• Bell13

    Vi som fått barn efter IVF/ÄD 2014/2015

    villsågärna38 skrev 2016-02-18 13:58:15 följande:
    Hemma idag med men ingen feber än så länge. Äter bra men trött tjej. Sover nu. Lovisa pigg och glad Får se om det blir nån utflykt i em. Maken bortrest idag och imorgon så vi är bara tjejerna hemma idag.

    Konsult inom Kommunikation/PR. Bara jobbat på företag innan (som chef senaste tio åren), men inte som konsult, så jättekul att konsulta och träffa kunder från en massa olika branscher nu. Så roligt att vara egen med. Nytt med sälj dock, bara varit kund innan, men jättekul det med Än så länge iaf, ha, ha!!

    Kram
    Vad roligt att du gillar jobbet så mycket och som egen prioriterar man nog rätt saker med. Har själv blivit kräsen på "äldre" dagar att det är inte värt att inte må bra och sådana saker.
    Kram
  • Bell13
    villsågärna38 skrev 2016-02-18 16:14:56 följande:
    Men va bra!! Jobbigt med eksemen bara. Kan det vara ytterligare nån allergi? Ägg ger ju eksem som vanligaste symtom t ex. Inte ovanligt att man är allergisk mot fler saker tyvärr. Är magen bra? Kram
    Gav ju honom mjölk sedan och när han inte reagerat på 3 dagar förstod jag att det inte kunde vara det.
    Träffade barnläkaren på BVC idag på 10 mån kontrollen och hon frågade om nån av oss har astma och det har vi båda två lite grann. Hon sa att då kan man få känsligare hud och att vi provar med salvorna ett tag.
    Kram
  • Bell13
    hean123 skrev 2016-02-20 11:34:59 följande:

    Hej på er :)
    Har inte varit så aktiv här på familjeliv på ett tag, men jag har följt många utav er tidigare. Vi blev gravid efter vår första ivf i februari -14. Men fick ta bort den lilla efter rul. Sen följde 5 misslyckade fet.

    Fredag 13:e februari -15 gjorde vi vårt andra äggplock, det resulterade i sex ägg, som blev ett fyrcelligt och ett tvåcelligt embryo till slut. Pga det tvåcelligt fick vi erbjudande om att sätta tillbaka bägge två, vilket vi gjorde. Så 26/10-15 föddes våra tvillingar, en tjej och en kille????.


    Grattis till dina barn, vilken gåva att få en pojke och en flicka på samma gång
  • Bell13
    Kelsson1 skrev 2016-02-21 19:25:34 följande:

    Sira:: Jag är inte orolig alls egentligen, känns bara lite tråkigt. Niilo är inte mager på något vis utan är en rund o go bebis så det är bara det att han har varit förkyld o därför inte gått upp så mycket på grund av det. Vi hade inte vetat om att han har tappat vikt om vi inte varit till akuten för ett par veckor sedan o blivit vägd då. Enligt kurvan har han inte gått ner utan bara inte gått upp lika mycket som tidigare. Så därför är jag inte orolig. Vet att han kommer att äta bättre igen när han är fullt frisk.
    Lite tråkigt i sammanhanget är också att han verkar ha fått magsjuka nu han har kräkts 3ggr idag. Så viktökningen får vi vänta lite längre på...
    Håller tummarna hårt för dig och förstår att tiden går sakta.

    Irma: Tack.
    Härligt att läsa om hur det kan sluta väl med cancer, verkligen hatar det ordet efter att makens syster förlorade kampen mot det lite över ett år sedan

    Bell: Skönt att kontrollen gick bra för er

    hean123: Stora gratulationer till en av varje


    Hoppas ni blir friska snart. Ta det inte så hårt att han inte gått upp i vikt det kommer han ju att göra när han blivit frisk igen. Tar ju hårt att vara sjuk speciellt så länge skickar en massa pepp kram
  • Bell13
    Irma01 skrev 2016-02-20 11:30:09 följande:
    Hej, kul att kontrollen gick fint Solig. Hoppas att salvan hjälper!
    Hans eksem är redan bättre det har slutat klia med så den är guld värd.
    Kram
  • Bell13
    Kelsson1 skrev 2016-02-22 18:36:21 följande:

    Tack alla för fina kommentarer.
    Jag är så övertygad om att min lilla Michelingubbe kommer att öka på i vikt igen när han är frisk att jag är inte alls orolig.
    Han har redan idag ätit en del så verkade gå över fort den här gången som tur är.
    Tråkigare är att Jenni har också mått illa idag men inga kräkningar så hoppas att hon håller sig symptomfri även imorgon.

