Inlägg från: Digestive |Visa alla inlägg
  • Digestive

    Har du förtroende för regeringen?

    Världsmedborgare skrev 2017-02-14 08:00:04 följande:
    Det var värst, och vilka är de andra länderna som inte Sverige ska göra affärer med.., bara nyfiken.

    Jag gillar inte heller Irans regim, dock är det lite annorlunda i just det här fallet, då det nu finns ett någorlunda globalt avtal som vi varit med att förhandla fram.
    Där vi lovat handla med Iran, i utbyte mot att dom inte skaffar sig kärnvapen.

    Man kan tycka mycket om det avtalet, men i valet mellan Iranska kärnvapen och att idka handel med Iran, då väljer jag handel.
    I min mening så gör man inte affärer med länder som förtrycker sin befolkning och öppet finansierar terrorism. Vad de hotar med, om man inte gör affärer med dem, är inte intressant.

    Tycker du att vi svenskar ska börja göra affärer med kriminella gäng som säljer varor här i landet om de annars hotar med att uppträda hotfullt?
  • Digestive
    KillBill skrev 2017-02-14 08:28:43 följande:

    Totalt sett handlade det om affärer till ett värde av ca 3 miljarder kronor. Bl.a en stor order på Scaniabussar. 



  • Digestive
    Världsmedborgare skrev 2017-02-16 10:54:32 följande:
    Vi/staten har haft fel, det var bevisligen långt bättre med både skola och vård, innan vi/staten började sälja ut och privatisera.
    Så absolut vi/staten behöver gå in och styra mer igen, och som tur är, så är det precis vad som nu håller på att ske.
    Vi/staten behöver även styra mer vad gäller energiförsörjning och infrastruktur, och även där så har saker börjat hända till det bättre.

    Samnningen är alltså, att vi/staten hade fel, när vi lät det privata ta över för stor andel av det vi tidigare skötte, nu är vi/staten på väg att rätta till dom felen.
    Så vi kan hoppas på en bättre fördelning mella vad vi/staten gör och styr över, och vad det privata ska tillåtas sköta och arbeta med.
    FDFMGA skrev 2017-02-16 08:22:01 följande:
    Haha, sjukvården, skolan, äldreomsorgen, hemtjänsten.

    Inget av dessa sorterar under staten utan under kommuner och landsting.

    Är du sverigedemokrat månne. Jag har noterat att många sådana inte har förmåga att förstå uppdelningen mellan stat, landsting och kommun.

    Mitt förtroende för regeringen skulle öka om man inledde en satsning på att försöka bringa kunskap till de allra mest okunniga i det svenska samhållet. Detta skulle också kunna motverka högerpopulism som ju i stor utsträckning bottnar i okunnighet och oförmåga.
  • Digestive
    Hararochkaniner skrev 2017-02-16 16:33:53 följande:
    Nja. CDFG  har ju rätt i att det är så NU. Det var ju den korkade Göran Persson som lade grunden till skolans förfall genom att kommunalisera skolan. Innan var det staten som hade hand om skolan och då var svenska skolan i världsklass och något vi var stolta över. Moderaterna har sedan vidarutvecklat förfallet och försökt dölja bristerna genom att införa det fria skolvalet som i prncip inte existerar utan är något fint som de slängt sig med för att dölja bristerna och ge folk en felaktig uppfattning om att segregationen inom skolan inte existerar.

    Även sjukvården var bättre tidigare och även där står moderaterna för det största förfallet.
    Jag säger ingenting om diskussionen i sig utan ville snarare markera ett utav problemen med pajkastning. Är man lite för hetsig med kastarmen så är det bara en tidsfråga innan man träffar någon i sitt eget lag och riktigt illa.

    Sak samma, inlägget är anmält och det räcker så.
  • Digestive
    FDFMGA skrev 2017-02-16 18:47:08 följande:
    Tror nog att Världsmedborgare kan hjälpa dig om du grunnar över vilka styrinstrument staten har över vård, skola och omsorg.

