• Anonym (förba­nnad)
    Äldre 8 Jan 16:23
    57828 visningar
    718 svar
    718
    57828

    samduschning

    jag skulle aldrig visa mig naken inför mina kollegor. men skolan kräver att barnen ska helt naturligt duscha med sina klasskamrater, helt sjukt egentligen. så snackas det så mycket om integretet och respekt. jag har själv en son som inte alls är road över detta. ni som tycker att det är narturligt och ngt man ska lära sig att hantera...skit på er!!!
    det man inte kan täna sig själv ska man inte begära av barnen...
    fler som tycker så?

  • Svar på tråden samduschning
  • Anonym
    Äldre 10 Jan 14:49
    Sweet life skrev 2013-01-10 12:03:08 följande:
    Nej, jag anser att alla får göra som dom själva vill. Men själv har jag aldrig besvärats av det. Kanske kommer det av att nakenhet aldrig vart något pinsamt eller tabubelagt hemma. Min mamma sprang ganska ofta runt naken när hon duschat eller i bara underkläder medan hon gjorde sig i ordning innan hon skulle iväg..
    Så var det hemma hos oss med, vi är fem syskon, tre som inte bryr sig men så är vi också två som tycker det är jobbigt. Vi är lika behandlade alla fem.
  • Anonym
    Äldre 10 Jan 14:50
    FjärilVingad73 skrev 2013-01-10 12:19:59 följande:
    Vad är det som är så hemskt i att duscha tillsammans?

    Jag menar, i jämförelse med att folk svälter i världen, det är krig och förödelse, och en massa andra saker...

    VAD är det som är så hemskt???
    Ja lilla gumman, ät nu dina grönsaker, tänk på att det finns barn som svääälter..
  • Anonym
    Äldre 10 Jan 14:53
    Tom Araya skrev 2013-01-10 14:13:52 följande:
    Eftersom självförtroende, skamkänslor inför nakenhet, mobbing och vana kan orsaka obehag/ovilja på så många fronter är det bäst att man jobbar på dessa istället för att försöka anpassa i det oändliga.
    Skolan klarar inte av att ta hand om mobbningen som den är idag, hur ska de ta hand om den som sker när man är naken menar du?
  • Äldre 10 Jan 14:53
    Anonym skrev 2013-01-10 14:45:27 följande:
    Tycker inte jag hört särskilt många tråna efter duschkabiner här, har du?

    Skiljeväggar duger gott!
    Jag håller med om att skiljeväggar mellan duscharna duger och att det är en acceptabel nivå men duger det för de som känner detta obehag? Är det bara för den som står brevid och duschar man känner obehag att vara naken inför?
  • Äldre 10 Jan 14:55
    La Lola skrev 2013-01-10 14:49:09 följande:
    Så fram tills att alla tycker att det är ok att duscha ihop med andra så....ska de som tycker att det är jobbigt bita ihop o stå ut?
    Ja, eftersom vanan är en del av lösningen på grundproblemet.
  • Äldre 10 Jan 14:56
    Anonym skrev 2013-01-10 14:53:10 följande:
    Skolan klarar inte av att ta hand om mobbningen som den är idag, hur ska de ta hand om den som sker när man är naken menar du?
    Är mobbningen lättare att ta itu med bakom ett draperi?
  • Anonym
    Äldre 10 Jan 14:57
    Tom Araya skrev 2013-01-10 14:27:13 följande:
    Problemet överdrivs och fokus hamnar på fel saker.
    Så det är vad du skulle vilja säga till alla barn där ute som mår dåligt över att behöva släppa paltorna, du överdriver! Ja, vad ska man säga..
  • Anonym
    Äldre 10 Jan 14:59
    Tom Araya skrev 2013-01-10 14:33:27 följande:
    På samma sätt som hos de som har tillräckligt självförtroende för att detta inte ska vara ett problem, hur tror du det fungerar dem?

    Du kan inte se att bristande självförtroende kan orsaka en massa andra problem, inte minst i skolan, även med kläder på? Är din lösning då att hålla barnen hemma?
    Så du menar att det är fel på de barn som inte gillar att stå naken bredvid andra? Eller är det deras föräldrar det är fel på? Uppfostran kanske?
  • giftfr­i
    Äldre 10 Jan 15:00
    Leola skrev 2013-01-10 14:48:22 följande:
    Men det var ett väldans snacka om minoriteter.. För det första skulle inte jag definera en minoritet som "dom som inte gillar att duscha offentligt"

    OCH för det andra, viktigast av allt: ska vi inte lägga pengar på minoriteter alls menar du? Vi är alla minoriteter på det sätt att ALLA är individer. Är du emot individer också eller är det bara minoriteter i form av små grupper människor du stör dig på?

    Ska jag inte få vård och omsorg för att jag tycker att det är värt att lägga pengar på att sätta upp duschdraperier i skolans dusch är det dummaste jag har hört på länge.

    Att du inte vill hjälpa de barn och ungdomar som lider i det tysta av att behöva visa upp sig naken för sina klasskompisar får faktiskt stå för dig. Vilka fler grupper av människor vill du inte hjälpa med statens resurser? Mobbade barn/vuxna? Nä det är ju för dyyyyrt, de får stå ut för dom är ju minoriteter... Herre gud, vilken syn på du har......

    Är du en sån där som tror att invandrare tar alla sveriges pengar också?


    Minoriter är ALLA som faller utanför de demokratiska beslut som tas i kommun å riksdag, så javisst, alla som vill ha nåt extra utöver det ska inte ha ett skit förrän vi kan tillgodose ALLAS GRUNLÄGGANDE BEHOV av skola, vård, omsorg å infrastruktur..
    Vill du ha nåt utöver det så ska du betala för det själv, ev kan satligt bidrag bli aktuellt men fan inte ett enda öre från det kommunala ska avsättas..

    Idag har vi inte ens en fungerande grundskola, resultaten är skrämmande urusla efter genomgången grundskola, infrastrukturen har helt klappat ihop, det finns inte ens pengar till att göra vägarna farbara året om.., sjukvården klarar inte sina åtaganden m.m m.m, å så kommer du mitt i alltihopa å kräver duschdraperier, hur fan är det eg ställt med samhällsansvaret å kunskapen om ekonomin.., enligt mig så har du noll koll på båda..     
    Vi män är aldrig otrogna.., vi bara övar på andra kvinnor för att vår partner ska få bättre sex...
  • Anonym
    Äldre 10 Jan 15:04
    Tom Araya skrev 2013-01-10 14:53:23 följande:
    Jag håller med om att skiljeväggar mellan duscharna duger och att det är en acceptabel nivå men duger det för de som känner detta obehag? Är det bara för den som står brevid och duschar man känner obehag att vara naken inför?
    Ja, nu ska jag iväg men om ingen annan hinner före så kan man ju alltid starta en ny tråd i frågan. För egen del så hade det vart toppen, ingen som står bredvid och sneglar samt en viss distans.
Svar på tråden samduschning