• Anonym

    samduschning

    giftfri skrev 2013-01-10 09:50:19 följande:

    Om du visste hur rätt du har, för sanningen är att de pengar/rikedomar si finns i vrlden idag, med råge skulle räcka till bra sjukvård, mat å utbildning för alla, å¨ändå skulle det bli massor med pengar över till annat..
     
    Men då du med fler inte förstår nåt så enkelt att pengar inte är nåt oändligt som räcker till precis allt, lär vi inte ens kunna få tillbaka den välfärd Sverige hade tidigar, inte så länge skitsaker går före det gemensamt viktiga..

    För mig är det skitsamma, jag har personligen inget emot att klassskillnaderna ökar så att jag kan betala mig före i sjukvårds å bostadsköer, att jag kan köpa ungarna bra utbildning å att underklassen håller sig för sig själva så dom inte blandas med oss som hör till eliten är såklart en fördel, vem fan vill ha gapiga mindre bemedlade idioter som grannar..
    Så för mig å andra välbeställda ser framtiden väldigt ljus..
    Men då så, vad klagar du över?

    Pengar finns, det är en fråga om prioritering. En del gillar att vara nakna med andra och uppskattar kultur. Andra sätter personlig integritet framför.
  • Anonym
    Tom Araya skrev 2013-01-10 10:01:22 följande:
    Absolut men jag tror mer på att angripa själva grundproblemet snarare än ödsla resurser på symtomen.
    Så fort man pratar om obehag så begränsar sig inte det till enbart nakenhet inför andra, som vissa enbart fokuserar på.
    Ja det låter ju fint det du säger men det saknar innehåll! Vad mer exakt är det du tänker på när du pratar om grundproblem? Vad tror du att det bottnar sig i?

  • Anonym
    giftfri skrev 2013-01-10 10:20:11 följande:

    Men så är det snart sagt med allt.., folk å makthavare inbillar sig att en quick fix löser problemet, när det enbart är att sopa det under mattan.., skräckexemplen är att sätta en "diagnos" å sen  acceptera att dom människorna ostraffat kan bete sig som idioter å förstöra föra alla andra..

    För mig ä det helt obegripligt att Sverige kunnat raseras så otroligt fort, 2-3 årtionden var allt som behövdes för att Sveriges ungar skulle bli bland dom "dummaste" i hela världen, jmf med de som påstås ha likartad utbildning.., nån som tror på det?
    Nä tänkte väl det, alltså har vi hamnat jävligt snett å uppenbart prioriterat helt fel, så det är hög tid att vakna upp å ställa allt till rätta igen, även om det betyder att vissa inte kan få sitt högprioriterade duschdraperi.

    Men jag är övertygad att även dom går att få att fatta, att vi måste ha en perfekt ryggrad för att kunna orka bära upp altt annat i det svenska samhället, å att minoritetsfrågor måste få stå tillbaka för att vi alla, inkl minoriteterna, ska få alla basbehov tillfredställda, å det till allra högsta kvalité..   
    Nu får du fan ta och ge dig, tycker du att dina funderingar platsar i den här tråden?


  • Anonym

    När jag gick i skolan och hade idrott eller fotbollsträning så skulle man duscha tillsammans efteråt. Detta var alltid jobbigt för mig eftersom jag alltid blivit retad för min vikt, jag var inte tjock men jag var kraftigare än de andra, men också mycket starkare och snabbare ute på planen. Men jag blev ändå retad och detta gjorde duschningen väldigt jobbig för mig, och det var alltid en massa spring och stimmande vid duschningen, och det var jättejobbigt för mig. Dessutom kom alltid vår manliga gympalärare in när vi duschade för att det var så mycket liv, så inte nog med att man var tvungen att visa sig naken för klasskompisarna, utan också för sin 45 åriga gympalärare. Dessutom var det väldigt halt i duscharna och golvet hade någon form av piggar eller nåt, så ofta var det någon som halkade och skrapade upp hela sidan av kroppen. Det var värre än att trilla på grus och man blödde väldigt mycket, det gjorde väldigt ont. Dessutom brukade killarna (från vår klass och äldre från andra klasser) stå och titta in genom fönstret eller springa in i omklädningsrummet/duschen. Jag kom in i puberteten rätt tidigt och det var också väldigt jobbigt för man blev retad för sånt också. Min son duschar med andra på skolan nu och han har varit rädd för att duscha, så pass att han börjat gråta. Inte för att behöva visa sig naken, utan för att alla håller på att springa runt och tramsa och han tycker inte om det. Han har trillat flera gånger i duschen oc hslagit huvudet hårt, bara för att det är trams i duschen. De gör översvämningar så det blir halt och de knuffas och retas, det är inte okej att vissa förstör för andra på detta vis!

  • Anonym

    Nej, det ska vara som det är. Barn behöver inte curlas ytterligare.

  • Anonym

    Det finns ju även många lagidrotter där man håller till i idrottshallar som inte har möjlighet till avskilda duschar. Ska man lära barnen att det är ok att gå hem svettig?

  • Anonym
    Elin 885 skrev 2013-01-10 11:45:45 följande:
    ja varför skulle man inte kunna gå hem svettig??? jag tränar 5 dagar i veckan på gymmet och jag duchar alltid hemma, orka släpa med sig alla saker dit.
    Jag tycker det är sjukt jävla ofräscht!

    Jag fick lära mig som barn att när man tränat, så duschar man och byter om till rena kläder inkl. rena underkläder där man är. Så gjorde alla tjejer i fotboll och handbollslaget. Ingen tyckte att det var konstigt. Vi hänger fortfarande i hop och tränar på gym, alla duschar där... Jag skulle aldrig t  ex. sätta mig i bilen i svettiga träningskläder, BLÄ!
  • Anonym
    Tom Araya skrev 2013-01-10 10:47:53 följande:
    Självförtroende.
    Hos ungar i 10-15 års åldern? Hur ska man bygga upp detta självförtroende?
  • Anonym
    Tom Araya skrev 2013-01-10 11:21:13 följande:
    Faktum är ju att större delen av världen hade tyckt det var lyx med den allra enklaste utformningen av svenskt skolduschutrymme.
    Men nu bor inte vi i andra delar av världen och har således andra typer av problem. Med ditt sätt att se på saken så kan man lika gärna tycka att psykiska sjukdomar är lyxsjukdomar som vi inte behöver bry oss om.

    Att man ska behöva säga att allt är relativt.
  • Anonym

    Tom Araya skrev 2013-01-10 11:30:43 följande:
    Ge gärna exempel på vad du kan prioritera bort för detta, bra skolundervisning kanske?

    Nyårsfyrverkerier kanske?
    En eller annan onödig konstinstallation kanske?

Svar på tråden samduschning