Inlägg från: Padirac |Visa alla inlägg
  • Padirac

    Hur många flyktingar bör/klarar vi av att ta emot?

    Kristina79 skrev 2019-10-08 23:30:55 följande:
    Din syn, tolkning och din egen påhittade historia avviker från t ex regeringen, SCB och väldigt många fler etablerades uppfattningar.
    Du får förlåta mig Padirac, men i det fallet väljer jag tro mera på Regeringen, SCB och andra etablerade och allmänt vedertagna uppfattningar,
    i stället för på dina egna påhitt. 

    För tydlighetens skull berättar jag för dig att spelar det ingen roll vilka nya påhitt eller påfund du riktar till mig, jag är endast beredd ändra mig sedan du visat att du först fått SCB, Regeringen och andra att först ändra sig till att stödja ditt påhitt.

    Men trots det respekterar jag att du har en egen åsikt och jag uppmuntrar dig fortsätta delta i debatten och att framföra dina åsikter, även om jag inte delar dem. Hoppas du delar denna syn med mig gällande rätten för alla att framföra sin åsikt?
    Det är klart att du också får framföra din egen påhittade historia.  och vi har båda rätten att ifrågasätta den andres egna påhittade historia.

    Jag hoppas att _du_ ger oss alla rätten att framföra och bemöta åsikter.
  • Padirac
    Kristina79 skrev 2019-10-09 00:25:34 följande:
    Nä, återigen ett missförstånd från dig. Det är ju inte jag som framför detta, utan jag framför bara vad SCB och Regeringen, m fl, m fl, har visat och sagt.

    Då ser jag fram mot källor och hoppas att du läst dem.
  • Padirac
    Flash Gordon skrev 2019-10-12 00:25:29 följande:
    Gud, giv oss styrka! "Ensamkommande barn" kan kvittera ut efterlevandepension från föräldrar som påstås ha dött i hemlandet, utan att i praktiken ens behöva bevisa något dödsfall. Man bara fyller i en blankett och lovar på heder och samvete Gratis pengar för alla som bara tar sig hit och söker. Det handlar om hundratals miljoner i utbetalade pensioner under de senaste åren. Rebecca Uwell och Jan Ericson avslöjar: uvell.se/2019/10/11/dod-eller-inte-dod/ www.ericsoniubbhult.se/  "Det finns två stora problem med hanteringen av efterlevandepension till utrikes födda ungdomar:  1. För det första att det är så lättvindigt att kvittera ut efterlevandepension utan att någon som helst kontroll görs av om dödsfall verkligen inträffat. En svensk medborgare skulle aldrig få ut efterlevandepension utan att styrka dödsfallet.  2. För det andra att en ung människa kan åka till Sverige och mer eller mindre direkt få utbetalt efterlevandepension för påstått avlidna föräldrar i hemlandet. Det är, alldeles oavsett möjligheten till kontroll, givetvis fullständigt orimligt. Detta har självklart aldrig varit syftet med vårt svenska system med efterlevandepensioner. Ensamkommande barn eller ungdomar från Somalia eller Afghanistan är inte beroende av föräldrarna i hemlandet för sin försörjning, utan försörjs redan av de svenska skattebetalarna. Det betyder rimligen att det också är helt oskäligt att betala ut efterlevandepension utöver alla andra ersättningar."

    Nu ska man ju inte tro på allt som står på internet. Myndighetens information och fakta är mer rättvisande är det som gastas om i alternativa medier www.pensionsmyndigheten.se/nyheter-och-press/nyheter/fakta-om-efterlevandepension-till-flyktingbarn "Har föräldern aldrig arbetat eller bott i Sverige är det enbart efterlevandestöd på 1 477 kronor per månad som blir aktuellt, eller 2 954 kr per månad om bägge föräldrarna är avlidna. Detta betalas ut från Pensionsmyndigheten. Det är ett bidrag och finansieras via skatteuttag och har alltså inte någon omedelbar påverkan på pensionssystemet och de pensioner som betalas ut. Ersättningar samordnas mellan myndigheterna och kommunerna. Den som får till exempel efterlevandestöd får inte lika mycket i bidrag från kommunen. Detta innebär att om efterlevandestöd betalas ut så kommer barnets stöd från kommunen att minskas med motsvarade belopp. Detsamma gäller underhållsstöd från Försäkringskassan. Efter det att barnet kommit till Sverige tar det relativt lång tid innan en ansökan om efterlevandestöd görs. Föräldern kan ansöka om ersättning från Pensionsmyndigheten först när uppehållstillståndet beviljats och barnet och föräldern har fått sina personnummer. Detta tar i dagsläget mellan nio och 19 månader. För ensamkommande barn tar det ännu längre tid. Det beror på att dessa barn behöver tilldelas en särskild förordnad vårdnadshavare innan ansökan om någon förmån kan göras. Handläggningstiden för att tilldela särskild förordnad vårdnadshavare till ensamkommande barn varierar från kommun till kommun. Detta gör att Pensionsmyndigheten i vissa fall beviljar höga retroaktiva belopp, upp till två år efter att barnet fått rätt att vara i Sverige. Men innan beloppen betalas ut räknas kommunens bidrag av."
  • Padirac
    Flash Gordon skrev 2019-10-12 11:52:01 följande:
    PM Nilsson var inne på detta redan 2015, även om han aldrig tog fram siffrorna på det sätt som gjorts nu:

