• Bell13

    Vi som fått barn efter IVF/ÄD 2014/2015

    Kelsson1 skrev 2016-02-10 19:49:57 följande:

    Så nu har Niilo fått 39,5 i feber blir rolig dag imorgon med två sjuka barn o jag är inte helt pigg än själv. Tur att maken stannar hemma imorgon också.


    Men nej inget roligt alls hoppas på att din dag blir så bra det går.
    Verkligen bara skit med denna influensa som går och vad skönt att din man kan avlasta.
    Kram
  • Bell13
    Sira skrev 2016-02-10 21:05:17 följande:
    Irma01 skrev 2016-02-10 17:07:34 följande:Men usch era stackare! Kunde inte din man vara hemma lite så du kunde ta hand om dig också?
    Hoppas att ni snart känner er 100%.

    Kram
    Min man jobbade inte heldagar utan kom hem lite tidigare och en eftermiddag tog han helt ledigt. Hade jag inte kunnat sitta upprätt hade han naturligtvis stannat hemma men så dålig var jag inte. Hade feber, snuva och huvudvärk (och den vanliga sömnbristen då... ) men med en Treo så funkade det ju ändå även om det var väldigt mycket tyngre än i vanliga fall. Det var kanske en lindrig variant jag hade? Nu är det mest en hemsk hosta kvar och kroppen är trött. Och så tog vi det väldigt lugnt, hängde mest i soffan hela dagen. Storasyster sov en hel del också. När han kom hem gick jag och vilade medan han tog barnen och fixade middagen och så men just nu är jag så allmänt slut så jag somnar inte när jag lägger mig på dagen, och det tar lång tid innan jag somnar på kvällen fast jag egentligen är jättetrött.. 


    Hoppas du blir frisk snart. Fattade inte att din man jobbade deltid och hjälpte dig sedan hemma
    Kram
  • Bell13

    När man tror att det är över så slår det till med full kraft. Lillen fick feber vid 01.30 inatt och har varit väldigt ynklig sen dess, 38.8 mätte jag.
    Han har fått i sig 150 ml välling sen dess men dessvärre inget vatten. Han har vaknat mycket och gråtit, har ju säkert värk i kroppen. Blir till att ge alvedon hela dagen och sedan bädda ner oss framför tv:n. Hans pappa tar honom nu ett par timmar så jag får sova några timmar. Första gången han är riktigt sjuk och får se igen då om jag klarar mig.
    Kram

  • Bell13
    Sira skrev 2016-02-11 14:29:44 följande:
    Tack! Det var nog jag som inte skrev så tydligt heller... Kort om tid och trött och ville liksom bara få iväg ett livstecken...

    Stackars D. Hoppas det är något som går över snabbt!
    Det är bara feber och nu börjar han hosta också precis som sin pappa förra veckan. Han hade innan sängdags 39.5 så han fick flytande alvedon, har han fått hela dagen var fjärde timme. När jag skulle sätta in en supp skrek han och spände benen rakt ner så tror det kanske sved. Ringde hans pappa som kom hem från jobbet med flytande alvedon och lunch till mig så jag skulle få i mig nåt har haft ont i huvudet idag men det kan vara sömnbrist då jag var vaken med Douglas ett par timmar i natt.
    Kram
  • Bell13
    Kelsson1 skrev 2016-02-11 12:48:13 följande:

    Ingen ork till kommentarer efter en jobbig natt. Niilo fick febernedsättande 2 ggr inatt (varvade Ipren o Alvedon). Så blev inte värst många timmars sömn. Stackarn är så olycklig . Läkartid först imorgon


    Vi har feber här också idag och hemsk hosta. Feber suger verkligen, vaknade inatt av att Douglas var kokhet. Ger också alvedon och försöker trösta så mycket jag kan. Det enda han vill äta är välling samt vatten men känns bra att han får i sig näring samt vätska.
    Kram
  • Bell13

    På alvedonförpackningen står att man inte ska behandla barn med alvedon i mer än 2 dagar. Vi är ju inne på dag 2 nu. Febern är fortfarande hög över 39 grader men får ner den lite grann med alvedon men framförallt han blir lugn med alvedon och kan sova osv. Fick ge alvedon 2 ggr i natt för det gick verkligen inte utan måste ju vara att han får ont i kroppen? Det enda han vill ha är kall välling samt vatten så det får han. Märkte inatt att han blev väldigt gasig och hade lite ont i magen för han är ju inte van vid så mycket välling men det känns viktigare att få i honom näring samt vätska och han är inte förstoppad, har bajsat igår och idag.
    Inget roligt detta.
    Kram

