Inlägg från: nattuv |Visa alla inlägg
  • nattuv

    Har du förtroende för regeringen?

    Rataxes skrev 2016-08-13 11:32:52 följande:
     Man undrar om det finns andra skäl?
    De vill troligen få hela händelsen bortglömd så snart det bara går. Och då är det bättre att erkänna direkt. Personen i fråga går då, efter en tid i frysboxen, återanvända utan att ha tagit någon nämnvärd skada av händelsen.
  • nattuv
    nattuv skrev 2016-08-13 12:38:47 följande:
    De vill troligen få hela händelsen bortglömd så snart det bara går. Och då är det bättre att erkänna direkt. Personen i fråga går då, efter en tid i frysboxen, återanvända utan att ha tagit någon nämnvärd skada av händelsen.
    Såg på nyheterna att de, föga förvånande, gjorde samma bedömning. Hur som helst så är det ett skolexempel på skadekontroll. De kanske börjar lära sig.
  • nattuv
    KillBill skrev 2016-08-14 16:48:53 följande:

    Det är inte säkert att Aida Hadzialic kommer att något avgångsvederlag. Annat är det med fd Sverigedemokraten och tillika Jimmie Åkessons svärmor som faktiskt plockar ut 62 000 kronor per månad (månad efter månad) utan att göra ett dyft. På frågan om varför hon gör detta så svarar hon "därför att jag kan".


    Så trevligt att det alltid går hitta en SD vinkel på allt.
  • nattuv
    Flash Gordon skrev 2016-08-15 07:33:27 följande:
    Jag har svårt att hitta några som helst förmildrande omständigheter för att köra bil berusad. Inte ens en annan alkoholgräns i Danmark tycker jag räcker som argument.
    Nåja i jämförelse med hur hennes partikamrater uppför sig så var det inte mycket att orda om:
    "En högt uppsatt s-tjänsteman greps igår av polis, efter att kraftigt alkoholpåverkad ha prejat en annan bil och smitit från olyckan.
    ---
    enligt uppgift till Aftonbladet hade han en promillehalt på över 1,6."
    Aftonbladet 2016-08-15 ( www.aftonbladet.se/nyheter/samhalle/article23346320.ab ).
  • nattuv
    KillBill skrev 2016-08-16 06:32:44 följande:
    Jag trodde att tråden handlade om regeringen men detta gäller väl en politisk tjänsteman på lokal nivå?
    I inlägg #3600 tog upp SD som inte sitter i regeringen. I inlägg #3604 tar du upp M som inte är ett regeringsparti. I inlägg #3614 tar du till och med upp ett norskt parti. Och det var bara de senast exemplen. Så du kanske skulle börja med att rannsaka dig själv.
  • nattuv

    Jaha det verka som om inte ens S partisekreterare Carin Jämtin har förtroende för regeringen. Enligt tidningsspekulationer kommer nästa valrörelse att bli så tuff att hon vill lämna över till någon annan. Enligt andra tidningsuppgifter väljer Jämtin SIDA som sin reträttpost.

  • nattuv
    Flash Gordon skrev 2016-08-19 09:05:02 följande:

    Och vad gäller förtroendet för regeringen (dvs S+MP) så kan det säkert få sig ytterligare en smäll strax.

    S börjar nu, sent omsider följa i SD:s och M:s fotspår och tala om tiggeriförbud.

    MP håller (än så länge) hög profil i sitt motstånd mot detta.


    Ett populistförslag som att förbjuda tiggeri lär inte påverka förtroendet för regeringen vare sig det går igenom eller inte. Fast nog är de en intressant utveckling att det som inte ens fick antydas igår kan bli ett reellt förslag idag.
  • nattuv
    KillBill skrev 2016-08-23 08:07:14 följande:
    Ja det är vidrigt att vissa inte drar sig för att sprida den här typen av dynga. Det borde ju vara väl känt vid det hör laget att statens finanser är mycket starka och att statsskulden minskar. Alla som kontrollerar uppgifterna på exempelvis Riksgäldens hemsida eller som följer med i nyhetsrapporteringen vet att så är fallet. Ändå drar sig vissa människor inte för att påstå det motsatta.

    Jag undrar hur man mår inombords när man väljer att skriva ihop, eller väljer att sprida, den här typen av föraktfulla, insinuativa och falska inlägg?
    Skolan håller på att haverera, polisen klarar inte av sina uppgifter, vi har inget försvar, det kommer ständiga larm från sjukvården och inte ens infrastrukturen är i särskilt bra skick. De siffror du och vissa andra glädjer er åt kommer sig inte av ett ekonomiskt uppsving utan av att välfärdsstaten rustas ner.

    Det är de svagaste grupperna i samhället som får betala priset när det skall visas hur starka finanser vi har. För er som inte vill ha en välfärdsstat är det förstås en glädjande utveckling men för oss som stödjer en välfärdsstat är det inte riktigt lika glädjande.
  • nattuv
    Digestive skrev 2016-08-23 20:38:23 följande:
    På vänsterkanten gillar jag Vänsterpartiet på den här punkten - det är mer "- Vi tycker att staten ska bidra med glasögon åt barn. Punkt.". Raka rör. Ärligt och transparent.
    Det enda parti på vänsterkanten som kan komma ur denna valperiod med hedern i behåll är vänsterpartiet. Idag har nog besvikelsen över att inte få ingå i regeringen bytts till glädje över att de inte fick en plats i regeringen.
  • nattuv
    KillBill skrev 2016-08-24 23:14:10 följande:

    Sverige vinner VM i ekonomi även 2016.


    Samtidigt på en plats i Sverige långt från riksdagen "vart tog min pension, som jag jobbat för hela mitt liv, vägen?"
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?