• Ananas

    Vi som äntligen är gravida efter IVF i April/Maj 2015

    Linda8110: Vi tecknade Länsförsäkringars betalförsäkring sen. Vi har deras barnförsäkring på vår son och räknar med att teckna samma till lillebror när han kommit. Den kostade 1200 kr men då fick man 500 kr rabatt på barnförsäkringen när man tecknade den. Känns smidigt att ha samma! Men jag orkade faktiskt inte läsa på så mkt....

    Cyanea: Självklart ska du fråga!  Jag försäker sammanfatta lite i stora drag... men det bästa är att läsa på vad respektive försäkring täcker.

    Försäkring kan vara bra ifall något händer under graviditeten, antingen med dig eller bebisen. Det flesta försäkringsbolag har en gratisförsäkring och en betalförsäkring.

    Gratisförsäkringarna innehåller vanligtvis en olycksfallsförsäkring för mamman samt för barnet, men med låga försäkringsbelopp, samt en livförsäkring för barnet. Försäkringen börjar oftast gälla som tidigast från vecka 22.

    Väljer man betalförsäkring så gäller också ovan, men utöver det även sjukdom under barnets första 6 månader, samt ersättning för graviditets- och förlossningskomplikationer. En engångsersättning om barnet föds med vissa sjukdomar.

    Jag har en bekant som fick barn för tidigt och var väldigt tacksam över den ekonomiska kompensation hon fick från sin försäkring.
  • Ananas
    Jag försökte uppdatera överst på sidan, men lyckas inte så jag lägger väl till här också.... jag sorterade efter BF:
    Lillajagmedpco: BF 13/11. Första barnet, och vi valde att inte ta reda på könet. 
    Ananas: BF 19/1. Väntar en lillebror till storebror 3 år. 
    Love is everything: BF 28/1. Väntar en lillebror (Ebbe?) till storebror 3 år.
    Cyanea: BF 29/1. Väntar första barnet, troligtvis en flicka.
    Unaangelita: BF 4/2. Väntar en pojke. Vårt första barn.
    Linda8110: BF 10/2. Väntar första barnet, förmodligen en flicka.
    Lady1986: BF 14/2. Väntar första barnet, en pojke.
    Nesistas: BF 14/2. Väntar en lillasyster till storebror 7 år.
  • Ananas

    Angående barnvagnar så har jag en Emmaljunga city cross som är bra på så sätt att den tar sig fram överallt. Den är dock lite klumpig om man ska använda den i stan, så jag köpte relativt tidigt en Babyjogger versa. Den kommer jag köpa en liggdel till till lillebror, och säkert vara den jag använder mest. Förutom på rena skogspromenader då City crossen fortfarande får hänga med. Jag tycker inte att det finns NÅGON vagn som täcker ALLA behov, så man får helt enkelt välja en som passar de flesta tillfällen, alternativt ha flera

  • Ananas
    Lillajagmedpco skrev 2015-09-20 13:37:35 följande:

    Har följt tråden ett bra tag! Har bf 13/11, och är i vecka 33. Första barnet, och vi valde att inte ta reda på könet. Är dock otroligt spänd på vad det blir, vad tror ni? Se bild ovanför:)


    Välkommen hit! 

    Tyvärr har jag ingen gissning på din bild... men förhoppningsvis kanske någon annan har?
    Annars kanske det finns andra forum där de "specialiserat" sig på att gissa kön, eller kan du lägga upp den på ingender.com. Lycka till!
  • Ananas

    Cyanea: Åhléns har mkt fint & jag gillar Newbie från Kappahl också.


    Jag har gått igenom lite av storebrors första kläder idag och inser att jag nog inte kommer behöva köpa någonting innan lillebrors ankomst! Fast jag kommer nog inte kunna låta bli.... 

  • Ananas

    Grattis till era UL! Vad mysigt!
    Jag känner också av bebis mkt nu. Det blir så mkt mer verkligt att det faktiskt bor någon i min mage då. 

    Hur länge planerar ni att jobba? Jag planerar att vara ledig en månad innan BF. Mest för att jag vill vara lite ledig över jul & nyår och att det då inte är mkt ide att gå tillbaka innan bebis kommer LÄNGTAR!

  • Ananas

    Åh vad dålig jag är på att hänga med här! Ber om ursäkt... men tiden räcker inte till.

    Vad jobbigt med en bebis som skräms så Linda8110, men skönt att allt ändå såg bra ut!

    Och vad skönt att du blivit sjukskriven på 50% nesistas så att inte bebisen kommer för tidigt! Fick du tidigare förra gången?

