Inlägg från: KillBill |Visa alla inlägg
 • KillBill

  Har du förtroende för regeringen?

  Aqt skrev 2015-05-25 07:38:20 följande:
  Tino skriver ju som det är utan att vinkla fakta
  Jag kanske missförstod dig, menade du följande uttalande av Tino?

  "sverigedemokratiska väljare har lägst IQ av alla väljargrupper"
  - Fyra hundra tusen euro motsvarar ungefär i svenska kronor fyrtio tusen miljarder kronor. Hävdade SD i Sveriges riksdag.
 • KillBill
  Aqt skrev 2015-05-25 17:03:41 följande:
  Det citatet måste du gilla:).

  Jag har förstått att du ogillar Sverigedemokrater.

  Har han forskningsunderlag på det så finns inget att säga om det. Är det ett lösryckt citat som inte har faktaunderlag så är det illa sagt.

  Annars tycker jag Tino skriver bra rapporter.

  T.ex avslöjade han Alliansregeringens och Anders Borg manipulerande med siffror om Sveriges tillväxt då de bytte räknesätt angående BNP.
  Jag ogillar inte sverigedemokrater, det är den sverigedemokratiska politiken som jag inte gillar. Sedan måste jag erkänna att jag finner nöje av att retas med meningsmotståndare och därför drog det i smilbanden när jag läste Tinos uttalande.
 • KillBill
  MPrules skrev 2015-05-25 23:27:23 följande:

  En god princip är att ge en ny ledare 90-100 dagar att bevisa sin linje och etablera sig i organisationen.

  Stefan Löfven fick dessa dagar av mig, och jag kritiserade honom inte under den tid han skulle få ordning på skräpet, men nu har han ju bevisat sin egen oduglighet.

  Hans nya namn borde vara Stefan Lukasjenko.

  Regeringen är ett dåligt skämt!!! Vad skall vi byta till? Någonting som klassificerar var sjätte svensk som idiot och rasist? DVS även DINA grannar.


  Jag tycker att du ska rikta din vrede mot Sverigedemokraterna som fixade så att regeringen blev svag. Stefan Löfven kommer inte fullt ut att kunna genomföra sin politik förrän i slutet av detta år.
 • KillBill
  Anders2015 skrev 2015-05-26 07:43:03 följande:
  Eller ska man rikta kritiken mot Stefan Löfven som gav MP 6 ministerposter (minst tre för mycket), Socialdemokraterna rasar och förtroendet för regeringen minskar allt mer. Alliansen är förbi de rödgröna i senaste opinionsmätningarna och SD är över 15%. Man ska rikta kritiken mot den sittandes regering inte mot någon annan, man kunde ha förhandlat annorlunda, agerat annorlunda.
  Jag förstår inte varför tillsättandet av ministrar inom regeringen skulle vara ett problem för dem som röstat på regeringen? Regeringens problem är att den pga SD har tvingats att driva Allians/SD politik och det finns därför många som är besvikna på att regeringen inte driver den politik som S och MP gick på val på.
 • KillBill
  Gert skrev 2015-05-31 15:45:03 följande:
  En socialdemokratisk politiker kallar IS för en frihetsrörelse.

  Dom tre frihetsrörelserna Socialdemokraterna, Frihandelsavtalet TTIP och ISIS berör mig i tankarna just nu, skriver han på S-bloggar.

  www.anony.ws/i/2015/05/31/DomtrefrihetsrorelsernaSocialdemokraternaFrihandelsavtaletTTIPochIsis.png

  Han är dock inte den enda socialdemokraten som gillar IS.
  Sicken tokstolle. Jag ser att han har gjort avbön nu. 

  Sedan kan jag inte låta bli att dra på smilbanden när jag ser rubriken på petterssonsblogg "Högt uppsatt Socialdemokrat: IS är en befrielsearmé" När jag kollar upp denne Socialdemokrat så visar det sig att han är vice ordförande i Härlanda Socialdemokratiska Förening. (folkmängden i Härlanda uppgår till 1600 personer). 


  - Fyra hundra tusen euro motsvarar ungefär i svenska kronor fyrtio tusen miljarder kronor. Hävdade SD i Sveriges riksdag.
 • KillBill
  Anders2015 skrev 2015-06-10 21:12:47 följande:
  Åsa Romson har en nivå som jag inte har varit med om på denna nivå, hon har märkliga uttalande ex flyktingkatastrofen i Medelhavet med Auschwitz, och nu skakar hon inte ens hand med en partiledare i en debatt. Detta är inte alls bra speciellt när hon sitter i en regering. Det här påvekar givetvis även Socialdemokraterna negativt då de har händerna bakbundna.  Att sittandes regering tappar i slagstyrka är inte alls förvånande. Sedan Stefan Lövens sätt att bemöta invandrar problematiken med att gå tillbaka 20 år i SD historia, inger ett mycket oslipat och skrämmande sätt att diskutera en fråga som hamnade på plats nummer två i valet 2014 inte undra på att S tappar väljare till SD.

  Frågan är om Åsa Romson kan sitta kvar? hon skapar ett klimat som inte är värdigt inom politiken, jag tycker det är på sandlådenivå.

  Sedan undrar man hur S hanterar Stefan Löfvens breda samarbete med MP och Åsa Romson, den interna kritiken kan bli hård?. Och flykten av S-väljare till andra partier lär växa allt mer. 

