Inlägg från: Digestive |Visa alla inlägg
 • Digestive

  Har du förtroende för regeringen?

  nihka skrev 2016-04-04 00:08:35 följande:

  Av vad du visade mig av den tråden är jag glad att jag inte engagerat mig i den. Värsta anhopningen av namnförvrängare där. De tävlar ju med varandra om vem som kan hitta på de mest föraktfulla namnen för alla inom politiken bortsett från SD-politikerna förstås.


  Känner du till 4B-syndromet?
 • Digestive
  FDFMGA skrev 2016-04-04 00:27:51 följande:

  Nej, jag sysslar inte med att försöka tolka dina inlägg. Jag besvarar dem antingen direkt i tråden eller ber dig starta en språktråd ute i öppna forumet för att du ska få möjlighet att förkovra dig.

  Du kan inte begära att jag ska bry mig särskilt mycket om varför du blandar dig i diskussionen om skrikhögerns vurmande för öknamn, tja såtillvida att du inte ansluter dig till oss vuxna som anser att "pojkarna i 4B" bör tas i örat, bildligt talat.

  Romsås, Lille Fritjof, Rövhår, Rööf och bostadsislamisten. Ja herregud så de beter sig inom skrikhögern.


  Det är synd att du inte ens försöker tolka mina inlägg men det är väl rätt typiskt för "skrikhögern", för då hade du sett hur många gånger jag förkastar såväl öknamn som name calling.

  Du sysslar dock frenetiskt med name calling och får jag lov att fråga; vem tror du att jag skriver med nu angående den saken? Ibland kan det vara nödvändigt att reda ut vad som överhuvudtaget händer för "skrikhögertänkare".

  "Skrikhögern", "SD-kramare", "snyftdemokrater", "skrikhögertänkare". Ja herregud så de beter sig inom "skrikhögern".
 • Digestive
  nihka skrev 2016-04-04 00:24:07 följande:

  Vet du hur det är ställt med lagen när det gäller den typen av tillmälen? Kan det sortera under förtal?


  FDFMGA skrev 2016-04-04 00:31:38 följande:

  Ja, jag skulle gissa att det går under förtal och skulle kunna bli föremål för åtal - eller åtminstone att åklagare prövade om man kan väcka åtal.

  Det är ju oerhört grovt om man tänker efter. Han ville väl bräcka kompisarna, och det lyckades han verkligen göra med besked.


  Varför söker inte "snyftdemokraterna" sig vidare till en mer lämpad tråd med sina funderingar?

  Civilkurage dök upp lite tidigare och det är väl läge att sluta tala bakom folks ryggar även för "SD-kramare". Tycker ni inte?
 • Digestive

  "Snyftdemokraterna" erbjuder väl en slags gemenskap för folk med särskilda behov - en slags regredierad människa som utstöter läten som "skrikhögern".

  Ja, visst har vi trevligt om alla skriver sådant här! Name calling är det bästa sedan färdigskivat bröd.

 • Digestive

  Tänk att se sig själv i spegeln som en av de ur "skrikhögern" som kallar ~20% av vår befolkning för en slags regredierad människa och som hetsar neurotiska och årsrika människor för deras orimliga rädslor i flera dagar. Hatet som "skrikhögern" bär på måste vara förtärande på varenda nivå men utan någonting annat än "skrikhögertänkare" omkring sig så lär det inte ens märkas av. Det relativa kan vara lika förgörande som det kan vara uppbyggande.

  Det ska bli skönt att borsta tänderna med någonting annat framför sig. Riktigt. Riktigt. Skönt.

 • Digestive
  Rataxes skrev 2016-04-04 10:58:28 följande:

  Om man nu ska hålla sig.till trådämnet så kan man ju konstatera att förtroendet för regeringen knappast kommer att öka i o m avslöjandet att densamma har använt biståndspengar i syfte att lisma för diverse ambassadörer för att tigga till sig röster när nya medlemmar ska väljas in i säkerhetsrådet.


  Personligen tycker jag att Socialdemokraternas politik inom LO ger som mest förtroende i dessa tider och när de motar förslag om att utländska byggaktörer borde få verka på den svenska arbetsmarknaden - medan vi knappt har en enda byggarbetare som inte är i arbete samt behöver ~700 000 bostäder snarast.

  "LO samverkar politiskt med Socialdemokraterna eftersom vi delar samma grundvärderingar om frihet och jämlikhet."

  Det ante mig!


 • Digestive

  Sådant här inger mindre förtroende för regeringen:

  "Herr talman! Under finansministerns två senaste anföranden har hon, för att vara finansminister, kommit med några ganska häpnadsväckande faktafel. Hon sa alldeles nyss att det under Alliansens tid vid makten var underskott varje år. Nej, finansministern, det var det inte.

  Hon sa i sitt första anförande att underskottet 2014 var det största sedan 90-talskrisen.

  Då måste jag fråga finansministern om hon inte är medveten om att vi hade en finanskris och att vi 2009 hade ett underskott som var nästan tre gånger så stort som 2014. Också 2013 hade vi ett underskott på 131 miljarder, alltså mer än dubbelt så mycket som vi hade 2014.

  Att finansministern inte har koll på dessa siffror är ganska häpnadsväckande.

  Vi hade också en lågkonjunktur 2004 som, om man justerar för inflation, innebar ett underskott som var nästan precis i nivå med det som vi hade 2014.

  Hur vi kan ha en finansminister som så flagrant inte har koll på hur situationen ser ut och har sett ut i Sveriges offentliga finanser är minst sagt upprörande." - Fredrik Schulte (Moderaterna)

  tinyurl.com/jhleawc

 • Digestive
  Mentat skrev 2016-04-07 18:59:28 följande:

  Nja, givetvis har finansministern koll på hur det egentligen förhåller sig. Det upprörande är väl att hon medvetet ljuger i riksdagen, fast det ville kanske Fredrik Schulte inte säga rent ut utan låta oss inse själva.


  Det är mycket möjligt att det är så illa.
 • Digestive
  KillBill skrev 2016-04-07 21:06:32 följande:

  Det mest märkliga tycker jag är att vissa borgerliga politiker slår sig för bröstet när det talas om att föra en ansvarsfull ekonomisk politik. Ser man till historien så regerade en borgerlig/allians regering när de största underskotten i statens finanser uppstod under 70-talet, 80-talet, 90-talet, 00-talet och 10-talet. När Sverige, under dessa decennier har styrts av socialdemokratiska regeringar har statsfinanserna utvecklats mer positivt.


  Och av en ren händelse så korrelerna dalarna slående med finanskris, lågkonjunktur och depression?

  Vi har 70-talets depression, finanskrisen 1980-1983, finanskrisen i början av 90-talet, lågkonjunkturen kring 2004 och den senaste finanskrisen 2008.

  I vilket fall som helst så växer inte mitt förtroende för regeringen efter finansministerns prestation i interpellationsdebatten.
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?