• Anonym

    samduschning

    giftfri skrev 2013-01-09 14:52:34 följande:
    Ja vad kan det bero på att inte varenda minoritet kan få sina önskemål tillgodosedda?
    Tyvärr har det redan gått för långt med att gå monoriter till mötes, så nu räcker inte våra gemensamma skatteintäkter till längre.., vi får spara på allt, skola, omsorg, vård, imfrastrukturen, ja snart sagt allt måste vi skära ner på..
    Att då gå ännu fler minoriteter till möstes är det mest galna vi kan ta oss till med, eftersom det betyder att det gemensamma får ta ännu mer stryk..

    Så det är dags att dra in på det mesta som enbart gagnar minoriteter så att vi åtminstone kan återställa skolan, vården å omsorgen till vad den en gång var..  

    Va? Fel tråd eller?
  • Anonym
    giftfri skrev 2013-01-09 14:52:34 följande:
    Ja vad kan det bero på att inte varenda minoritet kan få sina önskemål tillgodosedda?
    Tyvärr har det redan gått för långt med att gå monoriter till mötes, så nu räcker inte våra gemensamma skatteintäkter till längre.., vi får spara på allt, skola, omsorg, vård, imfrastrukturen, ja snart sagt allt måste vi skära ner på..
    Att då gå ännu fler minoriteter till möstes är det mest galna vi kan ta oss till med, eftersom det betyder att det gemensamma får ta ännu mer stryk..

    Så det är dags att dra in på det mesta som enbart gagnar minoriteter så att vi åtminstone kan återställa skolan, vården å omsorgen till vad den en gång var..  
    Bristen på duschdraperi är invandrarnas fel eller ?
  • Anonym
    puss skrev 2013-01-09 11:14:13 följande:
    Tycker folk prånglas på en osund hysteri angående nakenhet.
    Tvång är såklart ingen bra metod. Jag tycker att man borde försöka bevara det naturliga och sunda i vanlig mänsklig nakenhet.
    Jo fast de flesta talar av den erfarenheten de skaffade sig som barn, inte den de har som vuxna.

    Jag vet inte om mitt obehag av offentliga duschinrättningar bottnar sig i det obehag jag upplevde som barn men en sak vet jag, att det barn jag var mådde inte bra av att behöva ta av sig kläderna med andra.

    Jag har inte vart utsatt för övergrepp och har en kropp många skulle avundas så det är inget sådant som ligger bakom heller.
  • Anonym
    Tom Araya skrev 2013-01-09 15:13:03 följande:
    Fast att inte kunna delta i sådana aktiviteter tillsammans med andra är en begränsning om du ser till gemene man. Hur hade du gjort om du velat spela fotboll exempelvis?
    Ja men nu har jag inga sådana begränsningar, skulle jag börja fundera på vad jag kan göra där jag är begränsad, då finge jag nog problem.

    Känslan jag hade som barn av att behöva förnedra mig inför andra lever kvar. Såklart satt det i mitt huvud men det gjorde inte saken bättre för det barn jag var.
  • Anonym

    Vi hade duschkabiner på en skola där jag gick. Pga kostnaden fanns det alldeles för få. Då vi var i lågstadieåldern och inte så stora löste man problemet genom att två eller tre duschade samtidigt. Det hade aldrig fungerat om vi varit äldre och var verkligen inte mer privat än duschrum. Blev dessutom tydligt med rangordning i klassen beroende på hur folk delade upp sig i två och tre grupper. Städningen i duschkabin är heller inte att jämföra med duschrum. Jag tror att man har duschrum av ekonomiska och hygieniska skäl. Självklart är det besvärligare att städa ett duschrum med bås än ett som är öppet. Tanken på duschdraperi i sådant gemensamt utrymme slår mig som sjukt ohygieniskt. Hur ofta skulle det tvättas? Ser hellre att skolan lägger resurser på reella problem som mobbing och våra barns utbildning än avsätter extra medel till att bygga om och städa gympahallar.