  Håkan Juholt (s) ifrågasätter Åsa Romson hör inte hemma i riksdagen.

  www.expressen.se/nyheter/juholt-inget-regeringen-ska-agna-sig-at/
  Jag håller jag med om att Åsa Romson, vid några tillfällen på senare tid har agerat omdömeslöst. Vad tycker du om att sverigedemokraten och EU parlamentarikern Kristina Winberg i dag under några omröstningar ställde sig upp i EU parlamentet och skränade  eftersom hon var upprörd över att EU skulle fatta beslut som kunde vara negativa för Vladimir Putin? Ska Sveriges representanter i EU parlamentet agera så? Gör man så på den nivån?
  - Fyra hundra tusen euro motsvarar ungefär i svenska kronor fyrtio tusen miljarder kronor. Hävdade SD i Sveriges riksdag.
 • KillBill
  Gert skrev 2015-06-18 21:37:47 följande:
  Det stora hyckleriet ligger i att regeringen höjer sina löner med 4 000 kronor i månaden för statsministern och 3 000 kronor för övriga ministrar.

  Hur många löntagare får en sådan stor löneförhöjning?

  Det är hyckleri av en sosse-regering  som säger sig stå på de svagas sida.
  Vi - jodå, jag tillhörde lögnarna - förnekade problemen, fast vi alla såg dem. Birger Schlaug, 1997
  Men att Jimmie Åkesson är en av Sveriges högst betalda politiker säger du ingenting om (han tjänar ca 100 000 kr per månad eller 1,2 miljoner kr per år).

  När Jimmie var sjukskriven kvitterade han ut 71 500 Kr i månaden vilket är mer än 20 000 kr mer än andra sjukskriva riksdagsledamöter. 71 500 kr i månaden var emellertid inte tillräckligt för Jimmie som ansökte om sjukpenning från försäkringskassan (detta stoppades tack och lov av FK)

  Kan du berätta för mig hur många löntagare som har 71 500 kr i sjuklön? De flesta Sverigedemokrater lever nog på svältlön när de blir sjuka medan Jimmie Åkesson kan smörja kråset..
 • KillBill
  Flash Gordon skrev 2015-06-22 07:23:53 följande:
  Ja, absurd är ett ord att använda. Om inte annat är 160000 respektive 127000 en fruktansvärd massa pengar och det finns inget behov av att betala ut sådana löner till ministrarna.

  Hade de "bara" haft 100000 respektive 80000 så hade det räckt gott och väl, det också. Ingen som sitter där idag hade tackat nej till jobbet pga att lönen "bara" var 80000 i månaden.

  Och det är inte så att det finns en marknad för ministrar: "Lönen är för låg så jag säger upp mig och går till Finlands regering istället!"

  Inte heller gör löneförhöjningen någon nytta. Särskilt i dåliga tider med brist på pengar överallt annars i samhället gör de där 4000/3000 mer skada än nytta. Vill de prompt ha en löneförhöjning kan de ta en symbolisk hundralapp istället, men nej då.

  2,5% må låta lite men det kommer att visa sig att det ändå är bland de högre löneökningarna när man summerar 2015. Så har ministrarna garanterats att de ligger i topp på den punkten också.
  Ok, du drar gränsen vid Jimmie Åkessons lön på 100 000 SEK. Du tycker inte att statsministern borde tjäna mer en Jimmie?

  Vad tycker du om att Jimmie Åkesson kvitterade ut över 70 000 SEK som sjukskriven (och dessutom hade mage att ansöka om mer pengar från FK)? För en löntagare så stannar den maximala sjukersättningen på 22 000 kr per månad oavsett inkomst.
 • KillBill
  kenneth768768 skrev 2015-06-22 08:13:34 följande:
  Men vad tycker DU då, KillBill? Vad tycker DU är rimliga politikerlöner? Man kan väl inte anpassa allting efter Jimmy Åkesson.

  "Jag tycker statsministern borde tjäna 20% mer än Jimmy Åkesson" blir ju lite weird.
  Jag tycker att en statsminister ska tjäna bra, gärna i nivå med företagsledare för börsbolag. När det gäller sjuklön så tycker jag att villkoren för politiker ska vara detsamma som för "vanliga" människor.

  Om en sverigedemokrat kritiserar statsministerns lön tycker jag att denne kastar sten i glashus.
 • KillBill
  Flash Gordon skrev 2015-06-22 10:20:31 följande:
  "Åsa Romson vill inte svara på fler frågor om den giftiga färgen. "

  Nä, jag kan tro det.

  Och trots att hon är utbildad miljöjurist så klarar hon alltså inte av att veta att färgen är, har varit och förblir förbjuden. Och att hennes båt faktiskt omfattas av förbudet.

  Fast det var ju visst hennes man som hade köpt färgen.

  *hål i huvudet*


  I dag har två politiska nyheter legat på "löpet" dels MPs Åsa Romson och hennes båtbottenfärg dels att SDs Kristina Winberg vägrar att säga upp SDs politiske sekreterare som skrivit grovt rasistiska och antisemitiska kommentarer på Flashback (bl.a har han kallat professorn Jersy Sarnecki för "judesvin"). Du väljer att fokusera på båtbottenfärgen. Ytterligare kommentarer är överflödiga.
  www.aftonbladet.se/nyheter/article21004043.ab
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?