Inlägg från: pyssel |Visa alla inlägg
  • pyssel

    Har du förtroende för regeringen?

    nihka skrev 2021-09-20 12:11:43 följande:

    Men diskutera med någon som du anser håller din egen höga nivå istället. Klyban till exempel. Han brukar hålla dig upptagen annars till min och andras lättnad.

    Du påstår ju att alla klaner är kriminella, eller har du ändrat dig?

    Om du sällar dig till bruna åsikter får du ju tåla att höra det. Människor är individer och blir inte kriminella för att de är släkt med varandra.

    Min politiska hemvist är förstås borgerlig och det är helt OK med mig att du inte vill ta i det med tång. Men det ger dig förstås inte fri lejd att komma med rasistiska och främlingsfientliga påståenden.

    Vad är det du inbillar dig är ett personangrepp från min sida? Har jag pratat om dina åsikter i mitt förra inlägg eller dig som person? Använd nu din helt överlägsna läsförståelse och din ypperliga argumentationsteknik för att få mig att förstå hur det får det till att jag går till angrepp mot din person.


    Jag är inte fullt lika intresserad som du att diskutera person och personliga hållningar på falska premisser. Men fortsätt gärna. Inte minst med personen du nämnde som referens, han står ju dessutom moraliskt bakom en viss sorts terrorism enligt egna utsagor.
    nihka skrev 2021-09-20 12:19:49 följande:

    Fast jag pratar om hur din definition av klan krockar med Sabunis. Eller tror du hon bekänner sig till en klan som "bryter svensk lag". Det gör ju alla klaner enligt din definition.


    Det är inte min definition. Det finns experter på området du istället kan ta till hjälp, t.ex Brinkemo, för att förstå fenomenet klan utöver det lite skrala underlaget, gaeliskans "clann". Men det är noterat att du med dina sedvanliga argument redan dömt ut båda hans kunskap och hans politiska hemvist som djupt rasistisk och "brun gegga".
  • pyssel
    nihka skrev 2021-09-20 17:10:31 följande:

    Fast Brinkemo delar inte din uppfattning:

    Alla klaner är inte kriminella. Det är detsamma som de inte bryter (mot) lagen, vilket ju du påstår att de gör.

    amp-svt-se.cdn.ampproject.org/v/s/amp.svt.se/nyheter/inrikes/experten-alla-klaner-ar-inte-kriminella&amp_js_v=a6&usqp=mq331AQKKAFQArABIIACAw%3D%3D#amp_ct=1632150175196&amp_tf=Fr%C3%A5n%20%251%24s&aoh=16321500546697&referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.com&ampshare=https%3A%2F%2Fwww.svt.se%2Fnyheter%2Finrikes%2Fexperten-alla-klaner-ar-inte-kriminella


    Med "kriminella" refererar han till den kriminalitet som är på tapeten. Man benämner sällan förtryck av individen i det (i varierande grad, men ändock) parallella samhälle som klanen är som kriminalitet, fast det är brottsligt.
  • pyssel
    nihka skrev 2021-09-22 22:13:24 följande:

    Hur du än försöker slingra dig med blame shifting så bryter en klan inte mot svensk lag enbart genom att existera. Ditt resonemang om att det förhåller sig så stöds inte heller av de auktoriteter du hänvisar till och synen hör hemma hos de extrema krafter som vill döma människor efter ursprung.


    Nä du nihka, hur du än vrider och vänder på saker stämmer inte det du påstår. Det är varken existens som är brottsligt eller existensberättigande som diskuteras. Men jag ser fram emot hur du motiverar dina åtskilliga klavertramp att kalla mig nazist med referens till att jag hävdar ordet "klan" innefattar negativa aspekter och förtryck av individen, som "familj" och "släkt" inte gör.

    Berätta nu varför jag i denna och andra trådar är nazist enligt dig. (Eller, fortsätt slingra dig.)
  • pyssel
    nihka skrev 2021-09-23 06:50:40 följande:

    Du hävdar att en klan per definition är kriminell. Hur du än försöker slingra dig med blame shifting och påhopp så bryter en klan inte mot svensk lag enbart genom att existera. Ditt resonemang om att det förhåller sig så stöds inte heller av de auktoriteter du hänvisar till och synen hör hemma hos de extrema krafter som vill döma människor efter ursprung.


    Du får skilja på existens och kännetecken som inte är förenliga med svensk lag.

    Men berätta du på vilka grunder jag enligt dig är nazist i denna, och som du påstod, andra trådar.
  • pyssel

    Nihka, du behöver fördjupa dig lite mer i sakkunigas texter och ordval som "rättskipning i klaner" som ett av kännetecknen för klaner, också i den parallella existensen i demokratiska samhällen. Egenorkestrerad och parallell rättskipning är inte förenligt med svensk lag.

    Jag har skrivit varför jag m. fl är oeniga med MP:s diskvalificerande av ordet "klan" i aktuell debatt och deras uttalade motstånd mot att det används med negativ klang. Jag anser, med stöd av vad "klan" betyder, att begreppet kan användas i aktuell debatt.

    Klan är ett begrepp som inte endast definieras av släktförhållanden som du envisas med. Klanen är ett system som inte är odelat positivt då det även innehåller element som strider mot individens rättigheter i en demokrati och rättsstat. Något som legitimerar brott mot individer blir brottsligt antingen så snart handlingen planeras (vissa brott) eller begås. Systemet legitimerar brott. Klanstrukturer legitimerar dessa övergrepp mot individen och ålägger alla en tystnadskultur och lojalitet, så de kan utföras ostraffat, varför din okunniga invändning "Ska vi börja använda ordet "familj" och ordet "släkt" på samma negativa vis, så det faller en skugga av kriminalitet över dig, din mamma och din mormor, bara för att den italienska maffian värnar om sina närmaste och gärna ger släkt och familj höga poster inom "företaget"?", blir väldigt under din förmåga att uttrycka dig och förstå samband och begrepp. Men du är väl i vanlig ordning förblindad av identitetspolitik och kulturrelativism.

