• Anonym (förbannad)

    samduschning

    jag skulle aldrig visa mig naken inför mina kollegor. men skolan kräver att barnen ska helt naturligt duscha med sina klasskamrater, helt sjukt egentligen. så snackas det så mycket om integretet och respekt. jag har själv en son som inte alls är road över detta. ni som tycker att det är narturligt och ngt man ska lära sig att hantera...skit på er!!!
    det man inte kan täna sig själv ska man inte begära av barnen...
    fler som tycker så?

  • Svar på tråden samduschning
  • Tom Araya
    Anonym skrev 2013-01-10 14:30:06 följande:
    Vad är det för fel att gå hem svettig? Det är väl ingen sjukdom direkt och dessutom, hur mycket svettas folk egentligen?
    Ganska otrevligt faktiskt och inte alls bra under kalla vinterdagar. Jag skulle nog säga att de flesta som idrottar svettas rätt så ordentligt, om de inte gått omkring och slappat under hela träningspasset.
  • La Lola
    Tom Araya skrev 2013-01-10 14:13:52 följande:
    Eftersom självförtroende, skamkänslor inför nakenhet, mobbing och vana kan orsaka obehag/ovilja på så många fronter är det bäst att man jobbar på dessa istället för att försöka anpassa i det oändliga.
    Du tror att det är så enkelt?
    *mamma till Alma (maj 2000) och Hedda (mars 2009)*
  • Anonym (förbannad)

    nej, man skall sluta utvecklas för att andra länder inte gör samma sak..trallala...
    jäkla pinsamt att det finns dem som tycker att det egna valet av att visa sig naken inte är ett problem.
    även om man är liten har man en integritet liksom.
    nu har detta utvecklats till munhuggeri och oänlig upprepning av meningar känner jag. men intressant att det verkar vara fler som tycker som jag än inte..vad kan göras åt det? ngn som känner sig manad att undersöka saken närmre?

  • Tom Araya
    Anonym (förbannad) skrev 2013-01-10 14:31:20 följande:
    ska man jämföra sig med andra länders situationer så kan man ju jämföra vården. många gnäller att de äldre har det så dåligt, jämför det med ett fattigt land och vips så har våra äldre det femstjärnigt. sådär kan man inte hålla på liksom. det finns alltid ngt värre i kontrast till alla problem.
    Svensk äldrevård är knappast femstjärnig för vårdtagaren jämfört med andra länder där äldre tas om hand av sin familj men helt klart mer bekvämt för familjen.
  • Anonym
    Tom Araya skrev 2013-01-10 11:57:23 följande:
    Ja, de 20 arbetsplatserna måste ju verkligen vara sanningen på hela sveriges arbetsmarknad...suck! Fattar du inte hur dum du gör dig nu. Jag som jobbat inom verkstad och industri VET att duschutrymmena på många av dessa arbetsplatser är likvärdiga med de på många skolor. Det är INTE fem duschkabiner som står där utan i bästa fall en mellanvägg i gemensamt utrymme och ofta utan draperi.

    Faktiskt kan gemensamt duschande vara livsavgörande, det är bara du som inte kan se så långt i din skyddade värld.
    Tycker inte jag hört särskilt många tråna efter duschkabiner här, har du?

    Skiljeväggar duger gott!
  • Anonym
    Tom Araya skrev 2013-01-10 11:59:48 följande:
    Menar du på allvar att allt offentligt ska anpassas efter alla dessa olikheter?
    Mycket handlar om ren vana.
    Och om nio år i grundskola inte fixat detta hur ska man lösa det då?
  • Anonym (förbannad)
    Tom Araya skrev 2013-01-10 14:43:32 följande:
    Svensk äldrevård är knappast femstjärnig för vårdtagaren jämfört med andra länder där äldre tas om hand av sin familj men helt klart mer bekvämt för familjen.
    nej, det finns många äldre som inte hade velat bli ombesörjd av familjen. för även äldre har integritet. jag skulle själv inte vilja att mina barn tog hand om min hygien eller blöjbyten när jag e äldre. vet själv hur det är som anhörig att också ta hand om sina egna. men man tycker olika. fast det handlar om det egna valet. vill man så gör det, vill man inte så finns det lösningar...som det borde finnas även i gympasalens duschar....
  • Tom Araya
    La Lola skrev 2013-01-10 14:40:34 följande:
    Du tror att det är så enkelt?
    Jag har inte sagt att det är enkelt men att anpassa efter ett av många möjliga symtom är att förenkla "lösningen".
    Löser du grundproblemet så löser du många påföljande problem, inte bara ett av dem.
  • Leola
    giftfri skrev 2013-01-10 14:29:22 följande:
    Men som du resonerar håller inte idag, alla tycker ju att just deras problem inte kostar nåt, men sammantaget så kostar det många 100-tals miljarder att tillhandahålla lösningar för alla minoriteter som känner sig åsidosatta..

    Försök förstå att vi har ett val att göra.., endera försöker vi återställa den välfärd vi hade med världens bästa skola, sjukvård å omsorg, å där det fanns pengar till infrastrukturen.
    Å då måste vi ta pengar från saker som inte omfattar majoriteten för att ALLA ska få rätt till dom sakerna.., eller så fortsätter vi att slösa bort pengar på "duschdraperier" å skiter i välfärden för alla som inte har råd att köpa sig den genom de dyra privata alternativ som idag finns..

    VALET ÄR DITT, men kom då inte sen å kräv att få vård å omsorg när du behöver det, eller att dina barn ska få tillgång till en bra skola å skolskjuts om du väljer att lägga pengar på monoriteternas önskemål..
    Men det var ett väldans snacka om minoriteter.. För det första skulle inte jag definera en minoritet som "dom som inte gillar att duscha offentligt"

    OCH för det andra, viktigast av allt: ska vi inte lägga pengar på minoriteter alls menar du? Vi är alla minoriteter på det sätt att ALLA är individer. Är du emot individer också eller är det bara minoriteter i form av små grupper människor du stör dig på?

    Ska jag inte få vård och omsorg för att jag tycker att det är värt att lägga pengar på att sätta upp duschdraperier i skolans dusch är det dummaste jag har hört på länge.

    Att du inte vill hjälpa de barn och ungdomar som lider i det tysta av att behöva visa upp sig naken för sina klasskompisar får faktiskt stå för dig. Vilka fler grupper av människor vill du inte hjälpa med statens resurser? Mobbade barn/vuxna? Nä det är ju för dyyyyrt, de får stå ut för dom är ju minoriteter... Herre gud, vilken syn på du har......

    Är du en sån där som tror att invandrare tar alla sveriges pengar också?


  • La Lola
    Tom Araya skrev 2013-01-10 14:47:52 följande:
    Jag har inte sagt att det är enkelt men att anpassa efter ett av många möjliga symtom är att förenkla "lösningen".
    Löser du grundproblemet så löser du många påföljande problem, inte bara ett av dem.
    Så fram tills att alla tycker att det är ok att duscha ihop med andra så....ska de som tycker att det är jobbigt bita ihop o stå ut?
    *mamma till Alma (maj 2000) och Hedda (mars 2009)*
Svar på tråden samduschning