Inlägg från: KillBill |Visa alla inlägg
 • KillBill
  Digestive skrev 2016-04-02 20:12:02 följande:
  Om någonting känns oklart så starta en tråd i språkforumet och få hjälp med att bena ut det - är det gott nog för andra så är det gott nog för dig.

  Att Familjeliv accepterar det du gör betyder inte det samma som att det du gör är rättvist, bortom person eller något debattvänligt. Det är gott att du figurerar på Familjeliv och inte på Flashback för här har du tydligen en etikett- och etikgrund att stilla dig kring överhuvudtaget.

  Nu har jag viktigare saker att göra än att förklara för folk att maskeradkläderna ligger på marken.
  Sitter du på allvar och försvarar användandet av öknamn? Personligen tycker jag att det är ett ovärdigt debattknep att ta till.
 • KillBill
  Tom Araya skrev 2016-04-07 08:10:33 följande:
  Du menar att s syn på inkomster inte avspeglas i deras politik?

  Tycker du att Socialdemokratiska politiker ska avstå från att vara framgångsrika? Är det bara borgerliga politiker såsom Fredrik Reinfelt, Anders Borg, Göran Hägglund som ska kunna åta sig välbetalda engagemang i näringslivet efter sin politiska gärning? Det tycker jag är ett märkligt resonemang.

  Det jag tycker ska kritiseras är att politiker kan lyfta fallskärmar trots att de samtidigt har inkomster från egen näringsverksamhet. Detta är något som utnyttjats av de flesta politiker.

  Saxat från dagens Aftonblad:   www.aftonbladet.se/nyheter/article22582363.ab


  Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
 • KillBill
  Digestive skrev 2016-04-07 18:49:34 följande:

  Sådant här inger mindre förtroende för regeringen:

  "Herr talman! Under finansministerns två senaste anföranden har hon, för att vara finansminister, kommit med några ganska häpnadsväckande faktafel. Hon sa alldeles nyss att det under Alliansens tid vid makten var underskott varje år. Nej, finansministern, det var det inte.

  Hon sa i sitt första anförande att underskottet 2014 var det största sedan 90-talskrisen.

  Då måste jag fråga finansministern om hon inte är medveten om att vi hade en finanskris och att vi 2009 hade ett underskott som var nästan tre gånger så stort som 2014. Också 2013 hade vi ett underskott på 131 miljarder, alltså mer än dubbelt så mycket som vi hade 2014.

  Att finansministern inte har koll på dessa siffror är ganska häpnadsväckande.

  Vi hade också en lågkonjunktur 2004 som, om man justerar för inflation, innebar ett underskott som var nästan precis i nivå med det som vi hade 2014.

  Hur vi kan ha en finansminister som så flagrant inte har koll på hur situationen ser ut och har sett ut i Sveriges offentliga finanser är minst sagt upprörande." - Fredrik Schulte (Moderaterna)

  tinyurl.com/jhleawc


  Det mest märkliga tycker jag är att vissa borgerliga politiker slår sig för bröstet när det talas om att föra en ansvarsfull ekonomisk politik. Ser man till historien så regerade en borgerlig/allians regering när de största underskotten i statens finanser uppstod under 70-talet, 80-talet, 90-talet, 00-talet och 10-talet. När Sverige, under dessa decennier har styrts av socialdemokratiska regeringar har statsfinanserna utvecklats mer positivt.

  Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
 • KillBill
  anna2016 skrev 2016-04-09 19:42:14 följande:

  Det finns väl ingen vettig människa som kan ha förtroende för denna regeringen.

  Folket kräver stopp på invandring av arabiska män...vad gör regeringen då...
  Jajemän, de lättar på reglerna och Löfvén sitter i Agenda och förstår inte varför folket känner oro. NAIVT ?

  Och vad hände med omfördelningen av dessa män till andra EU-länder ???


  Det har inte varit något Agenda sedan regeringen, tidigare i veckan, offentliggjorde några mindre förändringar (lättnader) av flyktingpolitiken och av den anledningen så bör ingen ha förtroende för vad du skriver här i tråden.
 • KillBill
  Kung Markatta skrev 2016-04-14 10:59:24 följande:

  M har presenterat sin skuggbudget:

  www.svd.se/m-vill-spara-9-miljarder-pa-migration-och-bidrag/om/varbudgeten-2016-7skj

  De föreslår besparingar bl.a. inom området migration men även i deras budget behöver det lånas, dock inte lika mycket som i ladutömmaren Magdalena Anderssons budget.


  Att öka budgetunderskott är de borgerliga partiernas paradgren.  Det är anmärkningsvärt att moderaterna kritiserar regeringen för att låna pengar för reformer. År 2014 genomförde Moderaterna det 5:e jobbskatteavdraget till en kostnad av 12 miljarder trots att detta bidrog till det största underskottet i det offentliga finanserna under Alliansens tid vid makten.
   
  Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
 • KillBill
  Kung Markatta skrev 2016-04-14 15:46:31 följande:
  Jobbskatteavdraget behölls av nuvarande regering och bidrog till att skatteinkomsterna ökade förra året och 2015 års resultat för staten var ju som du själv konstaterat bättre än år 2014. Som bekant får man inte störst skatteinbetalningar om skatten är så hög som möjligt, dvs 100%. Sambandet mellan skattesats och skatteinbetalningar är inte linjärt.
  Statens finanser har stärkts under den nuvarande regeringen och budgetunderskottet har minskat och det har därför inte ansetts nödvändigt att sänka jobbskatteavdraget. Det är framförallt ökade AGA för ungdomar, framgångar inom svensk industri och ökad inhemsk produktion som har lett till ökade skatteinkomster.
 • KillBill
  Tom Araya skrev 2016-04-15 18:38:41 följande:
   Att artikeln är från 2009 tar inte udden av det artikeln förmedlar.
  Vad gör nuvarande regeringen för att motverka detta?
  Jag har läst de två länkarna som du har publicerat.

  Den första länken verkar handla om en bloggares aktieinnehav och den andra länken är kritisk mot Fredrik Reinfeldt för att han inte tagit avstånd från en tidningsartikel och kritisk mot en kvinna som heter Fatima Doubakil. Kan du förklara vad det är som den nuvarande regeringen ska motverka?
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?