Inlägg från: Digestive |Visa alla inlägg
 • Digestive

  Har du förtroende för regeringen?

  nattuv skrev 2016-03-18 11:05:46 följande:

  Det är lite besvärligare än det verkar. Det finns gamla metoder som togs fram för att stoppa kommunister som även kan användas för att stoppa andra icke önskvärda personer.

  Från Socialistiska Partiets arkiv:

  "Ett utslag av detta täta samarbete, är att man måste vara partimedlem för att bli vald till högre fackliga uppdrag i de olika LO-förbunden. Det innebär att man stänger ute alla goda krafter som inte är socialdemokrater."


  Sveriges politiska och semipolitiska landskap upphör aldrig att förvåna. Jag tror dock att den sociala tekniken och att anställningsformer så som självrekrytering kommer att sätta facken ur tiden om några tiotal år. Snart lever troligen allt och alla på sitt digitala rykte.
 • Digestive
  nattuv skrev 2016-03-18 11:05:46 följande:

  Det är lite besvärligare än det verkar. Det finns gamla metoder som togs fram för att stoppa kommunister som även kan användas för att stoppa andra icke önskvärda personer.

  Från Socialistiska Partiets arkiv:

  "Ett utslag av detta täta samarbete, är att man måste vara partimedlem för att bli vald till högre fackliga uppdrag i de olika LO-förbunden. Det innebär att man stänger ute alla goda krafter som inte är socialdemokrater."


  Ditt inlägg har för övrigt en egen scrollbar. Värsta fancy! Den fyller visserligen ingen funktion men oj vad man kan leka loss. -scroll-scroll-
 • Digestive
  SmalaSara skrev 2016-03-18 15:54:56 följande:

  Det lät som en spännande grej; att S skulle göra något i stil med Cameron. Fast lobba för andra sidan då. Vi får väl se vad det lider. Det mullrar en del bland Europas befolkning när det gäller EU. De flesta har upptäckt att det finns en och annan dålig sida också. Det kan lite hur som helst känns det som.

  I vilket fall som helst så verkar den rätt så fega stil som S kör nu inte vinna några val. Det måste till något som skakar om. De kanske skulle kasta ett getöga på de lite mer populistiska vänsterpartierna i Europa.

  Jag tycker din tanke om vilka som eventuellt skulle kunna utveckla socialdemokratiskt tankegods är spännande, även om det i dagsläget känns långt borta. V skulle behöva bli mindre akademiskt och SD skulle behöva många fler Mattias Karlsson. Mp känns rätt körda i dagsläget.


  Jo, visst känns det som att Socialdemokraterna inte kan bli mossigare och mer tafatta än såhär. Är dock något positiv och nyfiken nu när regeringen kan regera med en kompromisslös budget. Än så länge har det bara gått 72 dagar och det är väl lite intressant hur man hänger Sveriges stigande tillväxt på det - man kan vara positiv och så kan man vara positiv.

  Jag tror att Sverige skulle må bra utav mer tydliga partier för tillfället, utöver en mer progressiv innovationspolitik, då dagsläget har lite för många nya omständigheter/möjligheter för att både en gammal politik och en kompromissande attityd ska träffa riktigt bra. Partier som Vänsterpartier och Kristdemokraterna tror jag mer på men på sätt och vis även Miljöpartiet. Antingen det eller en politisk plattform helt i nybygge, vilket Piratpartiet skulle kunna bjuda på inom kort, exempelvis.

  Jag tror jag har lite försmak för Vänsterpartiets akademiska uppseende men du har nog rätt både där och om övriga partier som nämnts.
 • Digestive
  FDFMGA skrev 2016-03-19 20:03:58 följande:

  Endast ett synnerligen begränsat förstånd kan få för sig att det går att begränsa kopplingen mellan fackförbund och politiska partier på annat sätt än antingen genom medlemsbeslut eller genom lagstiftning.

  Inom skrikhögern tycks det dock finnas obegränsat med synnerligen begränsade förstånd.


  Jag visste inte att man kunde beskriva Socialdemokraterna som "partier". Är det någon form av majestic pluralis?