  • pyssel
    FDFMGA skrev 2021-09-26 10:18:55 följande:

    Trist att du upplever dig vara splittrad - men det kan förstås vara jobbigt att driva en enskild firma.

    Tillhör du dem som får en nostalgisk bullerbyflash när du tänker på klanens män och pojkar som tar till yxan för att försvara sig mot fienden - eller ser du det mer som en regressiv lek.


    Så gentilt att du försöker kratta manegen åt din kollega, aka "Bull-jag-menade-såhär-fast-i-smyg". Att du kan vara regerings- eller åtminstone Löfven-kritisk när han julhandlar, råder det inga frågetecken om. Dock var det nytt att ni är så oeniga med MP och sedvanliga trådkompanjoner hur "klan" kan användas upprepat och sammansatt i massa negativa betydelser. Uppfriskande att ni så öppet går emot "klanmentaliteten", som du kallar det.
  • pyssel
    FDFMGA skrev 2021-09-26 10:48:35 följande:

    Åh, men jag försökte bara vara snäll mot dig: Det finns inga miljöpartister som skriver i den här tråden och jag har inga kolleger på FL.

    Men vill du göra dig till kollega med hen som skådar socialdemokratiska partiarbetare och som brukade klocka hur lång tid det tog innan partihögkvarteret uppmärksammat hens inlägg och beordrat partiarbetarna att gå i svaromål - så inte mig emot

    Fast trots kontroverserna oss emellan i pandemitråden så har jag högre tankar om din förmåga och verklighetsförankring.


    "Jag-menade-mannen" har visst smittat dig! Om det beror på haklappar, korrekt maskbärande, maskvägrande eller bristande hygien och avstånd är mindre viktigt.

    Jag tar dig på orden att det inte finns någon miljöpartist i tråden, jag har inte lusläst den, även om jag nu inte heller påstod att det skulle vara avgörande att vara miljöpartist för ställningstagandet för Stenevis och partiets missriktade välvilja.

    Men det var som sagt uppfriskande att se hur ni är ett par stycken som lite oväntat inte likställer ordet med "familj" utan fläskar på mot högerskribenter i klart häcklande ordalag om klaner. Kul när debatten inte följer väntat mönster
  • pyssel
    Padirac skrev 2021-09-26 11:16:48 följande:

    Förmågan att kunna tänka i kategorier är kanske en av människans största förmågor, men om den inte samsas med tanken om vilken kategori som fungerar och inte fungerar leder det lätt till svart-vitt tänkande- som att de som inte är med är mot, att skribenter stödjer fel lag och inte har rätt klan-mentalitet . Där visar sig klan-mentaliteten på riktigt.


    Jag tvivlar på att din tidigare kompanjon du hakade på i frågan håller med om de negativa innebörder du ger ordet "klan". Men jag konstaterar att även du kan svänga och överraska ibland!
  • pyssel
    nihka skrev 2021-09-26 12:47:55 följande:

    Det är klart att det måste känns splittrande när man tror det finns ett likhetstecken mellan "kan vara" och "är alltid". Det svart-vita tänket omöjliggör såna tankar som sällan, ibland och ofta. Man är kvar med alltid och aldrig och verkligheten låter sig inte ringas in av den typen av kategoriskt tänk. 


    Så gott att du nu gjort upp med dig själv och det svart/vita "klan betyder bara familj". Dina trådbröder har visst hjälpt dig på traven istället för att skapa osämja med dig när de upprepat använt ordet klan kopplat till en rad våldsamma sammanhang. Eller det kanske kan förklaras av "kvinnan tige i (er) församlingen".
  • pyssel

    SD och MP förenas igen, men på lite närmare sätt än väntat, i skitpåsen med extremism och strunt.

  • pyssel
    Rataxes skrev 2021-10-12 19:35:58 följande:

    Är det nu jag ska kalla regeringen från helvetet för rödbrun?


    Nettopp.

    De grå vargarna i grönt och de fyras gäng har fått en brun fäll att ligga på tillsammans.
  • pyssel
    KillBill skrev 2021-10-21 20:46:24 följande:

    Det fanns en tid när Liberalerna var liberaler.


    Och en tid när sossar var sossar utan att grumlas av neofascism, etnonationalism och barn- och kvinnoförtryck. Det är det som t.o.m gör att en velar mellan blocken den här gången... Vilket block det än blir så finns det bruna eller svarta stödpartier, i värsta fall som regeringspartner, som nu.
  • pyssel
    KillBill skrev 2021-11-02 14:44:04 följande:

    Nu ser vi resultatet av den marknadsliberala skola som det Moderaterna varit med och infört i Sverige. Man kan ju tycka att Ulf Kristersson skulle önska en förändring men det bär väl emot att göra försämringar av skolmarknaden som drabbar gamla moderata trotjänare som Waberi. 

    www.expressen.se/gt/elevernas-pengar-gick-till--somalia-waberi-atalas-igen/


    Tyvärr finns det inget parti som vill ha bort friskolorna. Det är bara V som är mot vinstdrivande friskolor. Alla partierna har blivit infilterade av extremister, inget förskonat. Vissa är dock mer öppna för det och låter det löpa på (som SD och MP), tills media gör sitt jobb.
  • pyssel
    KillBill skrev 2021-11-03 21:38:54 följande:

    Det är lyssnarna som röstar fram de artister som belönas med priser i P3.


    Ska man ha med hela bilden så är det P3 som nominerar.
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?