• Anonym (förbannad)

    samduschning

    jag skulle aldrig visa mig naken inför mina kollegor. men skolan kräver att barnen ska helt naturligt duscha med sina klasskamrater, helt sjukt egentligen. så snackas det så mycket om integretet och respekt. jag har själv en son som inte alls är road över detta. ni som tycker att det är narturligt och ngt man ska lära sig att hantera...skit på er!!!
    det man inte kan täna sig själv ska man inte begära av barnen...
    fler som tycker så?

  • Svar på tråden samduschning
  • Elin 885
    Miniatyr skrev 2013-01-10 14:25:35 följande:
    Bra tråd!!!

    Inte nog med att man skulle duscha naken tillsammans med alla andra tjejer i sin klass, när jag gick i årskurs 3-6 gick dessutom vår manliga idrottslärare till sitt kontor via vårt omklädningsrum och tittade mer än gärna på alla nakna småflickor. Han var dessutom en riktig jä*la mansgris och diskriminerade oss tjejer på flera sätt och ville gärna vara nära oss men det är en annan diskussion.

    Jag tog med min handduk i duschen och använde som duschdraperi. Jag duschade aldrig ordentligt utan det var mest bara för att slippa frågor från de andra tjejerna om varför man inte duschade eller att någon påstod att man var äcklig. Jag vet inte hur det var för er, men jag blev aldrig svettig på idrotten på den tiden ändå så att duscha kändes väldigt onödigt. Svetten kom först efter puberteten för mig åtminstone :P

    Bås med duschdraperi hade vi i gymnasiet och det borde självklart finnas även på lågstadiet så man får duscha ifred. Det sker alldeles för mycket mobbning som det är ändå, man ska inte behöva stå ut med det när man ska duscha och är naken och i en utsatt position också. För man minns ju hur andra tjejer kommenterade och skrattade åt de andras kroppar. Särskilt när man började närma sig puberteten diskuterades det vilka som hade fått bröst, hår på "snippan", hår under armar osv. Får riktigt ont i magen när jag tänker på detta trots att jag aldrig själv blev mobbad utan istället var den som försvarade de som blev attackerade. Lustigt att så många vuxna känner igen problematiken i detta och ändå görs inget åt detta.

    Jag är gärna med och betalar för att privata bås ska finnas även i grundskolan. Det är för mig MYCKET viktigare än att tex skolmaten blir bättre.
    å hade ni bås på gymnasiet, vad lyxigt! det hade inte vi och var dessutom tvugna att ducha med en annan klass eftersom jympasalen delades av så att två klasser kunde ha jympa samtidigt. jättekul....
  • Tom Araya
    Anonym skrev 2013-01-10 14:15:55 följande:
    Men nu bor inte vi i andra delar av världen och har således andra typer av problem. Med ditt sätt att se på saken så kan man lika gärna tycka att psykiska sjukdomar är lyxsjukdomar som vi inte behöver bry oss om.

    Att man ska behöva säga att allt är relativt.
    Problemet överdrivs och fokus hamnar på fel saker.
  • giftfri
    Leola skrev 2013-01-10 13:54:55 följande:
    För att bemöta en del i mitt tycke väldigt konstiga kommentarer (från Tom Araya bl.a.)så vill jag också säga att det skulle inte kosta multum att sätta upp lite draperier i duscharna/bygga om duscharna lite grann i skolor, det är förresten fånigt att ens motsätta sig att vi ska kunna satsa pengar på att fler kan vara med och känna sig bekväma när det kommer till duschning efter idrotten.Om det nu i vissa fall handlar om dåligt självförtroende så kan jag också upplysa om att skaffa bättre självförtroende är inte det enklaste och kan ta väldigt lång tid...


    Men som du resonerar håller inte idag, alla tycker ju att just deras problem inte kostar nåt, men sammantaget så kostar det många 100-tals miljarder att tillhandahålla lösningar för alla minoriteter som känner sig åsidosatta..

    Försök förstå att vi har ett val att göra.., endera försöker vi återställa den välfärd vi hade med världens bästa skola, sjukvård å omsorg, å där det fanns pengar till infrastrukturen.
    Å då måste vi ta pengar från saker som inte omfattar majoriteten för att ALLA ska få rätt till dom sakerna.., eller så fortsätter vi att slösa bort pengar på "duschdraperier" å skiter i välfärden för alla som inte har råd att köpa sig den genom de dyra privata alternativ som idag finns..

