Inlägg från: Moderno |Visa alla inlägg
  • Moderno

    Har du förtroende för regeringen?

    Solidaritet skrev 2015-05-22 14:51:13 följande:

    Jag har inte påstått mig ha svaret på vad ett människoliv är värt. Jag anser inte att den frågan går att besvara på ett vettigt sätt. 

    I den här diskussionen handlar det om flyktingar. Det är vad varenda diskussion här på familjeliv mynnar ut i. Kan vi ta emot dem eller inte? 

    Ja.


    Min fråga inskränkte sig i o f inte till flyktingar, men även jag anser att sverige bör ha en generös flyktingpolitik.

    Jag tror inte att det finns någon motsättning mellan ett synsätt där val manifesteras genom de resurser man är beredd att lägga ner för att genomföra dem (dvs någon som faktiskt värderar människoliv i pengar kan samtidigt vara av uppfattningen att alla pengar ska spenderas på att rädda människoliv t.ex.).
  • Moderno
    FDFMGA skrev 2015-05-26 09:36:42 följande:
    [...]

    Törs man sia om att vi snart har kristdemokrater för SD, folkpartister för SD etcetera. När får vi den första miljöpartisten för SD, månne?
    [...]
    Bertil Torekull kanske kan vara en kandidat?
  • Moderno
    Gert skrev 2015-06-04 19:07:34 följande:

    Är det inte konstigt att Margot Wallström ger Finlands nya utrikesminister ett kallt mottagande på Arlanda?

    svenska.yle.fi/artikel/2015/06/03/ingemo-lindroos-svalt-mottagande-soini-i-stockholm

    Margot Wallström har inga problem att åka till arabländer där dom halshugger folk.


    Gert skrev 2015-06-04 19:37:43 följande:

    Den socialdemokratiskt styrda kommunen Strömsund slår nu larm om att kommunens stora asylmottagande inte längre är hanterbart. Kostnaderna är större än ersättningsnivåerna och kommunen går back med flera miljoner.

    www.ltz.se/jamtland/stromsund/stromsunds-rop-pa-hjalp-maste-fa-mer-pengar-till-asylsokande

    Jag finner det här otroligt komiskt att det kommer från en S-kommun. Skrattande



    Det finns ett problem inom socialdemokratin (som Wallström och Johansson personifierar i respektive artikel som du citerar). Eftersom socialdemokraterna numera är ett mycket mindre parti än vad man varit historiskt är det oerhört viktigt att man har förmåga att samarbeta med flera läger, även dem man står långt ifrån politiskt.

    Om man är ett stort parti kan man kosta på sig att vara nonchalant. Wallström och Johansson lever fortfarande i den villfarelsen att socialdemokraterna är ett stort parti.

    Angående den översta artikeln får man väl också fråga sig hur socialdemokraterna kommer att ställa sig till de danska socialdemokraterna - om man vill bevara den hållning som artikeln ger uttryck för.
  • Moderno
    FDFMGA skrev 2015-06-22 20:48:58 följande:

    Allt är relativt och jag är måttligt imponerad av exempelvis de personer här på FL som anser att Löfven är en katastrof.

    Jag har noterat att han ibland föraktfullt avfärdas som svetsaren eller liknande. Jepp, han var fosterbarn, utbildade sig till svetsare på någon AMS- eller AMU-kurs och sen har han på egna meriter gått hela vägen till att bli IF Metallordförande och därefter partiledare och statsminister.

    Det imponerar på mig och det stör mig inte att han inte låter som någon av alla dessa akademiker som tycks ha klonats fram i en sterilanpassad politikervagga.

    Jag har själv en bakgrund på fabriksgolvet och stör mig inte på folk som har skitat ner händerna under sitt yrkesliv.


    Det kan jag definitivt hålla med om. Tyvärr har han lite märklig retorik ibland. T.ex. kan han understyrka att han ska vara extratydlig och sedan kommer en nästan obegriplig svada. Men många gånger talar han med ett patos som känns äkta.
  • Moderno
    Gert skrev 2015-08-18 18:19:28 följande:

    Bara 5 procent av svenskarna tror att regeringens politik leder till fler jobb enligt en ny undersökning från Sifo.

    www.di.se/artiklar/2015/8/17/rekordfa-tror-pa-regeringens-jobbpolitik/

    Den regeringen måste vara den sämsta någonsin!


    Jag tror inte att det går att behålla den svenska arbetsrättsliga modellen samtidigt som man ökar utbudet av människor som vill in på arbetsmarknaden. Jag skulle kunna tänka att detta kan vara möjligt med ett system med försämrad arbetsrätt och kraftiga löneminskningar för enklare arbeten. Men vad tror ni facket skulle säga om det?