    Undrar också vart Cyanea tagit vägen?

    Vi var hos BM igår och fick lyssna på hjärtljud för första gången. 148 slag/minut låg bebbens hjärtljud, så hade vi inte vetat att vi väntar en pojke hade jag gissat på flicka Jag kommer få ett extra UL i vecka 32 då jag har moderkakan i bakvägg. Längtar efter att få snosa bebis nu! Storebror är också väldigt otålig och pratar om bebisen ofta. Häromdagen träffade vi en bebis och han skulle bestämt hålla och han var så stolt och försiktig att jag fick tårar i ögonen. Han kommer bli världens bästa storebror <3

  • Ananas
    Linda8110 skrev 2015-10-09 18:23:11 följande:
    Åh vad fint att se sin son i en sådan situation! Varför skulle du tro att du väntade en tjej om du ej visste att det var en kille? Min bebis hjärtslag låg på 160!!! Brås på sin mammas snabba hjärta haha!

    Ja jag börjar bli orolig att det hänt Cyanea något!!! Eller har hon sagt innan att hon ska åka bort som jag missat?
    Ja, underbart! Det sägs ju att högre hjärtljud oftare är flickor  
  • Ananas

    Hej på er,
    Fina magar!

    Jag är jättedålig på att ta kort denna gången. Med storebror tog vi kort varje vecka.... :-/

    Jag har börjat få ont i blygdbenet efter en timmes promenad i söndags. Känns som jag fått en spark mellan benen och det ömmar och värker. Måste liksom göra knipövningar och "suga in" magen för att det inte ska göra alltför ont när jag rör mig. Någon som känner igen det? Jag gissar att det är foglossning? Men det är en helt ny upplevelse då jag inte hade några sådana känningar sist jag var gravid. Idag är det iaf något bättre så det får nog bli lite kortare och långsamma promenader framöver.

  • Ananas

    Jaaa, kul att följa er alla här

    Jag shoppade lite till bebisen igår. Ihhh! Jag som tänkte låta bli.... hur mycket  köper ni innan bebis är född och i vilka storlekar? Jag måste nog göra en inventering av vad jag har från storebror. 

    Min mage har förresten vuxit som tusan sista dagarna. Ska försöka lägga upp en bild snart, men får aldrig tummen ur...

    Ha en mysig lördag allihop!

  • Ananas

    Så fina magar allihop!

    Jag har åkt på rejäl foglossning... jag som kallt trodde att denna graviditet skulle vara lika enkel som förra icke sa nicke....

    Jag har iaf fått tid för att prova ut bälte hos BM, men har ni några andra tips?

    Att jag ska på en tjejhelg, bo på hotell och springa i affärer känns just nu som en ganska dålig ide... men det har varit bestämt sedan länge så det är väl bara att försöka göra det bästa av det.

  • Ananas
    Linda8110 skrev 2015-11-13 14:54:57 följande:

    En fråga till er här inne som ej är gifta! Det är ju en massa praktiska saker som ska göras då för gemensam vårdnad samt bekräfta faderskap. Är det någon som vet om man kan göra detta innan barnet föds eller måste man sköta sådant efteråt?


    Vi gjorde det innan med första barnet och det rekommenderar jag verkligen! Så slipper ni tänka på det efteråt. Vi kommer göra likadant denna gången.


    Sen är det ju viktigt att skriva alternativt se över testamenten! Det är något som hänger över mig att vi inte skrivit om sedan vi fick första barnet... gah så illa! Ska verkligen försöka ta tag i och boka en tid i veckan. 

  • Ananas
    Linda8110 skrev 2015-11-15 18:18:49 följande:
    Hur gör man? Går man till Skatteverket bara eller beställer man hem några blanketter? Ja det där med testamente borde man verkligen fixa också...
    Jag tror vi var hos familjerätten och fyllde i blanketter. Det var vår BM som tipsade oss om att göra det innan födseln. 
  • Ananas

    Hej på er,
    Jag hänger inte riktigt med allt som händer här. Jag tittar in då och då och läser, men skriver sällan. Jag är nu i vecka 31 och har så smått börjat fundera på packning till BB.... Har ni gjort det? Hittade en lista som jag tänkte utgå ifrån och som kanske kan vara till hjälp även för er?