    VALET ÄR DITT, men kom då inte sen å kräv att få vård å omsorg när du behöver det, eller att dina barn ska få tillgång till en bra skola å skolskjuts om du väljer att lägga pengar på monoriteternas önskemål..
    Vi män är aldrig otrogna.., vi bara övar på andra kvinnor för att vår partner ska få bättre sex...
  • Anonym
    Anonym skrev 2013-01-10 11:44:44 följande:
    Det finns ju även många lagidrotter där man håller till i idrottshallar som inte har möjlighet till avskilda duschar. Ska man lära barnen att det är ok att gå hem svettig?
    Vad är det för fel att gå hem svettig? Det är väl ingen sjukdom direkt och dessutom, hur mycket svettas folk egentligen?
  • Anonym (förbannad)

    ska man jämföra sig med andra länders situationer så kan man ju jämföra vården. många gnäller att de äldre har det så dåligt, jämför det med ett fattigt land och vips så har våra äldre det femstjärnigt. sådär kan man inte hålla på liksom. det finns alltid ngt värre i kontrast till alla problem.
    men visst, det är narturligt att fisa, bajsa kissa så gör det tillsammans med era likasinnade vänner men tvinga inte oss andra göra samma tack.

    att tvinga barn klä av sig kläderna och hopa in sig med andra nakna barn...ganska hemskt för en som inte vill, orsaken eller anledningen har inte med det att göra..ska man lära barnen att anpassa sig till läget för att det är narturligt att vara naken tillsammans? är det? då kan alla öronoperationer på barn  med utståeende öron slopas också..det e ju narturligt med utstående öron om man har det.

  • Tom Araya
    Anonym skrev 2013-01-10 13:02:59 följande:
    Hos ungar i 10-15 års åldern? Hur ska man bygga upp detta självförtroende?
    På samma sätt som hos de som har tillräckligt självförtroende för att detta inte ska vara ett problem, hur tror du det fungerar dem?

    Du kan inte se att bristande självförtroende kan orsaka en massa andra problem, inte minst i skolan, även med kläder på? Är din lösning då att hålla barnen hemma?
  • Tom Araya
    Anonym skrev 2013-01-10 14:22:28 följande:


    Nyårsfyrverkerier kanske?
    En eller annan onödig konstinstallation kanske?

    Hur mycket lägger skola eller kommun på nyårsfyrverkerier?
  • Elin 885
    Anonym skrev 2013-01-10 14:30:06 följande:
    Vad är det för fel att gå hem svettig? Det är väl ingen sjukdom direkt och dessutom, hur mycket svettas folk egentligen?
    tjaa när jag tränar så svettas jag floder för att jag tar i utav helvete och när jag åker hem så skakar mina muskler för att de är så trötta.
    men jag duchar hemma ändå.
  • Miniatyr
    sextiotalist skrev 2013-01-10 11:49:35 följande:
    Det ser jag inga problem med, man kan visst gå hem svettig och duscha hemma, Min tonåring går hem efter idrotten och duschar hemma när han har haft den som sista lektion.

    För övrigt så brukar jag alltid vänta minst en halvtimme efter det jag har tränat innan jag duschar, pga eftersvettningarna.

    Jag vet många som inte duschar efter träningen, förstår inte varför man skall duscha gemensamt efter en fotbollsträning, men det är ingen som tänker i de tankarna efter ett rejält dressyrpass (ni som rider vet att man efter ett rejält dressyrpass kan vara sjöblöt av svett, liksom hästen). Man cyklade/gick hem och duschade hemma.
        
    Instämmer helt och fullt. Som ryttare känner jag mycket väl igen det där med att bli sjöblött av svett efter ett dressyrpass ;D Då ska man ju dessutom sköta om hästen ordentligt innan man ens kan tänka på sig själv och sin egen svett. Det är nyttigt. Det finns viktigare saker att bry sig om än lite svett.

    Jag har inga problem alls med nakenhet men jag vill duscha ifred då det är ett sätt för mig att varva ner efter en aktivitet. I gemensamma duschar finns ju oftast inte möjligheten att stå och njuta i lugn och ro av duschen. 
  • Elin 885
    Miniatyr skrev 2013-01-10 14:38:04 följande:
    Instämmer helt och fullt. Som ryttare känner jag mycket väl igen det där med att bli sjöblött av svett efter ett dressyrpass ;D Då ska man ju dessutom sköta om hästen ordentligt innan man ens kan tänka på sig själv och sin egen svett. Det är nyttigt. Det finns viktigare saker att bry sig om än lite svett.

    Jag har inga problem alls med nakenhet men jag vill duscha ifred då det är ett sätt för mig att varva ner efter en aktivitet. I gemensamma duschar finns ju oftast inte möjligheten att stå och njuta i lugn och ro av duschen. 
    tjaa om man inte har någon som sköter om hästen åt en ;).
    jag var alltid sjöblöt när jag kom hem från stallet, och helt slut i benen :P.
Svar på tråden samduschning