• Monsa

    Hey Jude!

    Detta är en spin-off på den gamla tråden "Jude-tråden".

    Här finns ett härligt gäng som skriver om allt mellan himmel och jord och här följer några exempel;

    Mat-tips/recept
    Bebisar/barn, graviditeter
    Hur man håller kosher
    Företagsideér
    Hur ofta man får blommor av sin karl
    Jobb
    Lägenheter
    Resor

    Ja helt enkelt allt som har med ett vardagligt liv att göra.
    Det som är gemensamt för de som är här i tråden är att alla har någon slags anknytning till Judendomen.
    Under den första Judetråden så hände det mycket grejer, det blev ett fantastiskt gäng som kan prata om vad som helst och det bästa av allt är att det föddes en liten Noah den 6/2-06
    Vi väntar med spänning på nästa bebis som beräknas komma i Juli!

    För att behålla den fina stämningen här inne så går vi inte in på allt för känsliga ämnen. Dessa inlägg som kanske är till för att provocera uppmärksammas inte överhuvudtaget.

    Detta är en glad tråd och jag tycker att en beskrivning av denna tråd som Marcink gjort är så klockren;

    "hej vi är judar och glada och tycker om varandra. här pratar vi (nästan) bara om roliga saker, folk som pratar om skräp kan gå någon annanstans herrå!"

    Marcink

  • Svar på tråden Hey Jude!
  • ringblomma

    du kan göra basilika och fetaost knyten och en massa grekisk sallad!

    basilika och feta ost knyten

    3 dl vetemjöl
    1dl riven ost
    125g smör el margarin
    2 mask vatten
    Alla dessa ingredienser blandas till en deg och linads in plastfolie och får vila i kylskåpet en halvtimme

    Fyllning

    150g fetaost
    1 kruka basilika
    1-2 krm grovmald svartpeppar

    Blanda ihop allaingredienser till fyllningen i en skål.

    Ta ut degen ur kylskåpet, kavla ut till en rektangel 50*30 cm på mjölad arbetsbänk, skär ut 15 rutor, fördela fyllningen imitten på rutorna och vik upp kanterna och tryck till i mitten. Lägge knytena på bakpappersklädd plåt, pensla uppvispat ägg, strö äver sesamfrön , grädda i 225 grader 15 min!!!

    de är jätte goda

  • ringblomma

    jo glömde tillägga att man ska hacka basilikabladen fint

  • Kiralves

    ringblomma det receptet snor jag genast

  • hot fuss

    puh... vi jobbar i trädgården. är bara nne på en liten paus. har rensat rabatter o grävt upp runt vinbärsbusken o fyllt på med ny jord. o rensat gräs mellan plattorna... vad slitigt det är med trädgård. o då har vi bara en pyttis liksom...


    stolt mamma till agnes 000729 och noah 060206
  • Kiralves

    50 g jäst
    5 dl vatten
    4 msk olivolja
    salt, gärna örtsalt
    1 dl hackade gröna oliver
    1 dl smulad fetaost
    ca 12-15 dl vetemjöl
    1 uppvispat ägg till pensling

    Smula jästen i en bunke. Häll på fingervarmt vatten och rör ut jästen. Salta lite och häll i olivoljan. Blanda i mjölet till en smidig deg. Knåda den några minuter och låt den jäsa i övertäckt bunke 30 min. Ta upp degen ur bunken och dela den i två delar. Spar eventuellt undan en liten bit deg att dekorera brödet med. Kavla ut till två plattor och lägg på fyllningen. Rulla ihop och forma brödet till limpor eller kransar. Om du vill dekorera brödet gör du en fläta eller kanske några blad av den sparade degen och fäster ovanpå limporna/kransarna. Låt jäsa övertäckta på bakplåt ca 30 min. Pensla med uppvispat ägg för att få blanka bröd. Grädda i mitten av ugnen i 225 grader ca 15 min.

  • elims

    ringblomma

    det låter supergott, tack!

    kiralves

    åh, feta i bröd - vad gott! tack!

  • ellinorsmamma

    Nu är det matprat igen, då blir man genast hungrig.

    Här har vi superväder idag. Var ute med barnen i lekparken i ungefär tre timmar, är inne för lunch nu. Men så fort vi är färdig så ska vi ut igen. Det är massor med barn och föräldrar i parken och det är så skönt att alla har tinat fram efter den lååånga vintern som vi haft.

    Själv så känner jag ångest idag. Fyller nämnligen 30 i dag och det känns så otroligt gammalt. Känner mig inte en dag över 25. Nu räknas man inte som ung längre. När andra säger att de är 30, 32 eller så tycker jag inte att det är gammalt. Förmodligen så är jag bara dum som tänker så men jag kan inte låta bli. det blir snart bättre, då jag vant mig att vara "tant"

    Ha en bra dag!!!

  • elims

    mazal tov ellinorsmamma!

    Tycker inte 30 låter gammalt, att man är ung i sinnet är det som räknas!

  • Chana

    Hej allihopa!
    Hoppas ni har det bra. Jag är sâ lycklig för jag har nu fâtt klartecken om att fâ börja andra etappen i behandlingen inför ivf:et sâ nu är det bara en ca 12 dagar kvar till äggplocket jippiiee!! Tänk vad glad man kan bli.

    Hattifnatt
    ja om vi vill sâ kan man frysa in ägg men jag hoppas nu att det kommer att lyckas denna gâng!!

    Annars sâ skiner solen pâ som vanligt här i paris och jag har förätit mig pâ falafel och shawarama och appfelstrudel sa jag jäser varje dag nu,hihi!!
    Ha en bra dag och en fin shabbat!! Kramis