• Anonym (frust­rerad)
    Äldre 5 Jul 00:03
    9648 visningar
    53 svar
    53
    9648

    Min sambo anser att homosexualitet är fel

    Jag hade precis en diskussion med min pojkvän som gjorde mig väldigt orolig inför framtiden. 

    Vi diskuterade huruvida det är rätt eller fel att försöka påverka sina barn till att bli heterosexuella. Det kom då fram att han tycker att homosexualitet är fel, samt att han ännu inte kan ta ställning till om han skulle skämmas om hans barn visade sig vara homosexuell (eftersom vi inte har några barn). Han har även en rädsla för att "hans släkt" kommer dö ut om barnet visar sig vara homo. Jag frågade då vad det skulle spela för roll om barnbarnet är biologiskt eller adopterat om han ändå älskar det. Då sa han att han inte kan ta ställning till om han kan älska ett adopterat barnbarn.

    Det blev väldigt mycket han "inte kunde ta ställning till". Han ansåg även att jag pressade honom eftersom vi ännu inte planerar att skaffa barn. Dock vill jag kunna försäkra mig om att han inte skulle försöka "uppfostra barnet till att bli hetero". Han kunde inte lova någonting. Han jämförde det även med att inte försöka prata sitt barn ur nazism eller liknande. 

    Jag vet inte vad jag ska ta mig till! Onödigt nog kallade jag hans värderingar för omogna. Som vanligt stängde han bara igen och vägrade diskutera med mig. Jag förklarade att det var viktigt för mig att diskutera frågan. Han har tidigare tagit upp att han vill att jag ska släppa min fobi för trafiken om vi ska ha barn i framtiden. Jag lyssnade och tog det till mig. Nu undrar jag varför jag ens ska bry mig om det när han inte är redo att lyssna på vad som är viktigt för mig?

    Jag vet att han är en väldigt rädd och osäker människa, vilket han försöker dölja. Jag har försökt förklara för honom att det är okej att visa känslor. Under våra 4 år tillsammans har jag inte sett honom gråta en enda gång. Däremot vet jag att han vid två tillfällen, innan vi blev ihop, varit självmordsbenägen. Jag vill verkligen tro att han skulle släppa sina rädslor och skaffa sundare värderingar om han bara vågade inse att man inte måste vara sammanbiten hela tiden. Samtidigt har jag svårt att tro det. Jag har behandlat honom väldigt kärleksfullt under åren vi varit tillsammans, men han verkar inte öppna upp ändå. 

    (Jag skulle även vilja tillägga att han annars är väldigt snäll mot mig. Han brusar väldigt sällan upp, han ger mig komplimanger varje dag, han har aldrig hånat eller nedvärderat mig...etc. Det är bara i hur han pratar om andra människor jag börjar fundera. Han kan även yttra sig väldigt hårt om invandrare. Ärligt talat förstår jag inte ett dugg i och med att han varit väldigt bra vän med såväl homosexuella som invandrare).

    Mina frågor:
    - Är jag hemsk som försöker få honom att ändra inställning?
    - Vad kan ligga bakom hans hårda yttranden?
    - Diskutera gärna annat jag skrivit också. Jag vill gärna höra spontana tankar och funderingar som dyker upp. Jag känner mig helt vilsen i det här.

  • Svar på tråden Min sambo anser att homosexualitet är fel
  • Anonym (frust­rerad) Trådstartaren
    Äldre 5 Jul 15:33
    #31
    +1
    Anonym (anonym) skrev 2013-07-05 13:52:32 följande:
    Jag tycker inte att homosexualitet är naturligt att det var meningen från början menar jag. det syns ju såväl på könsorganen hur det var menat att bli. Jag ser inte ner på folk som är gay,är inte elak mot dem eller tittar föraktfullt på dem på stan. Jag accepterar att varje människa är fri att göra som den vill,men jag tycker fortfarande inte att det är naturlig drift hos människan att samköna. Jag anser att jag måste få tycka det utan att det ska bli hetsjakt på mig.

    Jag tycker det har blivit lite så i samhället att man ska acceptera att folk är gay och inte säga något om det för annars blir det ramaskri och man är en gayhatare eller vad som helst. Man ska älska pride parader och man ska ta till sig information om hbqt eller vad det nu heter. Men alla kanske inte vill det! Utan att man för den delen hatar homosexuella människor. Skulle något av mina barn komma ut och säga att dom är gay så skulle jag inte göra ett större väsen av det än av att dom är straigtha.
    Hur menar du med att det syns på könsorganen? Kvinnans klitoris sitter på utsidan och mannen har en g-punkt i rumpan. 

