Inlägg från: KillBill |Visa alla inlägg
 • KillBill

  Har du förtroende för regeringen?

  SmalaSara skrev 2016-03-15 15:00:06 följande:
  Det är två heeeeeelt olika saker! Ser du inte det?! *tar mig för pannan*

  HOT på MIGRATIONSVERKET är 420 stycken. Men varför i hela friden ska de jämföras med svenskarnas TOTALA VÅLDSBROTT????. Migrationsverket är inte enda stället där asylsökande hotar fö.

  Hot, våld misshandel på ASYLBOENDEN har varit 8-10 GGR HÖGRE än genomsnittet för Sverige under november, december och januari.
  Vad bygger du påståendet på att Hot, våld misshandel på asylboenden har varit 8-10 ggr högre än genomsnittet för Sverige under november, december och januari? Genomsnitt för vadå? Andra instutitionsboenden eller vadå?

  Enligt SVD så uppgår det totala antalet rapporterade fall av hot, våld, bråk eller trakasserier på asylboenden under helåret 2015 till 420st
 • KillBill
  SmalaSara skrev 2016-03-15 15:22:19 följande:
  Nej det är inte under samhället i övrigt. Det är precis tvärtom.

  Problemet är att DN som jag antar att du baserar detta på, när de pratar om 1% och 99% bakar ihop samtliga incidenter i polisens register. Orsaken att de för de är väl för att de är lika ideologiskt drivna som du.

  Vad gäller samtliga incidenter (som kan vara vad som helst) är flyktingboenden underrepresenterade. Lite Grand.

  Vad gäller BROTT är de tvärtom överrepresenterade.
  Uppgiften kommer fortfarande från artikeln i SVD.
  Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
 • KillBill

  I så fall är det otydligt vad SVD menar. två exempel från artikeln:

  Exempel 1  Exempel 2


  Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
 • KillBill
  SmalaSara skrev 2016-03-15 17:02:00 följande:
  Artikeln från SvD handlar INTE om brott på asylboenden.Det handlar om anmälda hot på Migrationsverket.

  Hur du kan tro att det är det totala antalet våldsbrott för nyanlända är helt obegripligt. Som om mordet på HVB-hemmet i mölndal, våldtäkten mot barn på ett asylboende, knivskärningen ect aldrig inträffat. Hallå?! Liksom....

  Det finns öht inga siffror för brott på asylboenden för hela 2015. Eller något annat år. Eftersom man tidigare inte mätt dessa separat. Det var iom ALMA. Du vet, kod 291, som startade i höstas som polisen öht började mäta incidenter kopplade till nyanlända separat. Dessa siffror har nu börjat analyseras.

  DN hade en artikel där man försökte få det till att brott bland nyanlända var färre än bland svenskt generellt. Det var detta jag trodde du menade.

  Problemet med DN:s artikel var att man enbart jämförde antal incidenter; inte vad själva incidenterna handlar om. De kan handla om allt möjligt. Om man tittar på våldsbrott specifikt är det mkt vanligare bland nyanlända än svenskar generellt.
  Vad bygger du påståendet på att hot, våld misshandel på asylboenden har varit 8-10 ggr högre än genomsnittet för Sverige under november, december och januari om det helt och hållet saknas statistik kring detta?
 • KillBill
  SmalaSara skrev 2016-03-15 18:31:49 följande:

  Vet du var uppgiften om 56 000 boenden på asylboenden kommer ifrån?

  Uppgiften finns inte med i den sk Alma rapporten som polisen upprättade
  polisen.se/PageFiles/615116/Antal_handelserapporter_och_brottsanmalningar.pdf och enligt Migrationsverket fanns det drygt 
  100 000 personer på anläggningsboenden i december 2015.
  sverigesradio.se/sida/artikel.aspx&artikel=6318450


  Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
 • KillBill
  SmalaSara skrev 2016-03-15 20:05:49 följande:
  Jag har länkat femtielva ggr. Men varsågod;

  www.svd.se/polisen-slapper-asylbrottssiffror

  Jo jag vet att uppgiften finns i SVD men det skulle vara intressant att veta varifrån uppgiften kommer.


