Inlägg från: nattuv |Visa alla inlägg
  • nattuv

    Har du förtroende för regeringen?

    SmalaSara skrev 2016-04-17 17:36:36 följande:
    Om du inte håller med henne så kan du bemöta innehållet med sakliga argument;
    Nu begär du nog lite väl mycket.
  • nattuv

    Romson i morgon-tv tycks inte anse att kontakter med utländska högerextremister är något att tala om. Intressant inställning. Fast knappast en inställning som lär gå hem hos väljarna.

    Igår intervjuades Peter Eriksson som försökte skylla det hela på att Kaplan var invandrare. Tydligen är det, enligt Eriksson, stor skillnad mellan "etniska" svenskar och invandrare. Intressant inställning från en politiker att det är skillnad på "etniska" svenskar och invandrare.

    Grundtipset är att Kaplan, efter en tid i frysboxen, kommer tillbaka i någon form. Det vill säga om MP kommer tillbaka efter sina fascistkopplingar och sitt svek i miljöfrågan där kolbrytning inte längre är någon stor sak.

    Vad det innebär för regeringen är svårt att sia om. Men antagligen kommer de att kunna halta sig fram till nästa val men där lär det nog inte bli en vänsterregering.

  • nattuv
    KillBill skrev 2016-04-19 11:18:02 följande:
    Stefan Löfven kan däremot gå vidare, något stärkt. Han har visat rimlig handlingskraft genom att ge Mehmet Kaplan sparken (för det är naturligtvis så det har gått till i realiteten). Stefan Löfven har visat att han sätter en gräns för hur en politiker får prata om exempelvis Förintelsen. Och han har visat att en politiker som umgås med extremister inte får sitta kvar.
    Är det något som Löfven inte framstår som så är det handlingskraftig. Visserligen tycks han köra över MP som han vill men det gör inte att han framstår som mer handlingskraftig. Vad Löfven skulle behöva är revolutionär glöd och visioner. Nu framstår han, trotts Kaplans avgång, som en trött kompromiss..

    Det värsta med hela historien Kaplan är inte att en minister umgåtts med tvivelaktiga figurer utan hur det politiska etablissemanget har handskats med hela historien. De gör verkligen allt för att köra förtroendet för regeringen i botten. Det är förvånande att ingen har börjat begära Romsons huvud på ett fat.
  • nattuv
    Världsmedborgare skrev 2016-04-21 14:56:35 följande:
    Men om jag varit en folkvald politiker så skulle jag aldrig låta min ev religionstillhörighet vara en del av politiken, det skulle vara att be om problem som annars lätt kan undvikas.

    Det är faktisk rent märkligt att politiker inte får lära sig det, för när det gäller företag som jobbar internationellt, så blir alla utbildade i hur man ska och måste agera inför en annan kultur än vår svenska.
    Jodå du skulle visst låta din eventuella religionstillhörighet vara en del av politiken även om du själv kanske inte skulle vara medvetet om det.

    Att man går kurser i andra kulturer innebär inte att man blir neutral utan bara att man (i bästa fall) får en förståelse för den andra kulturen och kan undvika de största klavertrampen. Men du kommer ändå alltid att vara en produkt av din egen kultur (och religionstillhörighet).
  • nattuv
    Digestive skrev 2016-04-22 14:32:14 följande:
    Här kommer dock den lustiga delen; hur många år har denna muslim figurerat inom Miljöpartiet och hur många kvinnor har inte fått sin hand skakad under den tiden?

    Det handlar säkerligen om uppemot hundra kvinnor eller fler inom den politiska och mediala sfären som han har kunnat arbeta problemfritt med och som uppenbarligen inte har känts sig kränkta överhuvudtaget - men så stötte han på en (1) kvinnlig reporter som kände sig kränkt och hela helvetet bröt lös.
    Det kan ha funnits massor av kvinnor som känt sig kränkt fast det inte framkommit på samma sätt. Reportern är både utomstående och har de verktyg som  behövs för att kommunicera ut kränkningen. Det är inte säkert att övriga som eventuellt känt sig kränkta har haft samma möjligheter. Ditt resonemang är alltså i grunden felaktigt.
  • nattuv
    Världsmedborgare skrev 2016-04-22 16:33:24 följande:
    Nu blandar du ihop religion och kultur, nåt som ligger väldigt långt ifrån varandra i mitt fall.
    Religion är inget jag ens ägnar en tanke i mitt vardagliga liv, då jag inte finner nån mening med att hänga upp det på sagor..
    Religion och kultur är i grunden ett och samma. De är oupplösligt förenade. Den som vill kan försöka inbilla sig något annat men även ateister påverkas av den religion som finns i det omkringliggande samhället. Det handlar enkelt uttryckt om de värderingar och den omvärldsbild som ett visst samhälle har och har inget med själva utövandet att göra.
  • nattuv
    Digestive skrev 2016-04-22 22:55:54 följande:
    Om vi hoppar över spekulationer och ser till verkligheten en stund så har vi:
    Om vi skall hoppa över spekulationer så varför spekulerar du?
  • nattuv
    Digestive skrev 2016-04-23 10:05:23 följande:
    Kallar du föregående fyra punkter för spekulationer? Du verkar ha ett lika främmande språkbruk som FDFMGA.
    Dit resonemang är spekulation utan någon som helst faktagrund. Att du försöker gömma din brist på grundläggande fakta bakom en punktlista ändrar inte på det faktum att du inte har någon som helst substans i ditt påstående om att det bara är en journalist som känt sig kränkt.
  • nattuv
    Världsmedborgare skrev 2016-04-23 08:39:24 följande:
    Vilket trams, det finns ingen som helst anledning att dra in religionen i politiken.
    Du får naturligtvis tycka att det är trams men den kristna läran har varit med oss så länge att det är en oförenlig del av den västerländska kulturen. Vilket innebär att den ligger inbakad i politiken. Det oavsett vad du tycker eller vill tro.
    Världsmedborgare skrev 2016-04-23 08:39:24 följande:
    Så vill man lägga in religiösa aspekter i politiken, ja då kommer det utan undantag att skapa en konflikt, där en hel drös religiösa kommer att ha åsikter om rätt/fel.
    Politiken är konfliktfylld och alla politiska riktningar har åsikter om rätt/fel. Men det kanske beror på att alla politiska riktningar, även kommunismen, medvetet eller omedvetet har någon form av förhållande till religion.
    Världsmedborgare skrev 2016-04-23 08:39:24 följande:
    De som gör den kopplingen är alltid själva religiösa, och som vill koppla ihop religion och politik, eller så har dom nån suspekt agenda.
    Det är nog snarare du som har en suspekt agenda och försöker skapa en åsiktskorridor där vissa tankar och idéer skall utestängas.

  • nattuv
    nihka skrev 2016-04-29 17:37:40 följande:
    Ja, jag fattar inte hur Syrien kunde klara sig innan kriget bröt ut med så många lågutbildade människor.
    Lägre levnadsstandar, lägre välfärd, mindre "kvalificerade" jobb, kvinnor hemma i större utsträckning. Det vill säga de vanliga orsakerna. Även om oljan antagligen gjorde situationen bättre än för jämförbara länder.
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?