• Anonym (jävla kärring!!)

    Svärmor sade att deras barn är sötare än vårt!

    Vilken chock - svärmor sade idag rakt ut till min man (och sin egen son!) att hon tycker vårt barns kusin är sötare!
    Till saken hör att vårt barn är adopterat, så det är ju inte våra eller svärmors gener i barnet, troligtvis därför kärringen vågar säga så. Men jag är arg som ett bi och undrar hur hon tänkte. Man undrar ju nu om hon ens ser barnet som sitt barnbarn. Om hon yppar något liknande igen så skäller vi ut henne efter noter!! Jag vill knappt att hon ska få träffa sitt barnbarn igen.

    Även om hon tycker så, så håller man väl tyst om det? Vad är det för fel på henne egentligen! Jag tycker för övrigt att vårt barn är mycket sötare än kusinen men skulle aldrig någonsin säga det till någon! Så gör man bara inte.

    Har någon någonsin varit med om något liknande? Vad tänkte hon egentligen!

  • Svar på tråden Svärmor sade att deras barn är sötare än vårt!
  • Anonym (ytlig)
    Anonym (ytlig) skrev 2014-05-05 19:30:09 följande:
    g3.spraakdata.gu.se/saob/
    BLODSBAND blω³ds~ban²d, äfv. (i sht i södra o. västra Sv.) ⁴~¹ (blo'dsband WESTE), n.; best. -etblod- A. OXENSTIERNA 2: 344 (1619), LIND1749under blutfreundschafft) m. fl.; jfr sp. 3325anm. 1:o)
    [till BLOD 5; jfr holl. bloedband, t. blutband, eng. tie of blood, fr. lien du sang]
    [BLODSBAND 1]
    1) köttslig släktskap tänkt ss. förenande o. sammanhållande släktingarna; blodsfrändskap, gememsam härstamning;

  • Anonym (söt)
    Den vita staden skrev 2014-05-05 18:05:51 följande:

    Så du menar att farmor ska få behandla det adopterade barnbarnet sämre och göra skillnad mellan det och det biologiska barnbarnet?
    Vad tror du att det kan få för konsekvenser för det adopterade barnet?
    Läs gärna allt jag skrivit i den här tråden innan du svarar o. se om du tycker att det är ok att det får konsekvenser som påverkar under hela adoptivbarnets liv.


     



    Men varför måste man utgå från att svärmor kommer att behandla "det andra" barnet bättre bara för att hon tycker att det är sötare?

    Jag vet en kvinna som har tre (nu vuxna barn). Hon delade in dem så här. den vackraste, den mest sprituella och den hon tyckte mest om att vara med.

    Vilken av de tre är "bäst"?
  • Johan75
    Anonym (ytlig) skrev 2014-05-05 19:41:16 följande:
    BLODSBAND bl³ds~ban²d, äfv. (i sht i södra o. västra Sv.) ~¹ (blo'dsband WESTE), n.; best. -et. ( blod- A. OXENSTIERNA 2: 344 (1619), LIND1749; under blutfreundschafft) m. fl.; jfr sp. 3325, anm. 1:o)
    [till BLOD 5; jfr holl. bloedband, t. blutband, eng. tie of blood, fr. lien du sang]
    [BLODSBAND 1]
    1) köttslig släktskap tänkt ss. förenande o. sammanhållande släktingarna; blodsfrändskap, gememsam härstamning;

    Ja, jag är benägen att hålla med. Även i mina öron betyder blodsband något mer långtgående än förälder - barn. Samtidigt är det ett märkligt uttryck att lägga vikt vid i dagens samhälle. Det härstammar från tider då ätter var det viktigaste för att hålla fred och för att skaffa och bygga makt. Det var samhällen som var fulla av "oäktingar" som var biologiska barn men som inte räknades till ätten (eller blodet) ändå. Det var samhällen då du endast kunde nå vissa positioner ifall du kunde visa släktskap till någon som ibland levt för flera generationer sedan. 

    Att i dagens samhälle använda sig av "blodsband" som något som skulle ge extra credit vad gäller kärlek och omsorg känns för mig märkligt. Klart man ofta älskar sina föräldrar, syskon och barn mer än vad man älskar andra människor - men det beror ju på att det är de man uppfostrat, växt upp med och blivit uppfostrad av. Avlägsna kusiners barn brukar liksom inte längre ha någon större betydelse för ens liv, och därmed väcker de sällan några extra känslor hos oss längre. 

    Jag förstår att vissa kan lägga vikt vid den biologiska kopplingen, även jag, men att referera till blodsband som något reellt och allmängiltigt känns mer som Game of Thrones än Sverige 2014.
    Behold, i come as a thief.
  • Orcha

    Kan det vara så att man försöker hitta likheter mellan sig, sina barn och dennes barn?
    Någon form av igenkänningsfaktor/relateringsfaktor som då inte finns hos erat barn eftersom det är adopterat.

    Jag har hört för länge sedan att det finns ett unikt mönster i i triangeln öga-öga-mun som ska göra det möjligt för föräldrar att se skillnad på sin egna bebis och andras.

    Kan det ligga till så, att hon inte kan relatera till sig själv eller till sonen pga detta och därför tror att kusinen är sötare eftersom den påminner om någon välbekant? Familjen.


    Allt har en mening och korven den har två. Eller är det ändor? Jo ändor menar jag nog.
  • ica
    Madmoiselle skrev 2014-05-05 18:54:42 följande:


    Nej, men då är det i alla fall deras biologiska barn.

    Är biologi allt i detta fall. Om man inte kan glädjas över att ens barn äntligen blivit förälder då är det nåt fel på en.
  • Anonym (Jo)

    Man måste inte säga det. Men jag förstår att man tycker sin biologiska avkomma är sötare än ett adoptivbarn. Det är naturligt. Men som sagt tycka något och säga det är två skilda saker. Blod är tjockare än vatten. Tyvärr.

  • Kairo

    Om man går in och läser lite i trådarna där de som har både adopterat och biologiskt barn har skrivit får man faktiskt intrycket av att föräldrarna t.o.m kan älska sitt adopterade barn lite mer. Ni måste läsa på lite om anknytning, när väl anknytningen finns där är det ingen skillnad!!!

  • Anonym (Adopterad 2)

    Jag vart adopterad i vuxen ålder "ÄR SVENSK" om det nu har med saken att göra men inte fan har nån sagt till min mor som funnits där för mig sen hon träffade min pappa och dem blev ett par att hennes biologiska barn är sötare än jag IDIOTI.

    Mina barn har kallat henne mormor innan adoptionen å det var väl egentligen för att ja barnen skulle få en mormor som brydde sig och som fanns där som dem har ett band till.
    Då deras riktiga mormor valde en karl före sitt mellersta barn alltså jag.

    Jag har mått dåligt i många år och trott att det var mitt fel att min riktiga biologiska mamma lämnade bort mig till min riktiga pappa som för övrigt varit helt underbar.

    Min adoptiv mamma är min mamma och min bio mamma är en häxa som jag sa upp kontakten med för att slippa få höra lögner och bortförklaringar av där det låter som att jag gjort fel som 2-3,½åring typ.

    Ditt barn är säkert jätte söt så stå på dig :)

Svar på tråden Svärmor sade att deras barn är sötare än vårt!