• Forumvärd

    Samsover du med ditt barn?

    Hur ser det ut hos dig under nätterna?
    Sover ditt barn i din säng eller i egen?
    Rösta och diskutera gärna för- och nackdelar i tråden.

    Omröstning
    Du måste logga in för att rösta eller se resultatet av omröstningen.
  • Svar på tråden Samsover du med ditt barn?
  • Donum

    Vi samsover tills barnen är redo att flytta till egen säng/eget rum. Det har blivit vid 18 månader för ena och 2 år för andra. Men de kommer in till oss på natten. Vi har en gästsäng som den ena lägger sig i. Jag skulle aldrig tvinga mina barn att sova själva. De får gärna göra det om de vill, men jag pådyvlar det inte på dem. De vill ha närhet av en anledning.

  • Anonym (Helammar)

    Japp, det var inte planen från början för jag var en av dem som svor på att mina barn ska minsann sova i sina egna sängar. Men när man behöver vakna 20 gånger per natt en dålig natt och 5 gånger en bra för att amma så orkar man helt enkelt inget annat än att samsova. De första fyra månaderna i babynest, han blir snart 6 månader. Han klarar dock av att sova i egen säng och har alltid gjort, sover ofta första passet där, men det är jag som inte klarar av att springa under nätterna. Han får ha tutten nära helt enkelt så slipper jag vakna mer än nödvändigt.

  • Anonym (Nja)

    Har en treåring och en bebis. Båda sover i egna sängar hela nätter men är välkomna när de vill, att sova med oss. Vilket händer väldigt sällan.

  • Anonym (Sleepy)

    2,5-åringen somnar i sin säng på kvällen men vaknar 1-2 gånger per natt (de bra nätterna) och kommer över till oss, där sover hon bra och hon kommer nog alltid vara välkommen att sova hos oss. Sover hon bra sover vi bra! Tycker dock det är skönt att just gå och lägga mig ensam :).

  • Anonym (dsf)

    8-12 år? Ska ni läsa godnatt-sagor när dom är 16 också eller?

  • LaLola
    Anonym (dsf) skrev 2014-11-17 21:05:55 följande:

    8-12 år? Ska ni läsa godnatt-sagor när dom är 16 också eller?


    Hur tänkte du där? Obestämd
  • Anonym (ella)

    Har en son på 2år somnar alltid i sin säng men kommer in själv till oss runt 4-5 tiden ibland tidigare å får givetvis sova mellan oss då :) när han hade spjälsäng och han vaknade innan 2 tiden var de alltid bara å lägga ner han i sängen å på med snutte så somna han om men när han vaknade vid 4 tiden så tog vi alltid in honom till oss.

    men nu kommer han gåendes själv å klättrar upp oftast märker man knappt av honom.. snart kommer bebis så får se hur de kommer se ut då ;)

  • FuckGoggleAskMe

    Jag är ensamstående med en 8årig son. Ibland försöker jag att få honom att sova ensammen i sittt rum, men efter ung. 1 minut säer han alltid, mamma, visst är det trevligare att sova när man har sällskap? Och vad svarar man på det? Jo, det är ju trevligare att sova tillsammans, så då gör vi det, igen. Han lär väl växa ifrån detta som tonåring.

Svar på tråden Samsover du med ditt barn?