    Sedan förstår jag inte hur "det är inte naturligt" är ett bra argument. För att svara på min tråd krävdes att du satt framför en dator, rätt fantastiskt va? Ja, datorer är fantastiska, dock inte värst naturliga. "Onaturligt" är inte synonymt med "dåligt" eller "fel".  

    Nej, jag skulle inte heller göra något väsen. Jag skulle acceptera barnet som det är, något jag är rädd att han inte skulle. Därav trådstarten. 
  • Anonym (Som vanlig­t)
    Äldre 5 Jul 16:23
    #32

    TS, din kille är som de flesta andra. Han vet för lite. Många som inte vet någonting om alternativa sexualiteter är rädda, tycker inte om det, och så vidare. En del tror att homosexuella, framförallt bögar, bara går runt och tänker på sex och skulle sätta på allt som rör sig. En del tror att alla homosexuella har AIDS. En del tror att något gick fel i uppfostran, andra tror att homosexuella blivit våldtagna av någon av samma kön när de var barn och kommer göra samma sak mot ett barn när de blir vuxna. En del tror att folk blir homosexuella för att de inte kan få en partner av motsatt kön. En del tror att man blir helt personlighetsförändrad när man erkänner sin alternativa sexualitet.

    Det är inte många rätt här, inte.

    TS, be din kille att fundera på vad det är som tar emot så. Vad är han rädd för? För rädd är han, det finns ingen annan anledning för honom att inte fundera och förkovra sig i ämnet.

    Jag har själv kommit ut inför en pappa som hade flera av uppfattningarna som jag listade ovan. Det tog lång tid och många samtal innan han förstod att jag fortfarande var hans son, samma son som hade bott i hans hus utan några problem i 21 år. Visst skar vår relation ihop ett tag, men det redde ut sig. 

  • Wilner
    Äldre 5 Jul 16:46
    #33
    Anonym (frustrerad) skrev 2013-07-05 15:27:18 följande:
    Jo, jag älskar honom otroligt mycket. Jag vill inte ens tänka mig ett liv utan honom. Jag blir bara så otroligt förvirrad och frustrerad. Med tanke på hur respektfullt och kärleksfullt han alltid har behandlat mig så kan jag inte tänka mig annat än att han skulle behandla sitt barn på samma vis, oavsett sexuell läggning. Jag har berättat saker för honom om mig själv som skulle kunna skrämma bort en partner men han har alltid varit förstående. Jag kan för mitt liv inte förstå hur någon med hans personlighet inte kan ta ställning till om han skulle skämmas över ett homosexuellt barn eller inte. 
    Men allvarligt talat. Du tycks ha hittat en väldigt brasambo och ni har en bra relation.

    Det finns alltid något i ett förhållande man inte är nöjd med och att han till skillnad från dig ogillar homosexualitet är ett mycket litet problem i sammanhanget.

    Välkommen till verkligheten säger jag. Många skulle vara beredda att offra allt de äger för vad du har så sluta överanalysera och njut av ditt liv.

     
  • Anonym (gamma­l kärrin­g)
    Äldre 5 Jul 17:51
    #34
    +1
    LillGris skrev 2013-07-05 08:08:34 följande:


    Fast vadå rätt och inte rätt? Det är som att säga "jag tycker inte det är RÄTT att vara rödhårig/lång/fräknig". Det är ju inte en fråga om rätt och fel. Har du valt att vara heterosexuell?


    Honosexualitet är i allra högsta grad naturligt. Det finns homosexuella individer i de flesta djurarter. Det vanligaste är heterosexualitet, ja, men det betyder inte att andra läggningar är onaturliga. Det är som att säga att det är onaturligt att vara blåögd för att majoriteten av alla människor i världen är brunögda.
    Njaa. Homosexualitet är påvisad hos uppåt 1500 djurarter, mellan 1,5- 2 miljoner arter finns beskrivna.

    Så "de flesta" känns lite förhastat.
  • Anonym (Som vanlig­t)
    Äldre 5 Jul 18:28
    #35
    +1
    Anonym (gammal kärring) skrev 2013-07-05 17:51:02 följande:
    Njaa. Homosexualitet är påvisad hos uppåt 1500 djurarter, mellan 1,5- 2 miljoner arter finns beskrivna.

    Så "de flesta" känns lite förhastat.
    Jag är inte bergsäker nu, men jag tror att det bara är fåglar och däggdjur man överhuvudtaget visat intresse för att undersöka, och att det var det som avsågs när Lillgris sa "de flesta". Då sjunker siffran till 15488 arter.  Är man snäll så kan man väl säga reptiler, amfibier och fiskar också, vilket ger 62305. Det finns 137510 ryggradsdjur och  ryggradslösa(?) djur. Det ger 0,109...% djur som visar upp homosexuella beteenden. Räknar man bort ryggradslösa(?) djur är procenten 2,19.....% Räknar man bara på de djurgrupper som "räknas" (dvs däggdjur och fåglar, som dessutom är de grupper som oftast visar upp sexuellt beteende som inte bara är för parning) blir siffran 9,864....% (med reservation att det råkar komma med några fiskar här, så säg.... 8,7%, gisningsvis)

    Siffran 1500 är 7 år gammal, vet inte om den har ändrats sen dess.

