• Anonym

    samduschning

    Anonym skrev 2013-01-10 11:44:44 följande:
    Det finns ju även många lagidrotter där man håller till i idrottshallar som inte har möjlighet till avskilda duschar. Ska man lära barnen att det är ok att gå hem svettig?
    Vad är det för fel att gå hem svettig? Det är väl ingen sjukdom direkt och dessutom, hur mycket svettas folk egentligen?
  • Anonym
    Tom Araya skrev 2013-01-10 11:57:23 följande:
    Ja, de 20 arbetsplatserna måste ju verkligen vara sanningen på hela sveriges arbetsmarknad...suck! Fattar du inte hur dum du gör dig nu. Jag som jobbat inom verkstad och industri VET att duschutrymmena på många av dessa arbetsplatser är likvärdiga med de på många skolor. Det är INTE fem duschkabiner som står där utan i bästa fall en mellanvägg i gemensamt utrymme och ofta utan draperi.

    Faktiskt kan gemensamt duschande vara livsavgörande, det är bara du som inte kan se så långt i din skyddade värld.
    Tycker inte jag hört särskilt många tråna efter duschkabiner här, har du?

    Skiljeväggar duger gott!
  • Anonym
    Tom Araya skrev 2013-01-10 11:59:48 följande:
    Menar du på allvar att allt offentligt ska anpassas efter alla dessa olikheter?
    Mycket handlar om ren vana.
    Och om nio år i grundskola inte fixat detta hur ska man lösa det då?
  • Anonym
    Sweet life skrev 2013-01-10 12:03:08 följande:
    Nej, jag anser att alla får göra som dom själva vill. Men själv har jag aldrig besvärats av det. Kanske kommer det av att nakenhet aldrig vart något pinsamt eller tabubelagt hemma. Min mamma sprang ganska ofta runt naken när hon duschat eller i bara underkläder medan hon gjorde sig i ordning innan hon skulle iväg..
    Så var det hemma hos oss med, vi är fem syskon, tre som inte bryr sig men så är vi också två som tycker det är jobbigt. Vi är lika behandlade alla fem.
  • Anonym
    FjärilVingad73 skrev 2013-01-10 12:19:59 följande:
    Vad är det som är så hemskt i att duscha tillsammans?

    Jag menar, i jämförelse med att folk svälter i världen, det är krig och förödelse, och en massa andra saker...

    VAD är det som är så hemskt???
    Ja lilla gumman, ät nu dina grönsaker, tänk på att det finns barn som svääälter..
  • Anonym
    Tom Araya skrev 2013-01-10 14:13:52 följande:
    Eftersom självförtroende, skamkänslor inför nakenhet, mobbing och vana kan orsaka obehag/ovilja på så många fronter är det bäst att man jobbar på dessa istället för att försöka anpassa i det oändliga.
    Skolan klarar inte av att ta hand om mobbningen som den är idag, hur ska de ta hand om den som sker när man är naken menar du?
  • Anonym
    Tom Araya skrev 2013-01-10 14:27:13 följande:
    Problemet överdrivs och fokus hamnar på fel saker.
    Så det är vad du skulle vilja säga till alla barn där ute som mår dåligt över att behöva släppa paltorna, du överdriver! Ja, vad ska man säga..
  • Anonym
    Tom Araya skrev 2013-01-10 14:33:27 följande:
    På samma sätt som hos de som har tillräckligt självförtroende för att detta inte ska vara ett problem, hur tror du det fungerar dem?

    Du kan inte se att bristande självförtroende kan orsaka en massa andra problem, inte minst i skolan, även med kläder på? Är din lösning då att hålla barnen hemma?
    Så du menar att det är fel på de barn som inte gillar att stå naken bredvid andra? Eller är det deras föräldrar det är fel på? Uppfostran kanske?
  • Anonym
    Tom Araya skrev 2013-01-10 14:53:23 följande:
    Jag håller med om att skiljeväggar mellan duscharna duger och att det är en acceptabel nivå men duger det för de som känner detta obehag? Är det bara för den som står brevid och duschar man känner obehag att vara naken inför?
    Ja, nu ska jag iväg men om ingen annan hinner före så kan man ju alltid starta en ny tråd i frågan. För egen del så hade det vart toppen, ingen som står bredvid och sneglar samt en viss distans.
  • Anonym
    Tom Araya skrev 2013-01-10 14:56:36 följande:
    Är mobbningen lättare att ta itu med bakom ett draperi?
    Hur fick du ihop den meningen?
  • Anonym
    giftfri skrev 2013-01-10 15:00:36 följande:
    Minoriter är ALLA som faller utanför de demokratiska beslut som tas i kommun å riksdag, så javisst, alla som vill ha nåt extra utöver det ska inte ha ett skit förrän vi kan tillgodose ALLAS GRUNLÄGGANDE BEHOV av skola, vård, omsorg å infrastruktur..
    Vill du ha nåt utöver det så ska du betala för det själv, ev kan satligt bidrag bli aktuellt men fan inte ett enda öre från det kommunala ska avsättas..