    www.di.se/opinion/grymt-bedrageri-att-locka-e.../

    Åren fram till hösten 2015 kunde man resa till Sverige och vara helt säker på att få permanent uppehållstillstånd om man uppgav att man var under 18 och utan föräldrar. Man behövde inte visa några papper eller identitetsbevis. Ingen kontrollerade åldern. Man fick plats på kommun-Sveriges dyraste boendeform, erbjöds plats i gymnasiet och kunde kvittera ut en hygglig dagpenning. Om man uppgav att en eller båda föräldrarna var avlidna kunde man dessutom få ut en retroaktiv efterlevandepension på 50 000 kronor.

    Vi skattebetalare kan bara hoppas att det snabbt kommer till ett stopp för detta i och med att Jan Ericson (M), som fått siffrorna via RUT, säger att han skall ta upp det i riksdagen.
    PM Nilssons kritik mor regeringen FRs + MPs invandringsolitik är inte nådig.

    Och hur var det nu med efterlevandepensionen ....

    https://www.migrationsinfo.se/fragor-och-svar/stammer-det-att-ensamkommande-barn-far-pengar/

    " Senast ändrad 8 February 2019

    Endast barn som har beviljats uppehållstillstånd i Sverige och antas komma att vistas här i mer än ett år har rätt till ekonomiskt stöd om föräldrarna inte kan bidra till deras försörjning. Efter införandet av de tidsbegränsade uppehållstillstånden för skyddsbehövande nekas många barn rätten till efterlevandestöd även om föräldrarna är avlidna.


    Läs mer om den tillfälliga lagen


    De barn som beviljats permanent uppehållstillstånd eller tillfälligt uppehållstillstånd på mer än ett år har rätt till efterlevandestöd. Barnet kan få 1 550 kronor per månad om en förälder är avliden. Om båda föräldrarna är avlidna kan beloppet bli 3 100 kronor per månad. Detta betalas ut av Pensionsmyndigheten. Detta belopp justeras mot bidraget som barnet får från kommunen. Detta innebär att om efterlevandestöd betalas ut så kommer barnets stöd från kommunen att minskas med motsvarande belopp. Detsamma gäller underhållsstöd från Försäkringskassan. Efterlevandestödet betalas som längst ut till det att barnet är 20 år."


    Det verkar som att såväl PM Nilsson och skribenten kommer med osakliga påståenden. Det är genomgående att halvsanningar basuneras ut utan att hela bilden ges.

    Det likar propaganda helt enkelt - eller en kunskapslucka som är för svår att lappa över

    Om det nu  inte är en beklagan över att pengar kommer från statens konton istället för kommunernas - eftersom  att om efterlevandestöd betalas ut så kommer barnets stöd från kommunen att minskas med motsvarande belopp
  • Padirac
    Flash Gordon skrev 2019-10-12 11:52:01 följande:
    PM Nilsson var inne på detta redan 2015, även om han aldrig tog fram siffrorna på det sätt som gjorts nu:

    www.di.se/opinion/grymt-bedrageri-att-locka-e.../

    Åren fram till hösten 2015 kunde man resa till Sverige och vara helt säker på att få permanent uppehållstillstånd om man uppgav att man var under 18 och utan föräldrar. Man behövde inte visa några papper eller identitetsbevis. Ingen kontrollerade åldern. Man fick plats på kommun-Sveriges dyraste boendeform, erbjöds plats i gymnasiet och kunde kvittera ut en hygglig dagpenning. Om man uppgav att en eller båda föräldrarna var avlidna kunde man dessutom få ut en retroaktiv efterlevandepension på 50 000 kronor.