  I den SVD artikel som du refererar till talas det om att 56 000 personer delar på utrymmet på landets omkring 420 tillfälliga asylboenden. Men som du ser i utdraget nedan så hävdar samma polis (som intervjuas i den SVD artikel som du refererar till) att det finns 8000 asylboenden. Lite längre ner, i en annan artikel uppger Morgan Johansson att det finns 100 000 människor på Svenska asylboenden i mars 2016. Uppgiften stämmer överens med statistik från Migrationsverket från december 2015.


  Det verkar märkligt om Polisens projekt Alma bara har omfattat 420 asylboenden av 8 000 och 56 000 tusen asylsökande av totalt ca 100 000 asylsökanden som enligt Morgan Johansson och Migrationsverket är inskrivna på asylboenden. Håller du inte med?
  www.dn.se/nyheter/sverige/skarpt-uppmarksamhet-kring-asylboenden-efter-brander/


  www.svt.se/nyheter/lokalt/orebro/migrationsministern-oerhort-tragiskt
  Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
 • KillBill
  SmalaSara skrev 2016-03-15 20:05:04 följande:
  Killbill gjorde en idiotisk och helt felaktig jämförelse som utgick från en artikel i SvD som handlade om hot och våld på Migrationsverket. I sin jämförelse tycktes han tro att dessa 420 incidenter var den totala antalet incidenter vad gäller våldsbrott för samtliga 160000 asylsökanden under 2015.

  Ja pga. av att SVD aven nämnde boenden i artikeln om Migrationsverkets mottagningar drog jag helt felaktiga slutsatser och presenterade en felaktig jämförelse. 


  Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
 • KillBill
  SmalaSara skrev 2016-03-15 20:19:14 följande:

  Jag kan tillägga att jag inte har någon som helst aning om varför SvD uppger 56000 och Migrationsverket uppger 100 000.

  Men om vi ponerar att det gäller 100000 istället för 56000 så skulle överrepresentationen för misshandel bli 4ggr så vanligt. Och ofredande/hot dubbelt så vanligt. Fortfarande en kraftig överrepresentation.

  Och om du haft tillgång till dessa siffror hela tiden så kan man ju, med fog, fråga sig varför du i tråden påstår att asylsökande är underrepresenterade? Kan du inte räkna?


  Du vet varför jag angav att asylsökande var underrepresenterade...

  Efter att ha googlat på denna händelse under eftermiddagen så inser jag att det finns hundratals inlägg från människor som vill kommentera polisens statistik som visar på en överrepresentation av våld på asylboenden. Inlägg som exempelvis menar att vi ska stänga gränsen, utvisa parasiterna och avrätta dom ansvariga..


   


  Jag tycker att det är otäckt att nyheten verkar trigga igång så mycket hat och jag ifrågasätter också om jämförelsen med samhället i stort är rimlig.  Hur ser det ut med våldet på andra institutioner? Är det också förhöjt? Vad drar vi i så fall för slutsatser av det? Triggar även sådan statistik igång en massa hat eller är det bara är när statistiken kan kopplas till invandrare som det triggar igång hat hos vissa? Vi vet nog alla svaret på den frågan...


  Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
 • KillBill
  misil skrev 2016-03-18 10:10:38 följande:
  Om nu facket ska sponsra politiska partiet vilket jag finner högst tveksamt.
  Så borde medlemmarna ha rätt att kryssa i vilket parti ens pengar ska gå till dvs ett mer demokratiskt tänk än dagens odemokratiska tvingande ordning.
  Självklart kommer sossar yla om att det skulle försvaga den s.k arbetarrörelsen,vilket enligt mig är feltänk eftersom facket vilket ska vara till för medlemmarnas bästa inte partiets,då kommer få mer inflytande även i andra partier vilket skulle gagna medlemmarna,än att vara fastlåst i ett föråldrat odemokratiskt antimedlems tänk.
  Det sägs att en majoritet av LOs medlemmar sympatiserar med SD. Dessa medlemmar har makten i sin hand och kan verka för att en ny ordning införs på sikt.
 • KillBill
  misil skrev 2016-03-20 14:28:47 följande:

  Ber om ursäkt det var 70miljoner av medlemmarnas pengar man gav till sossarna.


  Det är på sin plats att nämna att det handlade om 70 miljoner under 5 år. Dvs i genomsnitt 14 miljoner per år.
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?