    Till Baby: (strl 50-56)


    3 byxor
    3 bodys
    3 pyjamaser
    1-2 mössor
    2 p strumpor
    1 varm overall (för hemfärden)
    1 filt
    1 snuttefilt/gosedjur
    1 napp (ev)
    Babyskydd
    Blöjor



    Till mamma:


    2 amnings BH
    3 lösa t-shirts/linnen
    2 p mjukisbyxor
    5 par trosor (med plats för bredare bindor)
    2 cardigans
    1 ombyte att åka hem i.
    Tofflor


    Tjocka bindor
    Amningsinlägg 3-4 par.
    Purelan (motverkar ömma & såriga bröstvårtor)


    Tandkräm och tandborste
    Hårsnoddar
    Ansiktstvätt och fuktkräm
    Schampoo, balsam och duschcreme
    Bodylotion
    Hårborste


    Journalpapper (Blodgruppering & provsvar)
    Kontanter


    Till pappa:


    Ombyte
    Laddare + förlängningssladd
    iPad (med filmer på)
    Musik + högtalare
    Hörlurar
    TENS
    Tofflor
    Dryck och snacks
    Tidsfördriv
    Kamera + laddare
    Vattenflaska

  • Ananas
    Linda8110 skrev 2015-11-15 20:40:55 följande:
    Så fruktansvärt pinsamt att ens behöva göra något sådant i vårt land 2015!
    Ja, verkligen pinsamt att det ska behövas och att det ska vara så olika mellan att vara gift och sambo! Fast vi upplevde det faktiskt inte pinsamt på något sätt när vi väl var där...  vi fyllde bara i papper, i stort sett, och så var det klart. 
  • Ananas
    Love is everything skrev 2015-11-15 22:10:01 följande:

    Lady1986: Har ni nån tvättmaskin eller så? Lägg en skötbädd där isf! Annars är en bra skötbädd med avtagbart tyg det bästa att använda helt klart. Vi hade vår på köksbänken (har en lång och i slutet av den finns inga skåp över - perfekt!). Den går att slänga fram på köksbordet, golvet, badrumsgolvet, soffan, sängen, var som... Blir det en olycka så tar man bara ett nytt överdrag och slänger det andra i tvätten. Vi köpte ett skötbord till lillens rum och det blev aldrig använt! Så det är sålt och vi har nu investerat i ännu en skötbädd att ha liggandes uppe på bänken i nya tvättstugan.

    Angående packning till förlossning/bb så tycker alla olika... Tänk det nödvändigaste! Ni kommer inte vilja/kunna använda något annat än de snygga nätbyxorna och monsterbindorna man får där. Ombyte är bra, även till bebisen! Klabbig bröstmjölk överallt... Blöjor, oljor, våtservetter och grejer finns där. Såriga bröstvårtor är nog svårt att hinna få. Tänk på att man sover där 1-2 nätter oftast, det säger svisch så är man hemma igen. Och film och musik hade vi aldrig hunnit eller orkat titta/lyssna på. Men en 200 kort blev det nog på nya kameran av vårt lilla mirakel i olika positioner!
    Nässpray och läppsyl åker jag aldrig hemifrån, det är ett måste! Mannens snus tog slut mitt under de värsta värkarna, så fick ordna med leverans av det framåt småtimmarna, kan vara något att tänka på om man behöver nåt sånt.

    Han försöker sluta nu (igen) och ihop med en höggravid kvinnas ojämna humör och en treårstrots pyr det ordentligt här hemma just nu...


    Självklart tycker alla olika, så är det ju med allting.


    Vi hade t.o.m TV med oss förra gången och det var något vi verkligen hade användning av. Nu blev jag ju snittad och då stannar man ju längre, men det är ju något man inte vet innan om man kommer bli. Såriga bröstvårtor hann jag också få... och som du säger tog vi MASSOR av kort! På vårt BB får man inte blöjor, utan det ska man ta med. Så det är nog värt att kolla upp innan.  

  • Ananas

    Cyanea: Förlåt att jag varit så frånvarande... Jag har faktiskt inte varit inne här sedan innan jul tror jag... varit lite mkt annat att tänka på, men nu är jag här! Men antagligen inte så många av er andra då ni flyttat över till FB....


    Hur som helst så fick vi vår älskade son i början av januari! Han är såklart UNDERBAR och jag är som nykär i vårt lilla underverk.

    Hur har det gått för maka011?

    Stort lycka till allihopa som har detta fantastiska framför er. <3 

  • Ananas
    Love is everything skrev 2016-01-20 08:44:07 följande:

    Cyanea: Du får gärna inboxa mitt namn så kan Nesistas skicka en vänförfrågan till mig på fb!


    Gäller det mig också? Isf hänger jag med till FB
Svar på tråden Vi som äntligen är gravida efter IVF i April/Maj 2015