    Idag har vi inte ens en fungerande grundskola, resultaten är skrämmande urusla efter genomgången grundskola, infrastrukturen har helt klappat ihop, det finns inte ens pengar till att göra vägarna farbara året om.., sjukvården klarar inte sina åtaganden m.m m.m, å så kommer du mitt i alltihopa å kräver duschdraperier, hur fan är det eg ställt med samhällsansvaret å kunskapen om ekonomin.., enligt mig så har du noll koll på båda..     
    Ja du, det kanske är det här som är slutet för oss, tioåringar som inte vill duscha med varandra kommer att bli Sveriges undergång..
  • Anonym
    Tom Araya skrev 2013-01-10 15:09:34 följande:
    Jag kanske ska fråga om en skiljevägg eller ett draperi skyddar mot mobbning istället!?
    Men är det jättesvårt att förstå att vissa människor har svårt att vara nakna ihop med andra? Är det jättesvårt att förstå att det är fel att tvinga människor till sånt de inte vill? Uppenbarligen finns det många här i tråden som faktiskt gjort detta mot sin egen vilja, och uppenbarligen är det något de trots allt inte lärde sig något alls på. Du är säkert inte heller så orädd för exakt allt, det finns säkert sånt du hoppat över i ditt liv av den anledningen att det väcker obehagskänslor hos just dig. Helt mänskligt.
  • Anonym
    Tom Araya skrev 2013-01-10 15:40:33 följande:
    Absolut finns det saker jag hoppat över av obehag men inget så nödvändigt som att sköta hygien under rådande förhållanden.

    Jag har också lärt mig och vant mig vid vissa saker som jag tidigare känt obehag inför eller blivit bekvämare med det av vana, så jag vet att det i de flesta fall går att ändra på.

    Vi varken kan eller ska hoppa över allt vi känner minsta obehag för, utan istället jobba på att komma över obehaget. Ju mer nödvändigt det är, desto mer ansträngning att komma över det.
    Jag tror inte att tvång är rätt metod att bli bekväm med obehagskänslor och att utvecklas som människa. Tvång ger tvärtom bara mer obehag, ångest och olustkänslor. Det finns nog många som har svårt för saker i det vuxna livet som kommer från tvång i barndomen, helt i onödan. 
  • Anonym
    Tom Araya skrev 2013-01-10 16:28:56 följande:
    Det beror på vad som ses som tvång. Vi slipper ändå inte ifrån det vi känner obehag inför.
    Nähä, gör vi inte? Det hoppas jag verkligen att de flesta gör i möjligaste mån, annars är man jävligt destruktiv och borde söka hjälp.
  • Anonym
    Anonym skrev 2013-01-09 18:40:16 följande:
    Vad skönt att det är ok att strunta i duschen, på vissa skolor är det ju en fruktansvärd press på det. Både från andra elever och personal.
    Det är väldigt stor press på det från lärarna, men de kan inte tvinga oss att duscha. Vad ska de göra, ta tag i oss och med våld slänga in oss i duschen? Plus att det är INGEN som duschar, så man skulle nog bli rätt mobbad om man var den enda som gjorde det. Jag tar alltid med mig handduk och sånt men då skrattar de andra eleverna och säger typ "va?! ska du DUSCHA?!?!" så jag struntar i det.
  • Anonym
    giftfri skrev 2013-01-10 16:03:53 följande:

    Jag är inte förvånad att du m.fl inte vill se problematiken, utan istället väljer att förlöjliga..
    Vill du ha en högre ribba så föreslår jag att du höjer den själv.
  • Anonym
    Tom Araya skrev 2013-01-11 01:40:31 följande:
    På vilket sätt hjälper duschbås och/eller draperier mot mobbare?


    Fast ska vi hålla oss till TS så verkar inte mobbningen vara den största eller enda anledningen till att man vill duscha privat.
    Men som svar på din fråga, det är lättare att bli mobbad, må dåligt och duscha när man slipper stå i endast skinnet.
  • Anonym
    Tom Araya skrev 2013-01-11 02:00:01 följande:
    Står i bara skinnet gör du ändå, draperiet dras ju enkelt bort eller rivs ner om man är ute efter mobbing.
    Fast då pratar vi om något som är så mycket större i sammanhanget. Obehag och skamkänslor i det här fallet är inte likställt med mobbning.
  • Anonym
    giftfri skrev 2013-01-11 10:19:09 följande:
    Jag har försökt flera ggr, men draperie-xtremisterna vill inte det.., dom vill inte se till det större sammanhanget, vilket sällan de som snöat in på nån barnslig sakfråga vill göra, dom komer alltid med ogenomtänkta argument som, det är en prioriteringfråga, det kostar inte mycket o.s.v.., dom vägrar alltid att se det problematiken i sin helhet..
    Nej det har du inte. Det du däremot sysslar med är att förminska andras känslor.

    Dessutom är du hemskt OT..


  • Anonym
    giftfri skrev 2013-01-11 15:55:21 följande:

    Skitsnack, du m.fl vill helt enkelt inte inse att det inte alltid går att få som man vill, å att precis allt kostar pengar..
    Men du å alla som tycker som dig är fria att själva bekosta det ni önskar, men kräv inte att alla vi andra ska vara med å betala, för vi vill att ALLA först å främst ska få det bästa av det vi verkligen behöver, å dit hör inte några dushdraperier..
    Men vilken fittig jävla attityd du har! Det kan aldrig vara riktigt sunt att bära runt på sådana aggressioner, ta en time out!

    Här handlar det inte om att få som man vill, här diskuteras obehag man upplevt som barn. Har du svårt att förstå det?


Svar på tråden samduschning