• Forumvärd

    Samsover du med ditt barn?

    Hur ser det ut hos dig under nätterna?
    Sover ditt barn i din säng eller i egen?
    Rösta och diskutera gärna för- och nackdelar i tråden.

    Omröstning
    Du måste logga in för att rösta eller se resultatet av omröstningen.
  • Svar på tråden Samsover du med ditt barn?
  • Fidelisen

    Ja alltid.

    Vår lilla tjej på snart 7 månader har aldrig velat sova ensam, det har helt enkelt inte funkat att få henne lugn om hon inte har fått ligga nära mig. Så vi sover alla i vår dubbelsäng.

  • Anonym (Ja!)

    Ja. Treåringen somnar i sin säng men kommer framåt natten och somnar om hos oss. Tvillingarna på tre månader har spjälsäng men den står bredvid min säng med ena sidan borttagen, så den är som en förlängning av min säng kan man säga. En av dem sover oftast på min arm och den andre i spjälsängen.

  • Heisan

    Jag samsover med min åttaåring, alla har sovit tilsammans tills de varit nio-tio år. Två av barnen har sovit i spjälsäng, två gjorde det inte annat än sporadiskt. 
    Det har gått bra men den eran närmar sig nu slutet inom något år.. Kommer att bli tomt.


    När du tittar på himlen vad ser du då? Stjärnorna eller universum?
  • replica

    Ja, sonen på 2 månader sover i sitt babynest mellan mig och pappa. Får inte plats med spjälsängen i vårt rum och är alldeles för trött om nätterna för att gå in i lillens rum för att mata (dessutom är det ju väldigt mysigt att sova med lillfisen i samma sängSkrattande)


    "Practise makes perfect"
  • detkanskefunkar
    Heisan skrev 2014-11-17 13:24:09 följande:

    Jag samsover med min åttaåring, alla har sovit tilsammans tills de varit nio-tio år. Två av barnen har sovit i spjälsäng, två gjorde det inte annat än sporadiskt. 
    Det har gått bra men den eran närmar sig nu slutet inom något år.. Kommer att bli tomt.


    Jag förstår hur du menar. Våra döttrar sov tillsammans med oss tills de var runt 9-10 år (nu är de 11 och 13 år), och den första tiden efter att den yngsta börjat sova själv kändes fruktansvärt tom. Jag hade jättesvårt att somna en lång, lång tid efteråt.

    Fortfarande tycker jag att sängen känns tom och därför har jag nu inhandlat en massa mjuka kuddar som jag kan lägga vid min sida . Hoppas att det hjälper.
    Jag sover mycket bättre om det är lite "trångt".

    Min man jobbar dessutom natt var 5:e vecka och då blir det ju extra tomt. De veckorna sover jag nästan inget alls...

    Det händer att vår yngsta kommer in ibland om hon har drömt mardrömmar, och hon är så välkommen!
  • nokla

    Ja alltid när de var små. Har haft egen säng i mitt sovrum mellan 2 till 3,5 år typ som de växlat mellan och min säng och sedan flyttat över till eget rum. 6-åringen kommer fortfarande över på natten ibland, 12-åringen slutade väl med det när han var runt 7 år.

  • Sajood

    Vi samsov (med babynest i vår dubbelsäng) med dottern fram tills hon var typ 5 månader. Sedan dess (hon är nu 13 månader) sover hon i spjälsäng i eget rum. Syskonet som är på väg kommer att få samsova i början och sedan få sova i spjälsäng i vårt rum en tid innan syskonen sedan får dela rum.

  • Anonym (sussar gott..)

    Vi har 4 barn. Ingen av dem har sovit hos oss på nätterna, utan i sina egna spjälsängar. Samtliga har sovit gott hela nätterna igenom från 3 mån ålder.

Svar på tråden Samsover du med ditt barn?