Inlägg från: nattuv |Visa alla inlägg
  • nattuv

    Har du förtroende för regeringen?

    nihka skrev 2016-05-05 23:16:30 följande:
    Flytta??? För alla som bor nära den jättelånga landsgränsen mellan Norge och Sverige går det alldeles utmärkt att pendla för att åtnjuta norsk lön och svenska priser Guld i mun
    Med tanke på hur de större befolkningscentra på båda sidor gränsen är placerad torde det röra sig om ett i sammanhanget begränsat antal personer som kan komma i fråga när det gäller att dagspendla. Men även för dem så torde en löneökning tillsammans med en kortare restid vara tillräckligt för att högst väsentligt begränsa problemet med vårdpersonal som väljer att jobba i Norge.
  • nattuv
    Rataxes skrev 2016-05-14 13:38:06 följande:
    Allemansrätten missbrukas å det grövsta i dag, att markägare upprörs och vill ha förändringar är fullt förståeligt. Att tvingas bekosta sanering efter att utländska så kallade asfaltsläggare på grund av att de missbrukat allemansrätten är inte OK tycker åtminstone jag. Samma sak gäller de som drabbats av tiggarnas lägerverksamhet.
    Fast det har inte med allemansrätten att göra utan beror på andra faktorer.
  • nattuv
    Rataxes skrev 2016-05-15 09:45:04 följande:
    Det ekosystem du vurmar för förstörs idag genom reglering av sjöar i den heliga gröna elektricitetens namn.
    Ett förstört ekosystem är inte ett bra argument för att förstöra fler. För jag antar att du inte tänkt bygga husen i regleringsområdet. Det pågår dessutom en  debatt om och försök att återställa vattendrag med mindre kraftverk.
  • nattuv
    Rataxes skrev 2016-05-15 09:41:48 följande:
    Jag skulle faktiskt inte ha några problem med att behöva be en markägare om lov att ströva runt på hans marker, eller behöva ta en omväg där det finns ett antal bostäder.
    Av ren nyfikenhet. Hur ofta brukar du ströva omkring i skog och mark? Samt hur håller du reda på vart den enas ägor slutar och nästas börjar så att du kan be alla markägare om tillstånd?
  • nattuv
    Rataxes skrev 2016-05-15 09:38:28 följande:
    I dagsläget är.en markägare tvungen att begära handräckning via kronofogden för att bli av med ockupanterna med allt krångel det innebär. Med en stärkt äganderätt skulle han ha lov att köra bort dem med det våld som krävs. Polis skulle enkelt kunna avhysa dem.
    Det är inte allemansrätten som är problemet när det gäller illegala bosättningar. Problemet är att det inte finns (har funnits) någon politisk vilja att lösa problemet med illegala bosättningar.
  • nattuv
    Flash Gordon skrev 2016-05-15 11:59:19 följande:

    En del av dessa till och med mitt inne på Kungsholmen där Tekniska Nämndehuset planerat att rivas för att istället bli bostäder men eftersom huset ligger närmare än 100m från Klara Sjö så gäller strandskyddet och inget nytt hus kan byggas för att ersätta det som rivs!


    Fast om man tittar på miljöbalken 7 kap.18§ (undantag från strandskyddet) så bör det gå lösa. Frågan är om problemet är så stort som vissa vill göra gällande eller om det inte i grunden handlar om en politisk agenda.
  • nattuv
    Rataxes skrev 2016-05-18 12:55:24 följande:
    Och det fungerar bra när man inte ens tillåts bygga en fäbod på sin mark för att någon en gång grävt ett 20cm dike på tomten?
    En fäbod torde falla inom undantagsreglerna för jordbruk och bör då i normalfallet inte innebära något problem. Dessutom tycks de flesta nybyggen ske i närheten av någon form av vattendrag. Så när något stoppas finns det nog skäl att granska de bakomvarande orsakerna lite närmare. Troligen finns det andra aspekter än ett 20 centimeters dike som väger in.

    Bör väl kanske tillägga att jag bara läst lagtexten och inte granskat några domar.
  • nattuv
    Moderno skrev 2016-05-17 18:17:23 följande:
    Om det stämmer (vilket det inte finns anledning att betvivla) är det så att man kokar. Håller helt med dig om sådana läger omedelbart måste upplösas och sådana angrepp på hemfrid och äganderätt genast stävjas med alla till buds stående medel. 
    Det som skulle behövas är en lag om delat ansvar för alla som ingår i en illegal bosättning. Då skulle kronofogden kunna mäta ut husvagnar och 4-hjulingar för att bekosta uppstädningen. Med ett sådant tillvägagångssätt skulle problemet lösa sig av sig själv.
  • nattuv
    Moderno skrev 2016-05-18 20:54:02 följande:
    Det är väl inte omöjligt med en ordning att alla fordon tas i beslag tills man utrett vem som är ansvarig för skador och nedskräpning. Det finns också en fördel med att det rör sig om en stor grupp (samtidigt som det dock medför större skada på samma gång), nämligen att polisen, kronofogden och sociala myndigheter gemensamt borde kunna organisera ett tillslag vid en aktion. Man får hoppas att något sådant sker för att förhindra ytterligare skador.

    Dock rör sig kanske diskussionen nu ganska långt från förtroendet för regeringen.
    Fast vi kan väl för ordningens skulle säg att jag skulle hysa ett större förtroende för regeringen om de tog frågan om illegala bosättningar på större allvar.
  • nattuv
    Flash Gordon skrev 2016-05-15 11:59:19 följande:

    En del av dessa till och med mitt inne på Kungsholmen där Tekniska Nämndehuset planerat att rivas för att istället bli bostäder men eftersom huset ligger närmare än 100m från Klara Sjö så gäller strandskyddet och inget nytt hus kan byggas för att ersätta det som rivs!


    Enligt vad jag läst beror det på att det blev för dyrt och att det fanns motstridiga politiska intressen. Inget nämndes om något strandskydd.
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?