Inlägg från: nattuv |Visa alla inlägg
  • nattuv

    Har du förtroende för regeringen?

    SmalaSara skrev 2016-04-29 11:06:10 följande:
    Det fanns inget som talade för att den växande trenden skulle vända. Absolut ingenting. Inga krig eller oroligheter var slut.
    Det fanns dessutom vissa domedagsprofeter som långt innan kriget i Syrien varnade för stora flyktingströmmar. Enligt dem skulle klimatförändringar orsaka krig, svält och social oro som skulle komma att påverka oss och som vi borde förbereda oss på. Men vem var intresserad av att lyssna på ett gäng stollar som dillade om framtida problem. Det gav ju inga valsegrar.

    Vissa vill dessutom gå så långt att lägga åtminstone en del av skulden för kriget i Syrien på klimatförändringar. Se till exempel ( supermiljobloggen.se/nyheter/2015/03/klimatforandringarna-bidrog-till-kriget-i-syrien ).
  • nattuv
    Världsmedborgare skrev 2016-05-02 10:32:05 följande:

    Att älta kostnader för invandring är eg helt meningslöst, när det absolut viktigaste är att rätta till åldersfördelningen/demografin i Sverige.


    Hur åldersfördelningen ser ut är i sig inte intressant (givet att vi undviker de mest korkade extremexemplen). Det som har betydelse är antalet försörjande och antalet försörjda.
  • nattuv
    Världsmedborgare skrev 2016-05-03 09:36:24 följande:
    Vi behöver folk som bosätter sig i Sverige, inte några som bara kommer hit och jobbar och som sen försvinner med pengarna när dom inte längre behövs.
    En arbetskraftsinvandring som innebär att folk kommer hit, jobbar, betalar skatt och sedan flyttar innan de hunnit bli en belastning för välfärdssystemen är inget samhällsekonomiskt problem.
  • nattuv
    KillBill skrev 2016-05-04 06:37:37 följande:

    När vi ändå pratar skatt är det intressant att titta på SDs senaste skatteförslag:


    Ingår SD i regeringen? Tråden heter ju "Har du förtroende för regeringen?" och med tanke på hur ofta SD tas upp så bör det innebär att SD sitter i regeringen.
  • nattuv
    Världsmedborgare skrev 2016-05-04 13:15:41 följande:
    Vi ska istället underlätta för alla i alla länder att flytta runt och se till att det ges möjligheter att välja var man vill bo och arbeta.
    Vilket inte är något problem bara vi övergår till självfinansierade välfärdssystem där inkomsten avgör vilken vård eller barnomsorg man har råd med. Samt att vi är beredda på att leva med en feldimensionerad infrastruktur.
  • nattuv
    Världsmedborgare skrev 2016-05-04 14:28:36 följande:
    Jasså, är du medveten om att företag (hantverk, anläggning, fordon) och vården skriker efter folk, och som ett ex så betalar ett sjukhus (minns inte vilket) nu ut 5-8000 sek extra för att personal ska jobba ett extra arbetspass i sommar.
    Fast det är problem som skulle vara relativt enkla att lösa. Högre löner och företag som istället för att sitta på baken och vänta på rätt arbetskraft plockade in och utbildade de personer som de behöver.
  • nattuv
    Flash Gordon skrev 2016-05-05 07:54:01 följande:
    Så antingen behåller vi systemet och det samhället som det ser ut idag och då kommer vi att få ett än mer delat samhälle än idag. Eller så ändrar vi regelverket radikalt och exempelvis skapar en låglönemarknad för även dessa att å ett jobb.

    Det är valen. Dit har vi kommit.
    Fast är det inte just dit många ville att vi skulle komma.

    Många av de som ingår i "antirasistkretsar" har talat om att invandrare skall komma hit och ta jobb som "svenskar" inte vill ha till löner som "svenskar" inte vill jobba för som något positivt. Ett resonemang som snarare leder tankarna till ett modernt slavsystem än till någon människokärlek. Och den synen på invandrare har inte ifrågasatts av journalister, politiker eller andra "antirasister".
  • nattuv
    nihka skrev 2016-05-05 09:18:12 följande:
    Visst, men det skulle inte råda bot på någon brist utan bara förflytta bristen till Norge.
    Så enligt dig är det bättre att förflytta bristen till fattiga och/eller krigshärjade länder än till Norge.
  • nattuv
    Världsmedborgare skrev 2016-05-05 14:49:24 följande:
    Och nu läste du fel igen, det är Indien och Kina som bidrar mest med utvecklingen av välståndet i Världen, alltså inte att dessa är de enda länder som växer.
    hmm, jag undrar om det inte är delar av Afrika som har den bästa tillväxten och välståndsökningen.
    Världsmedborgare skrev 2016-05-05 14:49:24 följande:
    Men hade de rikast personerna investerat sina pengar istället för att samla dom på hög, så hade troligen ren fattigdom varit nästan helt avskaffad.
    En stor del av pengarna ligger inte på hög utan är bunden i företag.

  • nattuv
    nihka skrev 2016-05-05 12:26:02 följande:
    Fast vi kan inte bortse från att bristen då skulle förflyttas till Norge eftersom det gör att Norge höjer löner ytterligare för att täcka sitt behov av sköterskor som då strömmar tillbaka till Norge. En brist är en brist hur man än vänder och vrider på det och Norge vinner med sina oljepengar lätt ett lönekrig över Sverige.
    Det finns andra saker än löner som spelar roll i människor liv. En ordentlig löneförhöjning tillsammans med att släkt och vänner bor i Sverige torde innebära att lockelsen med att flytta till Norge kommer att minska betydligt. Det även om de Norska lönerna ökar. Det torde då dessutom bli billigare för Norge att själva plundra tredje världen på all den kompetenta sjukvårdspersonal som finns där.
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?