstone fanns privatskolor med högre standard.
  • Anonym

    De e väl bara att duscha när man kommer hem istället och byta om på toaletten om man är "blyg"

  • Anonym
    Queenie70 skrev 2013-01-09 09:04:03 följande:

    Nakenhet tillsammans med andra är utan tvekan nåt som ska vara valfritt, och att alternativt ska givetvis erbjudas utan att det ska vara nåt konstigt. Alla har olika gränser för sin integritet och dessa ska respekteras. Lite läskigt att se att det uppenbarligen finns vuxna i tråden som anser att det är ok att frysa ut varandra.


    Sant! Läskigt också att tänka på att mina barn ska växa upp med andra barn som har såna föräldrar...

    (Jag antar att alla som tycker det är sååå naturligt att vara nakna tillsammans med främlingar känner til några nudiststränder i sin närhet, så de kan bada och vara naturliga om somrarna. Ni kanske kan starta en tråd och tipsa om de bästa stränderna?) 
  • Anonym

    Räkna med att det är 10stycken åt gången som ska använda duscharna, i ca 10 omgångar om dagen, det blir ca 100 olika tvålar, kroppalster, svett och hår från ca 100 individer om dagen. Om idrottshallen används (oftast) 7 dagar i veckan, och det ser likadan ut varje dag 7 dagar i veckan. D blir ca 700 olika individer som skitar ner draperierna! Och det finns ingen lokalvårdare som hinner tvätta dom så ofta som de skulle behövas och det skulle aldrig finnas tid till att byta ut dom heller då detta faktiskt tar för mycket av våran tid! Tänk på om Du själv skulle vilja används duschen som har draperi när de medför den stora hygien risken det faktiskt gör. Och som jag sa tidigare i ett inlägg. Mobbningen blir större och mer dold när det finns draperier för det finns ingen som ser vad som händer bakom draperiet, dom drar undan för att se hur personen reagerar, det blir med förstörelse då dom slits ner och ofta klottras det. Samma gäller duschväggar, klotter är de mest vanliga. Och då kan man skriva "ring XX om du vill ha ett ligg" " XX är en idiot" m.m.

Svar på tråden samduschning