    Sira: Förstår verkligen känslan, exakt så det kändes för oss. Niilo har också en hel del att ta av så han är absolut inte mager på något vis är väl därför jag inte är speciellt orolig.
    Håller tummarna för fin viktuppgång för er del

    Irma: Tackar än en gång för att du delar med dig, behövs verkligen höras om solskenshistorierna också!

    Bell: Är inte alls orolig men självklart är det inte roligt att se att kurvan stannat av, hade varit roligare om han hållit sig på sin kurva men det går ju inte när han varit sjuk och inte kunnat äta.


    Förstod sen att du inte var det han kommer ju igen när han blivit frisk. Riktigt jobbig sjukstuga ni haft och det är ju inte konstigt om han blir påverkad av det.
    Kram
  • Bell13

    Hej, hur mår ni? Här är det bara bra. Douglas kryper riktigt bra nu och vi har satt upp lite grindar och idag ska jag köpa en lära gå hjälm. Han drar sig upp och vill gå i sidled och vill skydda hans lilla huvud så gott det går. Hans byxor sitter lite lösare i midjan och han känns lite smalare, antar att det är för han rör sig hela tiden nu. Har lagt in ett extra mellanmål så hoppas det hjälper. Tycker annars att tiden går väldigt fort och har lite ångest över att det bara är 6 månader kvar på min ledighet.
    Kram

  • Bell13
    Kelsson1 skrev 2016-02-25 14:01:19 följande:

    Tack alla, har verkligen inte varit lätt de senaste månaderna. Hoppas innerligt att det är över nu!
    Helgen ska jag o dottern tillbringa på hotell och på lördag ska vi gå på badhus tillsammans så blir kvalitetstid tillsammans för hela slanten (tack VSG för tips, fick idén från din hotellweekend med din dotter).
    Stackars liten var så uppspelt när jag hade bokat hotellet att hon bara hoppade fram o tillbaka i vardagsrummet o kunde inte vara stilla . Hon har verkligen sett framemot att få vara ensam med mig ända sedan lillebror föddes. Så hoppas att allt går bra i helgen då

    Bell: Hur gammal är han nu? Söta lilla Douglas
    Lite orolig över att Niilo bara hasar sig fram lite och inte har börjat krypa än men han är bara 8 månader så kanske ska ha lite is i magen o vänta så kommer det väl


    Han är 10 månader. Han vände sig ju t ex inte förrän han var 9 månader men då gick det snabbt med allt det andra. Han vägrar också äta mat med bitar. Äter fortfarande puré men kan få ner mat från 6 månader nu som är lite grövre samt små bitar med smörgås och barnläkaren sa att det är absolut ingen fara.
    Huvudsaken är nog att Niilo rör sig lite grann.
    Kram
  • Bell13
    Irma01 skrev 2016-02-26 06:52:46 följande:
    Hej!

    Ja, njut för plötsligt är det över! Kul att läsa om fina Douglas.
    Här är det bra, men jag vet inte riktigt vart tiden tar vägen. Sitter på bussen på väg till jobbet, är noggrann med att inte komma hem senare än kl 18 för att hinna ha kvalitetstid med Victor, så jag går tidigt...

    Jobbar hårt för att inte hamna i duktiga flickan fällan igen, skulle lätt kunna jobba övertid varje dag egentligen men försöker hålla struktur och verkligen tänka till.

    Önskar alla en härlig helg!
    Det blir ju stor skillnad att bara träffa Douglas nån timme sedan. Vi ska försöka jobba så lite det går men vill ju samtidigt kunna ha kvalitet med två bilar och i alla fall en semester till solen om året.
    Låter bara sunt att åka hem i tid till din man och Viktor jobbet finns ju kvar till morgondagen
    Kram
  • Bell13
    Kelsson1 skrev 2016-03-02 19:52:53 följande:

    Irma: Äntligen verkar sjukstugan vara över för vår del så livet börjar kännas lite roligt igen.

    Sira: Vad bra att läkaren inte stressade upp er mer, skönt att hon följer sin egen kurva.
    Det är först nu Niilo börjat röra på sig, han är lite bekväm av sig och ligger gärna still fortfarande på samma ställe o tuggar på leksaker


    Haha som Douglas också gjorde. Nu däremot oj oj oj han är överallt. Det är barnsäkrat och uppsatt grindar. Har även köpt en lekhage där han kan sitta om jag behöver veta var han är. Oerhört charmig är han men jag är liksom helt slut på kvällarna och somnar gärna 21 till 21.30
    Kram
Svar på tråden Vi som fått barn efter IVF/ÄD 2014/2015