• Anonym (19 års skillnad)

    Ni med ca 20 års åldersskillnad i erat förhållande, lite frågor.

    Hej!

    Jag har träffat en man som är 19 år äldre än mig. Håller på att falla handlöst för honom men inser att det finns säkert endel problem runt det.
    Skulle därför vilja höra av er med erfarenhet om hur omgivningen har tagit det. Barn från tidigare förhållanden, hur tog dom det? Era föräldrar? Vänner?

    Vad ger man sig in på med den åldersskillnaden? Vi trivs väldigt bra ihop, men det är ju inte utan att man funderar på vad omgivningen ska säga. Jag vet att jag kan stå upp för oss om det behövs men blir ju självklart lite orolig för att han kanske får för mycket negativa åsikter, speciellt från de viktigaste han har, sina barn.

    Är det mer eller mindre acceptabelt när det är kvinnan som är så pass mycket yngre?

  • Svar på tråden Ni med ca 20 års åldersskillnad i erat förhållande, lite frågor.
  • Anonym (19 års skillnad)
    Anonym (27 resp 52) skrev 2013-05-09 10:44:03 följande:
    Vi är 27 resp 52. Har en 3 åring och en 17 månaders. Tildammans i fyra år. Yngre människor blir lite nyfikna och äldre mer "jaha" när de hör om skillnaden. Efter att vi fått barn verkar folk ha slutat ifrågasätta vår relation, kan också ha att göra med att vi aldrig haft tjall på tråden. Familjen har inte reagerar nömnvärt, inget de sagt något om iaf.
    Hade han barn sen tidigare?
  • Anonym (19 års skillnad)
    GrodanHopp skrev 2013-05-09 10:52:21 följande:
    Jag 22 han 42. Hans familj reagerade inte alls, min mamma blev inte glad, men i stort är det ingen som brytt sig.

    Den enda gången det märks att han är så mycket äldre är när man ser till vårt utseende. Det syns att jag är 22 och han 42. Men annars är det inga problem alls.
    Vad skönt att höra att så många ändå har haft det ganska så problemfritt med vad omgivningen har sagt och reagerat.

    Nu tänker ju inte jag låta mig påverkas av omgivningen när det här kommer ut, men det är ju ändå en fundering på hur folk kommer att ta det. Tre av mina vänner vet och dom har inga problem alls med att han är 19 år äldre. Det är en lättnad. 
  • Anonym (22 års skillnad)

    De där som en del skriver om att den som e äldre kommer gå bort mkt tidigare än en själv. e ju absolut inte säkert...så de grubblar jag inte så mkt på...därimot så vill vi skaffa ett barn ihop (han har 4 sen förut) och jag har ett barn sen tidigare...men jag tänker att om några år e han 50 o om han blir pappa för 5e gången då...så kommer han lixom va i 70årsåldern när de barnet e 20...tänker på hur mkt han kommer orka när de barnet e litet...han orkar med mitt barn rätt så bra nu iofs som e i 5årsåldern...men ja oron finns...

  • Zizza

    Tror mest det höjs på ögonbrynen är när tjejen är tonåring och mannen är runt 40. Då är åldersskillnaden på 20 år så stor, om det är i stället så att tjejen är runt 30 och mannen 50 så är man mer "jämn vuxna" tror inte att folk bryr sig.

    Själv tyckte jag som tonåring att det var väldigt jobbigt att min pappa träffade en tjej som inte var många år äldre än mig. Sen när jag fick barn var det samma åldersskillnad mellan mig och mitt barn som det var mellan min pappa och hans tjej. Det kändes inte alls bra då

  • GrodanHopp

    Jag vill också ha barn om ett par år, typ 3-4år och då kommer min sambo att vara runt 47. Och visst, han börjar bli "gammal" då, men vi som par är inte redo ännu, och jag pluggar fortfarande så det kommer inte att passa förrän då, och ja då kommer han att bli en äldre pappa. Men vad ska vi göra? Vi kan ju inte ändra i tiden

  • Snigelkott

    När jag berättade för mamma att karln jag träffat var femton år äldre än mig (och därmed bara 20 år yngre än henne) sa hon: nåja, men du behöver ju inte gifta dig med honom. Tji fick hon, för det gjorde jag och nu ligger vår son på tre månader och snusar bredvid mig. Och mamma har inga problem med min man. Förra sommaren när vi skulle gå in på en restaurang frågade vakterna hur gammal jag var men hejdade sig och frågade min dåvarande fästman "eller du kanske är förälder?". Sånt händer ibland, men det tar man med en klackspark. Inga barn sen innan att ta hänsyn till. Att han kommer gå i pension och framförallt dö före mig är nåt jag försöker lära mig leva med. Bestämde mig för att satsa på honom trots det eftersom jag blev kär och man aldrig vet hur kort livet blir, lika bra att leva med mannen jag vill vara med.

  • Snigelkott
    GrodanHopp skrev 2013-05-09 14:17:13 följande:
    Jag vill också ha barn om ett par år, typ 3-4år och då kommer min sambo att vara runt 47. Och visst, han börjar bli "gammal" då, men vi som par är inte redo ännu, och jag pluggar fortfarande så det kommer inte att passa förrän då, och ja då kommer han att bli en äldre pappa. Men vad ska vi göra? Vi kan ju inte ändra i tiden

    Min onkel är 70 och fick barn förra året. Hans tredje, han får ett var tjugonde år ungefär :)
Svar på tråden Ni med ca 20 års åldersskillnad i erat förhållande, lite frågor.