    Vissa problem som tagits upp i tråden skulle man dock kunna lägga lite energi på. T.ex. att se till att fördelningen av omklädningsrum sker på ett sådant sätt att man bara behöver duscha inför de klasskamrater man känner och inte medan en ny klass stormar in och dörren går som en svängdörr. Enkelt löst genom att lägga gympapassen tätare eller glesare. Ett annat är att låta dem som har mens gå tio minuter tidigare och duscha så minskar man problemet att folk avstår gymnastiken pga det. Ytterligare ett att hårdare ta itu med problematiken att folk stormar in i fel omklädningsrum eller att det finns hål mellan omklädningsrummen. Finns många sådana små saker man kan göra som förbättrar miljön. Vad gäller mobbing och övergrepp kan inga bås eller draperier i världen lösa problemen, det måste ske på annat sätt.

  • Anonym

    Jag har jobbat på ett flertal arbetsplatser där man hade möjlighet att duscha och byta om i anslutning till jobbet och det också var önskvärt, få valde att åka hem i de sunkiga arbetskläderna efter en tung och smutsig dag på jobbet. På samtliga ställen hade vi omklädningsrum och duschrum. Ingen ville skita ned sätena i sin bil eller åka buss i jobbkläderna, klart man bytte om. Alla valde inte att duscha, det är riktigt, men även de perioder då jag jobbade med "rena" arbetsuppgifter valde i stort sett alla kollegor att byta om. Vad är det för strunt prat om att vuxna inte förväntas duscha eller byta om bland kollegor? Har man sådana krav finns det jobb man inte kan ta, tror inte arbetsförmedlingen skulle acceptera att man lät bli att söka den typen av jobb t.ex. Kort sagt skulle jag vilja hävda att vi inte har andra förväntningar på våra barn än oss själva eller andra medborgare.

  • Anonym

    Många frågar varför det är nödvändigt att visa sin nakna kropp inför andra. Vad kan svaret vara annat än att majoriteten så bestämt?

    Många tycker att fysisk aktivitet är viktig och skolgymnastik ett bra sätt att få barn att röra sig.
    Många tycker att god hygien är viktig och att man därför bör duscha efter gymnastiken och ha duschar som är lätta att städa.
    Många tycker att pengar ska läggas på annat än individuella duschar och den omfattande städning som skulle krävas för att hålla dessa fräscha.

    Får man till en omfattande förändring i samhällets syn på dessa punkter så skulle också nödvändigheten att klara av att vistas naken bland andra av samma kön minska. Jag tror dock inte det blir lätt då de flesta vuxna är vana vid delade omklädningsrum på jobb, gym, badhus mm.

  • Anonym

    På sonens skola får man inte vara med på badet eller gympan om man inte duschar,o anser jag är kränkande..

  • Anonym
    La Lola skrev 2013-01-09 16:31:08 följande:
    Var det ett måste att ni skulle duscha ihop med andra? Nä.
    Får barnen i skolan något val? Oftast inte. Ja de kan strunta i det men då riskerar de ju att få höra hur äckliga de är.
    Tja, vill man inte att folk ska börja undra över ens hygien, antingen bland kollegorna eller bland medpassagerarna på bussen t.ex. så skulle jag absolut rekommendera en dusch. Du kan tycka det är hemskt men det är många i detta land som anser det ofräscht att inte duscha efter att man ansträngt sig eller på annat sätt smutsat ned sig. Så på det sättet är väl situationen ungefär densamma som för barnen. På de flesta ställen kom och gick folk kontinuerligt i de där omklädningsrummen men i något fall slutade de flesta ungefär samtidigt så då kan man väl välja att stanna en timme extra för att duscha i lugn och ro. Har svårt att tro att någon skulle tycka att det var värt det.
  • Anonym

    Ni som pratar om de som är utsatta, personligen tror jag att de öppna duschutrymmena är en fördel då alla kan se vad som händer. Risken att råka illa ut var betydligt större på ett undangömt hörn av skolgården eller om någon lyckades få in en på en toalett t.ex. Den som vill utsätta någon hittar sätt och det värsta vågar man inte göra när tio eller femton personer till är närvarande, risken är för stor att någon reagerar.

Svar på tråden samduschning