• Anonym (jävla kärring!!)

    Svärmor sade att deras barn är sötare än vårt!

    Vilken chock - svärmor sade idag rakt ut till min man (och sin egen son!) att hon tycker vårt barns kusin är sötare!
    Till saken hör att vårt barn är adopterat, så det är ju inte våra eller svärmors gener i barnet, troligtvis därför kärringen vågar säga så. Men jag är arg som ett bi och undrar hur hon tänkte. Man undrar ju nu om hon ens ser barnet som sitt barnbarn. Om hon yppar något liknande igen så skäller vi ut henne efter noter!! Jag vill knappt att hon ska få träffa sitt barnbarn igen.

    Även om hon tycker så, så håller man väl tyst om det? Vad är det för fel på henne egentligen! Jag tycker för övrigt att vårt barn är mycket sötare än kusinen men skulle aldrig någonsin säga det till någon! Så gör man bara inte.

    Har någon någonsin varit med om något liknande? Vad tänkte hon egentligen!

  • Svar på tråden Svärmor sade att deras barn är sötare än vårt!
  • Anonym (Jhiiii)
    Anonym (adopterad) skrev 2014-05-05 12:40:04 följande:
    Nu pratade vi om utrycket "Blod är tjockare än vatten" och med det menar man att de man delar blodsband med dvs familjen kommer först. Och när man adopterat ett barn så är man EN FAMILJ, men man delar inte biologiska blodsband, men i och med att man är en familj så har man sk blodsband.
    Men förstår du inte, på riktigt?

    Blodsband ÄR biologiska, genetiska. Man delar blodet.

    Sedan kan man säkert älska ett adopterat barn lika mycket men då handlar det inte om just blodsband.
  • Anonym (Jhiiii)
    Madmoiselle skrev 2014-05-05 12:05:43 följande:
    Jag tycker att vissa läser in väldigt mycket i kommentaren, det är inte alls säkert att adoptionen har något alls med saken att göra.

    Sedan kan jag säga att jag läst ungefär halva tråden och jag förstår båda sidorna. Det är klart att de som har adopterat barnet ser det som sitt eget barn, de har valt situationen själva. Det har inte svärmor så hon behöver inte se det som sitt barnbarn, däremot ska hon respektera föräldrarna och inte säga en massa dumheter eller bete sig illa, men hon behöver inte älska barnet heller.
  • Anonym (släpp det)

    Varför blanda in adoptionen? Svärmor kunde säkert kläckt ur sej samma sak ändå. Man brukar inte kommentera utseende eller jämföra sådär.

    Men sen behöver man nästan höra sammanhanget. Man kan säja saker på olika vis det kanske var underförståttt "i just den här åldern" eller liknande. Så visst låter det som en idiotisk kommentar men man kanske inte behöver dra så stora växlar på den. Det behöver inte betyda att svärmor inte "känner att det är hennes barnbarn". Bara att hon lägger stor vikt vid utseendet och saknade folkvett just när hon sa det.

  • Aiyana

    Klumpiga, tanklösa och onödiga kommentarer som sårar kan man hålla för sig själv. Att göra illa andra i onödan pga sina egna subjektiva åsikter är direkt fel.

  • eMund

    Hon var väl bara ärlig. Ok, helt vidrit men det är ju så hon tänker. Är väl bättre att du vet det. Varför välja bort henne och umgås med folk ni gillar?

  • Madmoiselle
    Anonym (adopterad) skrev 2014-05-05 14:39:15 följande:
    Du lägger för stor vikt vid något som inte betyder ett skit när det kommer till kritan. Har man adopterat ett barn så har man upptagit det som sitt eget. Relationen skiljer sig inte åt varken känslomässigt eller juridiskt. Att svärmodern ser sitt barnbarn annorlunda visar vad hon är för person. Ingen jag skulle vilja ha nära mitt barn.



    Det spelar ingen roll för dig nej, men alla fungerar inte som dig. Sedan är det stor skillnad på adoptivföräldrarna och svärmor. Adoptivföräldrarna har valt att adoptera, svärmor har inte valt att de ska adoptera.
  • Johan75
    Anonym (Jhiiii) skrev 2014-05-05 15:27:27 följande:
    Men förstår du inte, på riktigt?

    Blodsband ÄR biologiska, genetiska. Man delar blodet.

    Sedan kan man säkert älska ett adopterat barn lika mycket men då handlar det inte om just blodsband.
    Delar blodet? Ett barn behöver ju faktiskt inte ens ha samma blodgrupp som någon av föräldrarna. 
    Behold, i come as a thief.
  • Anonym (Jhiiii)
    Johan75 skrev 2014-05-05 17:00:47 följande:
    Delar blodet? Ett barn behöver ju faktiskt inte ens ha samma blodgrupp som någon av föräldrarna. 
    Ibland tror jag att folk VILL missförstå.
  • Johan75
    Anonym (Jhiiii) skrev 2014-05-05 17:36:02 följande:
    Ibland tror jag att folk VILL missförstå.
    Kanske har du rätt i att jag vill missförstå, men samtidigt är det ett uttryck som härstammar från tider då man inte visste bättre. "Blodsband" känns ju inte bara förlegat utan även rätt missvisande då det kanske visar sig att den adopterade släktingen kan ge blod till dig men dina egna barn kan det inte.
    Behold, i come as a thief.
Svar på tråden Svärmor sade att deras barn är sötare än vårt!