    Jag tar inte ställning här till frågan om volymen på dagens invandring, men jag hävdar bestämt att sverige är ett mycket svårt land att få jobb i för en okvalificerad arbetskraft (vilket naturligtvis bara omfattar en del av nyankomna) samt att någon slags förändring av rådande system behövs om sverige ska ha europas lägsta arbetslöshet.
  • Moderno
    Solidaritet skrev 2015-08-26 09:08:21 följande:
    60 % av alla brott begås av personer med två svenskfödda föräldrar. 

    95 % av utrikes födda är inte misstänkta för vare sig tillgreppsbrott eller våldsbrott.

    www.bra.se/download/18.cba82f7130f475a2f1800012697/2005_17_brottslighet_bland_personer_fodda_sverige_och_utlandet.pdf

    "Sveriges Radio Dalarna kunde för drygt ett år sedan berätta att inte mindre än var tionde förtroendevald sverigedemokrat i distriktet är dömd för brott de senaste åren. Det rör sig om allt från våld mot tjänsteman, grov stöld och misshandel till grovt sexuellt utnyttjande av underårig och olaga vapeninnehav.
    "

    Var tionde! Det är 10 %. Brottsligheten ÄR alltså högre bland sverigedemokrater än bland invandrare.

    sverigesradio.se/sida/artikel.aspx&artikel=4738381

    Jag kan inte låta bli att notera att du saknar källor för dina påståenden.
    1. Sverigedemokrater kan väl också vara invandrare?

    2. I rapporten från BRÅ ("Brottslighet bland personer födda i Sverige och i utlandet" RAPPORT 2005:17), står det på sidan 22 och 24, att undersökningen bara omfattar personer folkbokförda i i landet den 31 december år 1996. I en fotnot på sidan 24 står "Undersökningen omfattar således inte de brott som är registrerade på personer som inte var folkbokförda i landet vid nämnda tidpunkt, det vill säga personer som väntade på besked om uppehållstillstånd, personer som tillfälligt vistades i Sverige under femårsperioden som turister eller studenter och personer som medvetet kommit till Sverige i brottsliga syften." Det känns spontant som att värdet av undersökningen därmed blir ganska begränsat?

    Men med dessa anmärkningar måste utgångspunkten i alla diskussioner vara att invandrare är hederliga människor som inte kommer till Sverige för att begå brott, med ett fåtal undantag.

    Däremot kan man oroas över hur fattigdom och svåra förhållanden i Sverige påverkar brottsligheten. Den frågan är viktigare för mitt förtroende för regeringen (och oppositionen) än invandringen som sådan. Att låta människor, som nu, växa upp på vandrarhem och andra tillfälliga, och ofta undermåliga, platser tror jag knappast kommer leda till ett gott framtida samhälle.

    Utan en plan för framtiden, tror jag faktiskt att Bertil Torekulls (MP) inlägg i debatten är det rimligaste. www.expressen.se/debatt/dags-att-tillfalligt-stoppa-invandringen/ (Även om man på grund av internationella åtaganden bör använda andra verktyg än ett "stopp").
  • Moderno
    Rataxes skrev 2015-08-28 12:18:16 följande:

    Framtidsminister Kristina Persson anser att Finland behöver ta ett större ansvar för flyktingar. Hon menar att det inte bara är en humanitär fråga utan även bra för landets ekonomi. Det skriver Hufvudstadsbladet.

    Man ska nog inte underskatta framtidsministerns kunskaper om Finland. På 1800-talet var hon ju faktiskt torparhustru i just vårt östra grannland....
    Framtidsminister Kristina Persson (S), 69, har sett bakåt och fått kontakt med sina tidigare liv. På 1300-talet blev hon ihjälslagen och på 1800-talet var hon torparhustru i Finland. Det avslöjade ministern i ett SVT-program, skriver Expressen.


    Den där försörjningskvoten som hon talar om (och som är ett populärt argument för att behålla eller rentav öka invandringen) framstår som helt meningslös.

    Enligt SCB* innebär den att man delar det sammanlagda antal personer mellan 0-19 och 65+ med det antal personer som är mellan 20-65 år (och multiplicerar med 100). Men detta säger ju precis ingenting om någon verklig "försörjningskvot"! 

    T.ex. är det väl inte rimligt att en 20-årig gymnasist med studiebidrag ska försörja en 66-årig VD? Att bara räkna med åldersfaktorer (och även antal) måste därför leda fel. 

    Med detta sagt vill jag, som en friskrivning, lägga till att jag tror på en hög invandring i kombination med kraftfulla åtgärder för att underlätta en god integration (samtidigt som jag tror att det sistnämnda är en förutsättning för det förstnämnda. Kanske är det det som Finländarna tycker också, och som Kristina därför vänder sig emot?).