    Men ja, de flesta skulle ju vara över 50%, så det är kanske lite förhastat. Dock kan jag med säkerhet säga att homofobi bara har observerats i en enda art.
     
  • Anonym (hallo­n)
    Äldre 5 Jul 21:47
    #36

    Ja man kan faktiskt tycka det är rätt att vara homosexuell eller inte. Jag tycker inte det är att likställa med om man är blå- eller brunögd, det är inte ett val. Och ja det är ett val att utöva sina homosexuella dragningar. Vissa människor har dragningar mot att vara intim med barn. Är det helt naturligt och rätt? Nej det tycker nog inte de flesta att det är, vi brukar kalla det pedofili och det är straffbart. Jag menar inte nu att det ska vara straffbart på något sätt att vara homosexuell, men jag kan fortfaranade tycka att det både är onaturligt och fel. Jag nämnde ju dessutom att jag inte ser ner på dessa. 

    Jag tycker nog att det är ganska viktigt att man har liknande/samma värderingar som man planerar bilda familj med. Det är många ställningstaganden när man förälder och jag tror det blir svårt och väldigt förvirrande för barnen om mamma och pappa inte är eniga. Dessutom kan konflikterna bli väldigt stora.  

  • Äldre 9 Dec 23:08
    #37

    All homosex är fel, skulle det vara rätt skulle det inte finnas någon människa på jorden idag.
    Vi människor behöver den sociala kontrollen för att leva rätt.
    Vi är alla ofullkomliga och klara inte själva att veta vad som är rätt eller fel-
    Sex är till för fortplantning inget annat.
    Jessica A

  • Äldre 31 May 15:17
    #38
    Anonym (hallon) skrev 2013-07-05 21:47:02 följande:

    Ja man kan faktiskt tycka det är rätt att vara homosexuell eller inte. Jag tycker inte det är att likställa med om man är blå- eller brunögd, det är inte ett val. Och ja det är ett val att utöva sina homosexuella dragningar. Vissa människor har dragningar mot att vara intim med barn. Är det helt naturligt och rätt? Nej det tycker nog inte de flesta att det är, vi brukar kalla det pedofili och det är straffbart. Jag menar inte nu att det ska vara straffbart på något sätt att vara homosexuell, men jag kan fortfaranade tycka att det både är onaturligt och fel. Jag nämnde ju dessutom att jag inte ser ner på dessa. 

    Jag tycker nog att det är ganska viktigt att man har liknande/samma värderingar som man planerar bilda familj med. Det är många ställningstaganden när man förälder och jag tror det blir svårt och väldigt förvirrande för barnen om mamma och pappa inte är eniga. Dessutom kan konflikterna bli väldigt stora.  


    Men vem fan bryr sig om vad du tycker om homosexualitet? Det är inte din sak att avgöra å andra människors vägnar. 
  • Anonym (En man)
    Äldre 31 May 17:12
    #39
    JessicaC skrev 2013-12-09 23:08:08 följande:

    All homosex är fel, skulle det vara rätt skulle det inte finnas någon människa på jorden idag.

    Vi människor behöver den sociala kontrollen för att leva rätt.

    Vi är alla ofullkomliga och klara inte själva att veta vad som är rätt eller fel-

    Sex är till för fortplantning inget annat.

    Jessica A


    Du säger att vi människor inte själva klarar av att veta vad som är rätt eller fel. Samtidigt säger du att all homosex är fel. Det betyder rimligen att nån annan har talat om det för dig. Men eftersom det inte kan vara en människa, enligt ditt eget resonemang, måste det vara ett annat väsen som sagt till dig att det är fel. Kan det vara Gud månne?

    Sen tycker jag det är en lite trist inställning att sex bara är till för fortplantning. Du missar en del här i livet minst sagt med den inställningen. Att onanera kan inte vara rätt det heller då?

    Älska mera gott folk! Både (med) er själva och andra.
  • Äldre 5 Jun 21:13
    #40

    Nu vet jag inte om TS läser det här, eller om hon ens fortfarande är ihop med den här killen längre efter tre års tid. Men... 

    Det vore på tiden om alla politiskt korrekta människor kunde inse att man kan tycka annorlunda än de utan att vara ohyggliga monster. Folk har olika åsikter om homosexualitet, och det måste ni acceptera. 

Svar på tråden Min sambo anser att homosexualitet är fel