Inlägg från: Irmeline |Visa alla inlägg
  • Irmeline

    BF Oktober 2014

    Sicilien skrev 2014-02-04 23:01:45 följande:

    Urk. Jobbig vecka det varit. Kände obehag i nedre delen av "magen" åt vänster förra tisdagen. Vet egentligen inte om det var i magen eller höften/ljumsken, men obehaget tilltog och blev en dov ihållande smärta som strålade ner mot benet. Sjukvårdsrådgivningen rekommenderade att åka in till gynakuten och få det utrett (misstänkt utomkvedhavandeskap). Behöver jag skriva att jag blev superorolig och rädd? Väl inne tog de prover och gjorde vul. De kunde varken bekräfta eller dementera misstanken utan sa att det kan vara som det ska, men att det inte går att utesluta att det rör sig om utomkvedhavandeskap. Fick ta mer prover och även en tid för provtagning på lördagen. Igår ringde de och berättade att alla prover tydde på en normal graviditet men de bokade in ett nytt vul 17/2 för att definitivt kunna ge ett svar. Smärtan har avtagit, jag har vanliga grav.symptom och har nästan börjat att våga hoppas igen.


    Usch vad jobbigt. Skönt att de tog dig på allvar och kollade, och skönt att det verkar se bra ut! Bra med uppföljningsvul så ni får bekräftat att det ser bra ut så ni kan slappna av.
  • Irmeline
    majamys skrev 2014-02-06 12:17:32 följande:
    Men Tamara går ni inte hos hälsovårdare 1 gång/månad för blodtryck, urinprov, vikt, hb, och lyssna på hjärtljud?
    Förra gången togs i prinip inga prover på mig förrän några veckor efter RUL. Tog blodprov för Rubella etc vid inskrivning, det var allt. Tyckte det var slappt. Hört om de som haft urinvägsinfektioner som ska kunna vara skadliga i tidig graviditet om de inte behandlas, blev helt nojjig att jag hade det bara för att de inte testade Tungan ute

    Pga etta funderade jag på att skita i att höra av mig före RUL öht (eller kanske inte ens då). Tyckte inte BM gav mig ett skit sist faktiskt. Besöken var max 10 min, mäta mage, ibland kolla järnvärde, och lyssna på hjärtljud. MEN, sen vet jag ju att OM något inte står rätt till så är det ju bra att gå dit. Och så har jag bytt MVC nu så det kanske blir bättre Glad
  • Irmeline
    Knytet skrev 2014-02-10 08:17:32 följande:
    YES, blev 3+ idag, phuu. Nästa delmål UL 26 feb .
    Skönt!

    Jag har också nedräkning inför VUL 26:e Glad
  • Irmeline
    Sara84 skrev 2014-02-10 09:27:27 följande:

    Ni som nu testat igen med CB digital och fått +3, vilken vecka är ni i? 6 eller 7? =)


    Är nyfiken och skulle också vilja ta ytterligare ett test.. visade ju 2-3 v den 5/2. Var då i vecka 4+1(5).


    Jag testade 5+5 tror jag det var, dvs v. 6
  • Irmeline

    En fråga til er som är VUL/UL erfarna. Jag ska ha UL eller VUL den 26:e feb, jag kommer då vara 8+4, vad tror ni det blir då, VUL eller UL?

  • Irmeline
    Knytet skrev 2014-02-10 10:52:26 följande:
    Irmeline, där jag går gör man UL efter 8+0 men ser man dåligt gör man VUL istället. Beror på hur bra utrustning dom har och hur plutt ligger ingrottad. Räkna med VUL, alltså ta en dusch innan e mitt råd haha

    Jeaneeettes, grattis till tickande hjärta. Så underbart
    Tack för svar! Jo, räknar med VUL men kom på att jag kanske närmade mig tiden då UL var möjligt..
  • Irmeline
    Cynric skrev 2014-02-10 12:00:37 följande:
    Får jag bara fråga, varför gör nu VUL? Är det för att ni själv begärt det eller är det något man gör per automatik där ni bor?
    För att slippa gå runt och vara #gravid" fast graviditeten avstannat (dvs MA). Vid en tidigare graviditet upptäcktes att fostret slutat växa ung. 5+1 men kroppen hade inte fattat det, vecka 10 gjordes UL för att datera mer exakt inför KUBen, och då var det ju inget. Gått runt en månad och trott jag var gravid i onödan. Inte igen, aldrig igen. Nu gör jag VUL för att se att det verkligen finns något där. Går privat. De har inga UL-maskiner på mitt MVC, annars hade jag bett om det där, gjorde jag förra gången.
  • Irmeline
    Längtan88 skrev 2014-02-10 22:31:56 följande:



    men Oh, så tråkigt o höra om din förra graviditet :( förstår att du vill göra tidigt UL då. Usch! Så du gick i en månad o trodde att allt var som det ska. Vad hände sedan? fick de skrapa eller? förstår om det är jobbigt och du inte kan svara. Man är bara orolig över att man själv kan drabbas. Hade du ens några symtpm på att det skulle bli ett MA, jag menar blödde du eller något?
    Jag hade inga symptom på att något skulle vara fel, livmodern växte men inte fostret. Jag hade höga halter hCG (dröjde flera veckor innan de gick ner efter "aborten"). Jag fick ta cytotecpiller för att inducera mf, kroppen fattade ju inte. Blödde aldrig eller så innan dess.
  • Irmeline
    Irmeline skrev 2014-02-11 11:43:21 följande:
    Jag hade inga symptom på att något skulle vara fel, livmodern växte men inte fostret. Jag hade höga halter hCG (dröjde flera veckor innan de gick ner efter "aborten"). Jag fick ta cytotecpiller för att inducera mf, kroppen fattade ju inte. Blödde aldrig eller så innan dess.
    Fast Längtam, det var inte min förra graviditet, utan min förrrförra. Den förra ledde till en liten tjej som snart är två Glad
Svar på tråden BF Oktober 2014