Inlägg från: nattuv |Visa alla inlägg
  • nattuv

    Har du förtroende för regeringen?

    Rapport 19:30. Regeringens förslag om ett tvång på kollektivavtal vid offentliga upphandlingar tycks inte gå igenom. Regeringen hade förväntat sig att deras stödparti SD skulle rösta för men så tycks det inte bli. Ett prestigenederlag som riskera att på sikt skada förtroendet för regeringen. Allt enligt Rapport.

  • nattuv
    KillBill skrev 2016-09-13 19:46:18 följande:

    Man förstår att det är bra i Sverige när skrikhögerns största problem för närvarande är ett tweet med en bild på en Pokemon..


    Man förstår vad Sveriges problem beror på  när våra valda representanter tycker att det är viktigare att leka än att jobba.
  • nattuv
    Kung Markatta skrev 2016-09-14 13:02:28 följande:

    Nyheten om Pokemonspelande i riksdagen har nu nått en amerikansk publik via Fox:


    Och det är sådana "nyheter" som färgar amerikanernas bild av Sverige på samma sätt som den typen av "nyheter" färgat vissa svenskars bild av amerikaner.
  • nattuv
    KillBill skrev 2016-09-14 17:50:48 följande:
    Det amerikanska folket måste vara chockade av att det finns ett land på jorden med så lite problem att tom ett Pokémon-Tweet blir en stor nyhet.
    Det amerikanska folket måste jubla av lycka över att deras politiker och kandidater, som Trump, åtminstone inte sätter Pokémonspelande före arbetslöshetsfrågan.
  • nattuv
    KillBill skrev 2016-09-20 22:01:29 följande:
    Då antar jag att du förstår det rimliga i att Sverige har haft ett generöst flyktingmottagande? Vi har, som du säkert vet,  under en lång rad av år haft en politisk majoritet i Sverige för en generös flyktingpolitik.
    Även om de oftast tycks slås ihop i den svenska debatten så finns det en viss skillnad mellan invandring och flyktingmottagning. I den förra gruppen går det handplocka individer som kan anses bidra till samhället. Vilket även till stor del sker. I den andra gruppen sker inte samma sållning varför det inte är givet eller ens troligt att det är de individer som har mest att bidra med som kommer. Knäskåls eventuella flytt till ett annat land har alltså ingen koppling till en generös invandringspolitik.

    Dessutom har det visat sig att den generösa flyktingpolitiken inte var så genomtänkt. Om det tidigare bedrivits en någorlunda restriktiv flyktingpolitik skulle vi inte behövt dra i handbromsen utan kunnat hålla flyktingmottagningen på en relativt hög och stabil nivå. I slutändan är det de som  flyr som nu får betala priset för den tidigare allt för generösa svenska flyktingpolitiken.
  • nattuv
    KillBill skrev 2016-09-20 19:59:13 följande:

    De enda som ska skämmas är SD som sviker de väljare som har trott på den politik som SD har motionerat om i två år.


    OM nu SD motionerat för samma förslag i två år så antar jag att S stödde de motionerna?
  • nattuv
    KillBill skrev 2016-09-24 18:44:37 följande:
    Ja, man kan undra vad den förra justitieministern pysslade med..
    Du menar de tidigare eftersom ingen, oavsett partifärg, tycks ha tagit tag i frågan.
  • nattuv
    KillBill skrev 2016-09-27 09:07:04 följande:

    Du menar att politikerna borde ha agerat mer resolut redan när Sverigedemokraternas ungdomsförbunds ordförande greps för innehav av en handgranat i samband med att Gudrun Schyman höll första maj-tal 1993?


    Jag menar att restriktionerna mot att föra in sprängmedel, oavsett typ, borde ha införts samtidigt som man slutade sälja dynamit till kreti och pleti.
  • nattuv

    Vilka som har förtroende för regeringen eller inte kan ha med längden att göra. Långa personer tenderar att vara mer konservativ. Vilket osökt leder till tanken att vi runt medellängd är mer neutrala medan de som ivrigast försvarar den nya regeringen är en bit under medellängd och de mest kritiska en bra bit över medellängd.

    "If you take two people with nearly identical characteristics ? except one is taller than the other ? on average the taller person will be more politically conservative," said Dr Sara Watson, co-author of the study and assistant professor of political science at The Ohio State University.
    ---
    The study was published in the British Journal of Political Science."

  • nattuv

    Enligt SR/Medierna har Clown förekommit oftare än Löfven i medierna under den senaste veckan. Kunde inte låta bli att fundera på om exemplet var valt med avsikt av någon som läst denna tråd.

