• Forumvärd

    Samsover du med ditt barn?

    Hur ser det ut hos dig under nätterna?
    Sover ditt barn i din säng eller i egen?
    Rösta och diskutera gärna för- och nackdelar i tråden.

    Omröstning
    Du måste logga in för att rösta eller se resultatet av omröstningen.
  • Svar på tråden Samsover du med ditt barn?
  • Loriyana

    Är ensamstående med en dotter på snart 8 år. När hon var bebis så sov hon i sin egen spjälsäng. Sedan när hon växte ur spjälsängen så började hon sova hos mig. Nu har vi en så kallad familjesäng, ibland sover hon på övervåningen och ibland på nedervåningen med mig. Vi bor i en tvåa så vi har alltid delat sovrum.

    Nu kommer vi dock flytta till en trea och dottern kommer få eget rum och egen säng. Får se hur det funkar.

  • Amanda84

    Nej, sonen på 4 månader sover i spjälsäng som står en bit ifrån vår säng. Största anledningen till att det blev så från början är att pappan röker (utomhus), men är man rökare och har barnet sovande i samma säng så ökar risken för PSD. Nu är sonen så van vid att sova i egen säng att han blev orolig en natt när blöjan hade läckt och han på grund av det fick sova mellan oss i dubbelsängen. Det blev helt fel för honom att inte ligga i sin egen säng.

    När han slutade att äta på natten, vid två månaders ålder, så flyttade vi spjälsängen en meter ifrån vår säng eftersom sonen gör så konstiga ljud i sömnen. Innan dess stod spjälsängen, med ena sidan nerfälld, alldeles intill min säng och då kunde jag knappt sova eftersom han låg och grymtade alldeles intill mitt öra hela nätterna.

  • Mercurialis

    Jag samsover med båda mina barn. De är (snart) fem respektive sju år gamla.

    Äldsta barnet sov i egen säng fram till 3,5 års ålder. Yngsta barnet sov i egen säng fram till ca 1,5 års ålder.


    Don't walk in front of me, I may not follow. Don't walk behind me, I may not lead. Walk beside me and just be my friend.
  • Penida

    Ibland numera. Vår snart 6-åring kryper ner nån gång i veckan framåt småtimmarna. Dottern kanske kommer en gång i månaden, det är väldigt sällan. Hon är 7 år.
    Vi samsov med dem helt (i samma säng) tills de var 13 och 2 månader. Båda sov sedan i vårt rum ett tag till, också en form av samsovning.


    Avskyr CIO-metoder
  • Satfläsk

    Nej det gör jag inte.

    Min dotter sov aldrig i min säng, fram till hon var nästan 2. Då träffade jag en ny kille vars son alltid kom på natten vilket gjorde att min dotter också började komma på natten. Usch, det var bara jobbigt. Tack och lov så slutade båda komma på natten för ungefär 1,5 år sen. Samsovning med 2 barn är inget för mig!!

    Kunde inte sova för fem öre.

  • PrinsessanLeia

    När barnen var yngre sov de ofta i vår säng men nu kommer de aldrig in till oss. De är välkomna att krypa upp i vår säng när de har behov av närhet men för tillfället sover de bra. När jag nattammat har jag alltid samsovit och vi låg brevid barnen tills de somnade fram till 4 års ålder ungefär när de båda själva upplevt att de vill somna själva. Jag ger gärna mina barn den närheten och tryggheten när de är i behov av det, speciellt eftersom man spenderera rätt få vakna timmar tillsammans under en vardag.

  • fluu

    Fram till 7 månader ja, hela tiden. Hon sov inte utan oss i sängen om hon inte fick vara i sjal. Därefter samsov vi lite sporadiskt bara. Sedan samsov vi på heltid i ett år till(dock kunde hon sövas utan oss i sängen och sova där själv innan pappa gick och la sig). Sedan 2,5 år sover hon nu i egen säng i eget rum och kommer bara över till oss sista timmarna.


    Jag är Narcissus, en fåfäng fakir SAVE ME KAIZER!
  • Majsan70

    Nu är dottern 11 år och vi samsover sporadiskt. Hon sover alltid på min plats när jag jobbar. I övrigt sover hon hos oss när smärtorna av hennes kroniska sjukdom håller henne vaken på natten. Då brukar hon efter några timmar komma ner till oss o försöka somna där istället. 

  • vampyria2

    Vi sammsover än, ungarna är 7 och 12 år.
    Jag bor själv med dem, har en särbo men han sover inte här när ungarna är hemma så jag har en stor dubbelsäng helt själv så jag tycker bara att det är mysigt att ha dem hos mig.

    7-åringen lägger sig tidigare än förstås men 12-åringen och jag lägger oss oftast samtidigt och brukar då ligga och läsa och prata om dagen som har varit, är en skön ritual och jag får reda på en hel del då, saker som han har gått och funderat på eller om något har hänt under dagen brukar vi prata igenom då och har en ganska skön avslutning på dagen.

    Jag kan faktiskt inte se några nackdelar alls med det och jag är övertygad om att de lär sova i sina egna sängar förr eller senare

    Vi bor i en femma så egna rum har de så det är inte därrför de sover hos mig utan bara för att vi vill :p

Svar på tråden Samsover du med ditt barn?