• MariaC

    Avsaknad av spermier

    999 skrev 2015-10-21 12:51:05 följande:

    De ringde igår och bokade om samtalet till imorgon. Fick veta genom CoG som också gått på utredning på samma sjukhus som oss att de inte skickar vävnadsprov på PAD. Det gör mig än mer förbannad på dem eftersom vi nu får ta en större chansning med mikro-tese än om de hade skickat på PAD. Det hade åtminstone kunnat säga ifall det är helt kört och alltså lönlöst att göra mikrotese. Nu vet vi inte.

    Får se vad mikrotese-läkaren säger imorgon.


    Uppdatera oss när du pratat med mikro-tese läkaren..
  • MariaC
    999 skrev 2015-10-21 13:38:50 följande:

    De har väl redan gjort biopsi och hittat spermier på hennes man/sambo tror jag, så de ska inte göra mikrotese. Det är vi som väntar på besked från läkaren imorgon om hans bedömning av våra chanser att lyckas med mikro-tese.


    Jamen det var ju till dig jag skrev, 999...
  • MariaC
    999 skrev 2015-10-21 20:26:44 följande:

    Hehe jaha, du citerade Popetot... Uppdaterar imorgon i alla fall! När är det ni ska dit?


    Ja, jag såg de nu :)

    Vi ska vara där kl. 11.....
  • MariaC
    GoC skrev 2015-10-22 14:24:19 följande:

    Hallå, imorse var vi på calanderska. Fick veta att det visst kostar 52.000 kr och inte 45.000 kr som vi fptt höra innan. Hon bad om ursäkt för att hon sett fel i datorn. 45.000 var med den tidigare tekniken. Vi fick ocksp veta att man gjort detta på 5 stycken innan oss och där man hittat spermier på 2 st. Dock hade dem inga förhöjda eller onormala värden. Vi fick ocks veta att det förhöjda fsh-värdet inte har någon roll om det ligger något förhöjt eller mycket örhöjd då det endast visar att det är svårare att hitta spermier men behöver i själva verket inte betyda något. Man kan ev skicka frysta ägg till sitt eget landsting om de inte skylle hitta spermier så att inte själlva behandlingen för kvinnan varit förgäves. nu ska man ta ställning till om det är värt dem pengarna, om det är värt risken att inte kanske f biologiska syskon...etc etc.... hur tänker ni?

    MariaC Hade du en korallfärgad tröja på dig idag?=) tror att vi var där samtidigt nämligen:)


    Var du där runt 11? Ja, jag hade en rosa/korallfärgad tröja på mig =) Hade du mörkt eller ljust hår? =)

    Du kanske redan har skrivit det, men vad låg din sambos FSH-värde på?
  • MariaC
    999 skrev 2015-10-22 20:14:31 följande:

    Idag ringde Göran Westlander (mikrotese-läkaren) oss för en konsultation över telefon. Han sa att vårt fall är tveksamt eftersom en omfattande biopsi redan gjorts på min man utan framgång, men att vi har ca 15-20% chans. I vanliga fall är det ca 50% chans att hitta spermier, så våra odds är klart sämre. 
    Vi har inte bokat en tid för ingreppet utan läkaren tycker att vi ska fundera på detta riktigt noga innan vi fattar ett beslut, men min man sa att till han att vi redan bestämt oss. Vi måste göra det här för att kunna gå vidare på ett eller annat sätt. Vi skulle höras igen om ett tag och se när det blir. 

    Angående syskon så har jag hellre ett barn som är biologiskt till mig och min man än två eller fler som inte är min mans biologiska. Jag skulle kunna nöja mig med ett barn. Men förhoppningsvis kan man få åtminstone två barn, även om man gör ICSI med hjälp av mikrotese. Jag oroar mig inte alls över syskon, har inte kommit så långt, just nu oroar jag mig över om vi överhuvudtaget någonsin kommer få barn eller inte. 


    Usch så tråkigt för er..... Förstår er tanke om att ni vill göra det för att kunna gå vidare å inte grubbla på ifall de skulle ha kunnat hitta något.
    Håller verkligen tummarna för er att det ordnar sig!!
  • MariaC

    Vi var ju på Carlanderska idag och vi blev väldigt bra bemötta! Både av läkaren, som hette Susanna, samt barnmorskan som verkligen var fantastisk, tror hon hette Ann-Charlotte eller liknande.
    De tog nya prover för FSH samt LH värde samt att de undersökte min sambo och gjorde ultraljud på honom. Han hade lite mindre testiklar än normalt, annars såg allt ok ut idag.

    Vi ska dit igen på onsdag nästa vecka för att göra PESA/TESA. Kändes så skönt att få tid så snabbt, det är man ju inte van vid! Det blir ju liksom första steget för att veta hur vi sedan ska gå vidare...

  • MariaC

    999, varför var era chanser så små när det gällde Mikro-Tese, när det annars är 50%? Görs det inte alltid en omfattande biopsi innan?

  • MariaC
    999 skrev 2015-10-22 21:18:29 följande:
    Nej. Det finns olika typer av biopsier. Den som gjordes på min man innebar att man plockade fem vävnadsprover från varje testikel och inte en enda spermie hittades. Då kan man räkna ut att chansen att det finns spermier överhuvudtaget inte är så stor. Om min man inte hade gjort en biopsi av den typen så hade man kanske sagt 50% chans att lyckas på en mikro-tese. Som GoC skrev, det är ett lotteri.

    Skönt att ni fick tid för biopsi så snart! Håller tummarna för er verkligen!
    Ok, då förstår jag, trodde man alltid gjorde samma.
    På min sambo skulle de kolla bitestikeln och sedan gå vidare till testikeln och ta vävnadsprover och kolla med mikroskåp, tro jag det var. Proverna skulle skickas iväg i alla fall.

    Tack!
  • MariaC
    Popetot skrev 2015-10-24 21:28:49 följande:

    Jag hoppas allt kommer gå bra på onsdag MariaC. Vi fick brev igår att vi nu är remitterade för ivf. Bara att vänta igen på att få komma igång. Tre månader ca.


    Tack så mycket!!! Nervöst är det....
  • MariaC
    999 skrev 2015-10-24 22:47:03 följande:

    Åh, jag skulle kunna döda för att få ett sådant brev.


    Jag också, 999.....
Svar på tråden Avsaknad av spermier