    *(www.scb.se/sv_/Hitta-statistik/Statistik-efter-amne/Befolkning/Befolkningsframskrivningar/Befolkningsframskrivningar/14498/14505/Aktuell-befolkningsprognos/Sveriges-framtida-befolkning-20152060/273432/
  • Moderno
    FDFMGA skrev 2015-10-14 21:18:03 följande:

    Jag tror att vi kommer att kunna notera många högertrevare från regeringen under de kommande åren nu när decemberöverenskommelsen är borta.

    Jag är också övertygad om att skrikhögern kommer att gapa högre om utspelen är högerorienterade än om de är vänsterorienterade.

    Jag menar, skrikhögerns egentliga syfte är ju att få igång ett samarbete mellan Alliansen och SD så därifrån kommer det nog att hojtas värre än vanligt vid minsta tecken på en öppning mellan MP, S och de borgerliga partierna.

    Spännande år, de som kommer, men det kan vara läge att skaffa hörselskydd framöver om skrikhögern kommer igång på allvar


    Men vänstern (inklusive vänsterfalangen inom mp) kommer stillatigande bida sin tid?
  • Moderno
    Konstatera skrev 2015-11-04 18:50:37 följande:

    Nej, jag har inget stort förtroende för regeringen, när det kommer till att styra landet på ett intelligent vis. Det är inga elaka människor som sitter i regeringen, men de de verkar sakna all form av vision och kompetens för att styra landet i rätt riktning. De ber först om att få styra, men kliver sedan inte fram och guidar landet genom det kaos som råder. Det är mycket skadligt på sikt. 

    Det är inget snack om att Socialdemokraterna historiskt sett varit ett mycket bra parti som även lagt en god grund för landets utvecklingspotential. Jag hade hoppats att partiet skulle kunna fortsätta det arbetet, eftersom att det absolut finns en framtid för socialismen. 

    Men nuvarande regering håller helt på att förstöra landets potential (mycket med hjälp av tidigare regering - som DOCK verkar ha lärt sig av sina misstag och inte heller kommer upprepa sina misstag). Sedan är det viktigt att komma ihåg att regeringen inte regerar i en lätt tid, där vi ser en av historiens allra största massinvandringar - vilket också kommer fortsätta i många år framöver. Detta riskerar dessvärre att bli partiets död, om inget radikalt sker. För låt oss vara ärliga. Om vi talar om besparingar och riskminimering så är det mycket smartare att släppa marknaden fri, eftersom att vi vet precis vad vi får. Alla lyckade massinvandringar bottnar i en fri marknad.

    Socialdemokraterna gör sig med andra ord, helt irrelevanta i dags läget. De vill ha höga skatter, men de vill eller kan inte på något vis stärka välfärden. Vad ska vi med partiet till, om inte för att stärka välfärden? Jag märker att Löfven har insett detta, och det är även därför som han nu försöker höja tonläget något i att Sverige inte kan ta emot mer. Problemet är bara den, att jag inte tror att han kommer lyckas med sitt uppdrag. Han är helt enklelt inte kompetent nog eller en tillräckligt god kommunikatör för att få med sig folket i sin vision. Paradoxalt nog så ligger gränskontroller och ett höjt tonläge mer i Socialdemokraternas intresse, än i marknadsliberala partiers intresse, eftersom att de genom reformer i stil med lägre löner, kan tjäna på en stor invandring. Detta är inte möjligt för Socialdemokraterna. De skulle istället kunna använda sig av en folkomröstning i ärendet. Men inget kommer att ske, och partiet kommer fortsätta minska sitt stöd. 

    Miljöpartiet är inte heller regeringsdugliga. De är och ska förbli ett oppositionsparti, där de också spelar en mycket viktig roll eftersom att miljödebatten fortsätter att höjas på agendan i offentlighetensljus med dem i opposition. Men deras politik är inte applicerbar på ett land vars ekonomi balanserar mellan överskott och underskott. 

    Ett land bör styras tydligt. Miljöpartiet är väldigt mycket, men de är inte tydliga. Vilket inte är konstigt, eftersom att miljödebatten som sådan är väldigt abstrakt och ingen vet idag, exakt hur miljöaspekten bör framföras utan att bekosta landets ekonomi. Partiet är viktigt i syfte att inspirera och influera andra partier, men vi behöver dem inte i regeringsställning. Övriga partier kan föra en precis lika god klimatpolitik, eftersom att de redan verkar lyssna på vetenskapen. Miljöpartiet ska vara där och peka på vetenskapen, men inte mer än så. 

    Jag hoppas att Socialdemokraterna kan komma tillbaka, men i slutändan tror jag att vi kommer hamna i ett långt borgligt styre. Jag ser ingen annan utgång i dags läget. Vilket är synd! 


    En träffsäker analys. Jag instämmer.
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?