  • nattuv
    Rataxes skrev 2016-11-22 16:07:29 följande:
    solel finns inte ens med, det är ganska talande. Bara den mest inbitne miljöpartisten kan inbilla sig att slumpel kan få någon som helst betydelse för elproduktion i ett land med arktiskt klimat.
    Det finns tester som visar att solel skulle kunna ge ett bra lokalt tillskott åtminstone upp till Göteborg. Det som framförallt sätter stopp är bristen på smarta elnät och investeringsvilja.

    En utökad lokal och diversifierad elproduktion är troligen den bästa vägen in i framtiden.
  • nattuv
    Rataxes skrev 2016-11-22 18:15:53 följande:
    Med kraftiga subventioner då förstås?
    Om så är nödvändigt. Det finns vinster med ett diversifierat elnät som är så pass stora att en subvention kan vara en god ide. Främst då att det ur krisberedskapssynpunkt är bättre med ett decentraliserat nät. Men även vinster som till exempel en minskad belastning på stamnätet bör tas i beaktande. Sedan är det inte fel att bygga upp ett kunnande som i framtiden kan tänkas leda till exportinkomster.
  • nattuv
    Rataxes skrev 2016-11-23 09:45:19 följande:
    Världsmedborgare skrev 2016-11-23 08:36:46 följande:

    Klart som fan solenergi ska subventioneras, det är bästa sättet att få folk att satsa på det småskaliga, och du är ju vän av skattesänkningar, och subventioner är inget annat än en skattesänkning, så det måste du väl ändå gilla.


    Kan ni förklara varför ni vill satsa på något som ger ökade CO2 utsläpp också.? Att ni gillar att slösa med andras pengar är uppenbart. Men försämra miljön?
    Din ideologiska låsning och barnsliga argumenteringsmetod gör det lite svårt att få igång en seriös diskussion om en framtida energiförsörjning.

    Om vi böjar med kärnkraften så är den, trotts en extra pålaga, sett till sin livstidskostnad underfinansierad. När det gäller vattenkraft så börjar många dammar bli så pass gamla att de börjar närma sig sin beräknade livslängd. Så att det behöver satsas pengar, oavsett energikälla, är inte särskilt kontroversiellt.

    Gällande CO2 utsläpp över en livstidscykel så är det en så pass komplicerad fråga att det inte finns några enkla svar. Det beror bland annat på vilken teknik man väljer att satsa på. Samma sak gäller övrig miljöpåverkan. Den beror lite på vilken teknik man använder. Om man vill titta specifikt på solceller så kan man med ganska god sannolikhet anta att de kommer att bli bättre när volymerna ökar. Med större volymer och högre konkurrens kommer marknaden att mogna.

    Om vi sedan titta på mitt inlägg så har du överhuvudtaget inte berört frågan om decentraliserade elnät och ett kunnande som skulle kunna ge framtida exportinkomster. Istället tog du upp saker som inte ens nämndes i det av mina inlägg som du citerade.
  • nattuv
    Flash Gordon skrev 2016-11-29 21:48:49 följande:
    Att det blivit bättre i just matte tillskrivs av alla tillfrågade det sk matematiklyftet och den nya läroplan som sjösattes under Björklunds tid.
    Därav Fridolins uttalanden om en arbetsseger istället för att försöka ta åt sig äran.

    Sen kan man också fundera på hur det kommer sig att resultaten tycks blivit bättre trotts att vi har friskolor som av så många ansetts som direkt skadliga. Den svenska skolans problem kanske ändå inte bara, trotts vissa populistiska uttalanden, berodde på vinstuttag i skolan.
  • nattuv
    Världsmedborgare skrev 2016-12-02 19:54:10 följande:

    Du Rataxes, nu blev dieseldrivna fordon förbjudna,från 2025 i fyra storstäder, och elbilar ska premiers.., det verkar som du får fel och jag rätt.


    Som gammal miljöcyniker är jag rätt skeptisk. Det är en sak att ta beslut och komma med löften och en helt annan sak att verkligen uppfylla dessa beslut och löften.
  • nattuv
    Världsmedborgare skrev 2016-12-09 16:28:29 följande:
    Ett land behöver en skola, och en vård som inkluderar alla, och där vi alla är med att dela på kostnaderna, inte nåt privat vinstdrivande som kan välja, och där vi andra får stå för skola och vård som drar långt mer utgifter, bara för att vi tvingas ta hand om allt som inte de vinstdrivande företagen vill befatta sig med.
    Det finns gott om länder där skola och vård inte inkluderar alla. Att du är ser det svenska systemet, eller en idealbild av det svenska systemet, som norm betyder inte att det är den enda vägens politik.
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?