    Annras går det ju alldeles utmärkt att googla eller skapa en tråd där du frågar. Väljer du det senare så berätta gärna att du är nyfiken och att det inte är ett skolarbete. Annars kan det bli rätt avsnoppande svar här på FL har jag noterat.

    Lycka till, DigestiveSolig
  • Digestive
    Världsmedborgare skrev 2017-02-22 13:05:11 följande:
    Så här går det när man inte följer lagen i ett land man är gäst i, då kan man inte sköta sitt jobb och missar alla möjligheter att kunna delta vid möten, påverka, framföra åsikter.., kort och gott, man kan lika gärna stanna hemma: goo.gl/Hk4L3w
    Har väl inte mycket till övers för den damen men skillnaden på att ha råg eller sylt i ryggen är rätt tydlig.

    Klart att man stannar hemma och inte ställer upp på vad man - och med all rätt - uppfattar som förtryck. Allra minst gör man dock affärer med förtryckare.

    Förtryckare medlar man politik med men knappast på förtryckarens villkor.
  • Digestive
    Missermajser skrev 2017-02-22 18:00:54 följande:
    Med ditt resonemang så har alla sylt i ryggen utom Le Pen och andra som vägrar diplomati eller dialog inom extremhögen och extremvänstern då?
    Kan inte se hur någon vägrade diplomati. Är det nödvändigt att ställa upp på förtryck för att utföra diplomatiska ärenden? Jag är rätt säker på att det många gånger har gått väldigt bra utan sådana inslag.

    Varför du blandar in politiska falanger är lite underligt. För mig är det rena rama självklarheter att den fria världens representanter inte ställer upp på förtryck.
  • Digestive
    Missermajser skrev 2017-02-22 20:18:10 följande:

    Ja naturligtvis så är det förtryck som du själv säger till andra i tråden,.ur ditt perspektiv utifrån din åsikt....

    Jag uppfattar det enbart är tänkt som en respektfull gest att ta på sig en sjal över håret inför ett politiskt möte i Iran både när Bildt var där med sina följeslagare som nu när Sossarna var där.


    Om jag vill lyckas med att föra en 
    människa mot ett bestämt mål måste jag 
    först finna henne där hon är och börja just där.
    Sören Kierkegaard

    Jag har svårt att se att den bruna europeiska skrikhögern har bidragit till något i kampen mot slöja. Det enda folk har lärt sig av dom är att värka ur sig ofiltrerat all skit som rör sig i huvudet och kalla det yttrandefrihet när de förtalar folkgrupper enligt min uppfattning.


    Att lagstadgat hota med slå kvinnor blodiga med spön om de inte klär sig så kallat anständigt anser jag är ett förtryck, mycket riktigt. Det må hända att vi har olika perspektiv på den saken men då får vi helt enkelt enas om att inte hålla med varandra i sak.

    Politiska falanger är ointressant - jag hade kallat konceptet Gud för en syltrygg i exakt samma sammanhang.

    När man ska finna någon så är inte en själv det enda hindret som man ska ta sig över. I det här fallet så talar vi om en förtryckande diktator som stundom torterar människor till döds om de på något vis motsätter sig blotta idén om honom, vad han anser är hans, hans rätt. Jag vågar påstå att det största hindret för att finna varandra i det här fallet, inte är en själv. Hindret i det här fallet är snarare extremt^43 ensidigt. Vi har troligen en större chans att förändra den här människan genom suggestion än via hans egna spelregler.

    Mmm, de har inte gjort mycket som kan/bör hängas i granen.
  • Digestive
    Missermajser skrev 2017-02-22 22:57:27 följande:

    För all del håller jag med dig om att det knappast går att förändra Hassan Rohani om det är han du syftar på. Men de har ju tydligen lag på slöja. Kanske skulle syftet med resan dit gått om intet (Syrien kriget, mm) om de åker dit och gör civila olydnadsaktioner inför samtalen.