  Annars så är jag rätt säker på att tidigare skribent menade att man borde "klippa banden mellan facket och socialdemokratiska partiet", inte minst för att jag just citerar denna.

  Halmgubbar får en tveeggad klinga ibland. Men, men, vem som svingar har givetvis betydelse. Rådet kvarstår dock; förstår man inte vad någon menar så frågar man och inväntar svar och bör inte sväva ut i fascism, diktatorer and what not (i någon halmgubbe att attackera).

  Aja, Fan ska såklart hetsmålas på väggarna så fort någon tänker lite annorlunda från en själv.
  "Jag är tolerant, men.."
 • Digestive
  FDFMGA skrev 2016-03-21 08:32:43 följande:

  Vänta bara tills de här jepparna kommer på att de själva tvingas betala partistöd till partier de ogillar via skattsedeln, i den mån de har lyckats ta sig ut på arbetsmarknaden.

  Jag gissar att det blir en massanmälan till Europadomstolen för de mänskliga rättigheterna. Och där kommer man att häpet konstatera att den svenska skolans misslyckande är större än någon någonsin kunnat tro, att barnen inte ens får lära sig hur representativ demokrati fungerar.

  Själv tror jag inte att det främst är ett kunskapsproblem utan mer ett fenomen som bottnar i att det konstanta gnället har blivit ett självändamål för vissa bortklemade individer.


  Se inlägget ovan.
 • Digestive
  nattuv skrev 2016-03-23 15:18:05 följande:

  Fast det blir problem om du har en valberedning som sållar bort eller aktivt motarbetar oönskade namn. Det hjälper inte heller till om de demokratiskt valda representanterna går plocka bort efter valet om de som har valt har valt fel.


  "Representativ demokrati, du vet."
 • Digestive
  FDFMGA skrev 2016-04-01 13:08:13 följande:

  Det är mycket möjligt. Jag gissar att behovet av att förvränga människors namn är vanligt bland extremister av alla de slag. I grunden handlar det säkert om att man "är" sitt namn och genom att förvränga namnet tror man sig reducera sin motståndare.

  Fenomenet är ju inte särskilt ovanligt bland barn överhuvudtaget. Jag kan själv med viss skam minnas några som mobbades på min högstadieskola, och hur jag själv använde den benämning på de mobbade som deras plågoandar hittat på.


  Ja, att tro att man "är" sitt namn är en smula konstigt. Anser du dock att man "är" sina tankar, idéer och åsikter?
 • Digestive
  FDFMGA skrev 2016-04-01 17:28:48 följande:

  Javisst. 

  Och det som är jag är just jag för mig - eller mitt namn för andra.

  Det är ingen tillfällighet att det alltid har varit viktigt med vad man ska kalla sina barn, att det officiella namngivandet ofta omges av ceremonier.

  Det är heller ingen tillfällighet att just skrikhögern och SD-aktivister är så förtjusta i namnförvrängningar, anser "mina tankar och åsikter" - det vill säga den jag kallar jag.


  Med andra ord och bortom traskonstiga resonemang så är det alltså du som i själva verket förvränger vad folk "är".
 • Digestive
  FDFMGA skrev 2016-04-01 19:24:25 följande:

  Varför startar du inte en tråd där du citerar mitt inlägg så kan du säkert få hjälp att bena ut vad det traskonstiga inlägget betyder


  För att det inte finns något behov. Du svarade "Javisst." på min fråga vilket bekräftar min slutsats.

  Du ser alltså inte det traskonstiga i dina resonemang? Då lämnar vi det så.
 • Digestive
  nihka skrev 2016-04-01 19:27:07 följande:

  Bara människor som saknar omdöme anser att det är egalt vad man kallar andra människor.

  Men det är inte för att man anser att det är egalt som man ägnar sig åt namnförvrängningar utan för att man hoppas att skada någon/någons namn.


  Att benämnas som "skrikhögern", "SD-kramare" med mera skadar det också - men det är lätt att inte känna av och se vad som inte berör en själv.
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?