  • Bell13
    villsågärna38 skrev 2016-02-12 12:25:39 följande:
    Jag tror att det är ett sätt för dem att gardera sig. Inget konstigt med feber i några dagar om man är förkyld och det är influensatider. Annat om han inte varit förkyld t ex. Tänk på att ge max fyra ggr per dygn bara. För mkt alvedon kan skada levern. Behöver han mer smärtstillande/febernedsättande så varva med Ipren istället. De har inte samma verksamma ämne. Finns både som flytande och som supp. Är ju jättebra att han dricker välling. Både vätska och lite mat. Testa med juice eller saft annars dagtid. Det viktigaste är ju att få i sig vätska så när de är sjuka kan man ge sånt som man i vanliga fall inte ger som dricka. Kram och hoppas han kryar på sig snart!!
    Iprensuppar har vi och jag ska testa med ljummet vatten och salva tar jag mycket men de vill inte stanna kvar han har ätit en halv portion gröt idag och en halv fruktklämmis idag och sovit två gånger 2,5 h varje gång. Hoppas på att sömnen gör honom gott. Sambon skulle upp till Sälen och åka snöskoter med kompisgänget i helgen men bokade av för det känns så osäkert om jag blir sjuk, man vet ju aldrig när/om det bryter ut.
    Har provivadryck som jag spädde ut med vatten och det har han druckit en del av och han kissar ordentligt så jag är inte orolig, det ska bara ur kroppen.
    Kram
  • Bell13
    villsågärna38 skrev 2016-02-12 12:53:40 följande:

    Här är Lovisa på förskolan första dagen själv. Jag har fått mms och sms-rapporter och pratade precis med en av pedagogerna. Lämningen gick jättebra och allt har gått bra än så länge. Lite ledsen innan vilan bara men hade somnat bra och sover sen 11.40. Hoppas hon sover ett par timmar. Sen äter de mellis vid 14 och sen hämtar jag efter det. Ska hänga på låset 14.15. Just in case

    En ny era detta. Känns väldigt ovant så väldigt glad att jag inte ska jobba heltid eftersom Lovisa bara är 16 månader. Storasyster började på förskolan vid 19 månader. Räknar med att Lovisa nog inte vill sova själv i sin säng hela natten däremot på ett tag. Om hon är som sin storasyster. Hon ville sova nära mig i flera veckor efter hon började på förskolan. Kompensation på nåt sätt.

    Nu ska jag jobba lite!! Kram


    Hur hade det gått idag? Ett stort steg att hon varit där själv idag skönt att inte behöva ha barnen så länge på dagis med.
    Kram
  • Bell13
    Irma01 skrev 2016-02-12 10:16:37 följande:
    Stackars Douglas, förstår att det är jobbigt. Hoppas att febern går ner under dagen. Det är jublar bra att han vill dricka.

    Kram
    Han har fortfarande feber men har ätit lite grann idag lite gröt och fruktklämmis och sovit 5 h delat på 2 pass så jag hoppas det är bra snart
    Kram
  • Bell13
    villsågärna38 skrev 2016-02-12 13:27:29 följande:

    Förresten ang alvedon osv så upptäckte vi sist att Lovisa får ont i magen av flytande panodil och Ipren. Ev även alvedon. Men iaf panodil och Ipren som ju är tjockare och grumligare. Hon är ju allergiker så nåt däri som hon inte tål helt klart. Hon sov inte alls dagtid trots feber och förkylning och sov oerhört oroligt nattetid med. Bara snurrade och blev orolig. Pruttade. Gillar inte heller suppar men tar mycket salva och doppar suppen i varmt vatten och dåhar det fungerat bättre för oss iaf. Från 3 år kan de ju sen ta speciell tablett som smälter på sked. Ska kolla med vår läkare om Lovisa kan börja ta den tidigare kanske då hon inte tål de flytande. Den är ju från 15 kg. Kanske man kan dela den eller nåt tänker jag. Ska kolla det iaf.

    Kram igen

    PS. Bombar visst tiden idag!!


    Tror Douglas fick lite ont i magen av flytande alvedon, han pruttade också jättehögt men kan också varit för mycket välling. Han dricker Max 150 ml och igår 450 ml
    Kram
Svar på tråden Vi som fått barn efter IVF/ÄD 2014/2015