     


    Ja, och en diktator tenderar att ha ett tämligen stort inflytande på landets lagar. Lagarna i fråga är inte demokratiskt upprättade på något vis - den politiska oppositionen är de som har flytt landet, de som ruttnar bort i något fängelse ocj de som man har gjort blodiga exempel utav. Den politiska opposition som fortfarande finns kvar i landet lever under ett ständigt hot och har fått gå under jorden.

    Som ledare och representanter för den fria världen så är det direkt olämpligt att spela efter dessa blodigt upprättade spelregler. Hur många miljarder värt i affärer man kommer hem med, vilken politisk falang man tillhör eller vilket diplomatiskt ärende man har är irrelevant.

    Att ställa upp på ett lands demokratiskt införda regler, kultur och seder är dock helt i sin ordning. Det är dock inte frågan om något sådant i fallet Iran. Vore det här demokratiskt betingat så hade alla inblandade haft min respekt.

    Diktatorn i fråga behöver fostras till bli en bättre ledare, inse svagheten i sitt sätt att styra och lära sig vikten av sann respekt - och det kommer aldrig att hända om hans närmsta politiska jämlikar, i omvärlden, bara kuvar sig efter hans pipa.
  • Digestive
    Världsmedborgare skrev 2017-02-23 14:04:58 följande:

    Fattar inte vad du menar.

    Är du, precis som Le Pen, gäst i ett land, då följer även du det landets lagar, borde för dig vara lätt att förstå, eller har jag fel? 

    Det har ö.h.t inget med råg i ryggen eller förtryck att göra. 

    Och absolut inte i Le Pen fall, då det var en religiös auktoritet hon skulle besöka, och då ska man ha så mycket vett i skallen att man visar den personen respekt.

    Hon har alla möjligheter att kritsera och fördöma slöja och andra symboler, ja vad du vill, nåt som de med vanligt bondförnuft gör i rätt sammanhang och vid rätt tillfälle.

    Men inte Le Pen, hon var bara tvungen att visa förakt, nåt som inte ger några som helst pluspoäng hos någon religös person.

    Jo förresten, det gick säkert hem hos de kristna långt ut på högerkanten, möjligen även hos nån udda feministisk grupp, men de får ses som undantag.

    De religiösa i övrigt tycker garanterat att man ska visa varandra respekt, och att fördömanden och kritik ska framföras av politiker i mer passade sammanhang.

    ------------------------------------

    Jag är själv inte minsta religiös, jag avskyr och motarbetar aktivt alla religiösa och politiska former av förtryck, och deras lagar som inte följer de mänskliga rättigheterna.

    Men jag är inte så jävla vrickad att jag skulle bete mig som en idiot (kritisera,protestera och fördöma) inför en person, en familj, en religiös auktoritet, ett land/vad-du-vill, som jag är inbjuden som gäst hos.

    Vill jag protestera, kritisera och/eller fördöma, då finns det så många bättre tillfällen att göra det.


    Lagarna i Iran är varken religiöst eller demokratiskt införskaffade utan stöpta i blodet på oskyldiga människor, de är införda och upprätthålls av en våldsam diktator. Huruvida dessa äckellagar anbelangar ett möte med en religiös ledare, Irans diktator eller Gud Själv är ovidkomligt.

    Tror du helt seriöst att jag markerar mot en religiös ledare? Jag orkar inte med din dockteater, speciellt inte när min inställning till religion, kultur och seder står direkt ovanför ditt inlägg.
    KillBill skrev 2017-02-23 15:02:31 följande:

    Man får förmoda att Digistive även kallar våra kungligheter för syltryggar. Själv är jag ateist men jag har ändå ingen förståelse för de som är föraktfulla mot troende människor.


    Provar du att läsa vad jag skriver - inlägg #5268 samt tredje stycket är bland annat ett mycket hett tips - så behöver du inte fråga andra om min eventuella hållning överhuvudtaget. Precis, ledare och representanter för den fria världen bör inte ställa upp på förtryck - vilket borde ha varit tillräckligt tydligt formulerat första gången det begav sig.

    Förslår att du riktar frågor direkt till mig nästa gång.
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?