    Vi skattebetalare kan bara hoppas att det snabbt kommer till ett stopp för detta i och med att Jan Ericson (M), som fått siffrorna via RUT, säger att han skall ta upp det i riksdagen.
    vidare skrivs det på migrationsinfo

    "När det gäller retroaktiv ersättning gäller följande: Ersättning betalas endast ut från den dagen barnet fått uppehållstillstånd. Föräldern kan ansöka om ersättning från Pensionsmyndigheten först när uppehållstillståndet beviljats och barnet och föräldern har fått sina personnummer. Detta tar i dagsläget mellan 9 och 19 månader.1 För ensamkommande barn tar det ännu längre tid eftersom dessa barn måste tilldelas en särskild förordnad vårdnadshavare innan ansökan om förmåner kan påbörjas. Handläggningstiden för att tilldela särskild förordnad vårdnadshavare till ensamkommande barn varierar från kommun till kommun. Förut kunde efterlevandestöd betalas ut upp till två år retroaktivt. Efter en lagändring 2018 har detta nu begränsats till högst sex månader före ansökningsmånaden.2  Efterlevandestöd för personer under 18 år betalas alltid ut till den särskilt förordnade vårdnadshavaren.3"
  • Padirac
    KillBill skrev 2019-10-12 12:58:30 följande:

    Tack Padirac för  har uppdatering om vad som gäller idag.


    Jag skulle säga att det är PM Nilsson, Rebecca Uwell, Jan Ericson och Flash Gordon som medvetet vilseleder om detta. Vilka deras motiv är kan man bara gissa.

  • Padirac
    Lena1979 skrev 2019-10-12 13:32:04 följande:
    M h t trådrubriken och dagens debatt om tak för antal är en annan intressant (skrämmande?) omständighet att så många s k flyktingar får juridisk hjälp för att söka olika typer av bidrag, och liknande stödåtgärder, tolkar och annat, t ex juridisk hjälp att överklaga svenska myndigheters beslut, allt betalt med de svenska skattebetalarnas pengar.

    Skattebetalarnas kostnader för advokatbyråer, jurister, tolkar, etc, är i en lavinartad ökning. Flera advokatbyråer och juristfirmor sätter nya vinstrekord och tjänar pengar som aldrig förr.
    Journalistkåren och skrikvänstern för en livlig debatt om vinster i vården, medan det om dessa vinster inom juridiken hörs ingen debatt alls?

    Man kan nog med fog misstänka att s k ensamkommande "barn" som får ut en massa skattepengar på det sätt som avslöjas av Uwell/Ericson har fått juridisk hjälp och hjälp av tolkar för att få ut dessa pengar från naiva myndigheter och skattebetalare i Sverige,
    och att även denna juridiska hjälp är betald med svenskarnas skattepengar?

    Skulle detta vara möjligt i något annat land i världen?
    Det nya Sverige är ett fantastiskt land på många sätt och vis ...
    Obekräftade spekulationer - backa upp med data som stödjer dessa 'underförstådda' påståenden
  • Padirac
    Lena1979 skrev 2019-10-12 14:33:26 följande:
    Nej, det är inte obekräftade spekulationer.
    Företagens bokslut är offentlig handling och finns t ex på hitta.se!

    Om du googlar och kollar runt lite på deras branschorganisationer och många andra helt öppna uppgifter så finner du inom 5 minuter att det finns belägg.
    Om du studerar det lite djupare, så som jag och några av mina vänner har gjort, så finner du ganska enkelt rätt så "fantastiska" uppgifter över senaste tidens ekonomiska utveckling.

    Men om du inte har lust att sätta dig in i frågan så är det helt ok även att du väljer ha en annan åsikt än jag.
    Så ge det 5 av dina minuter och visa detta. Eftersom du och dina vänner redan gjort det så behöver du säkert inte mer än ett par minuter

    klockan tickar....
  • Padirac
    Lena1979 skrev 2019-10-12 14:33:26 följande:
    Nej, det är inte obekräftade spekulationer.
    Företagens bokslut är offentlig handling och finns t ex på hitta.se!

    Om du googlar och kollar runt lite på deras branschorganisationer och många andra helt öppna uppgifter så finner du inom 5 minuter att det finns belägg.
    Om du studerar det lite djupare, så som jag och några av mina vänner har gjort, så finner du ganska enkelt rätt så "fantastiska" uppgifter över senaste tidens ekonomiska utveckling.

    Men om du inte har lust att sätta dig in i frågan så är det helt ok även att du väljer ha en annan åsikt än jag.
    Samhällets kostnader för asylsökandes offentliga biträden finns angivet i utgiftsområde 8.

    https://www.regeringen.se/4abf24/contentassets/d13d35490a9f470a87b885188587b5ae/utgiftsomrade-8-migration.pdf
  • Padirac
    Lena1979 skrev 2019-10-13 16:39:05 följande:
    Jag har överhuvudtaget inte sagt något om källhänvisning och jag har absolut inte försökt imponera vare sig på dig eller någon annan.
    Som vanligt försöker du bara smutskasta och förminska mig och det jag skriver bara för att jag inte delar din åsikt och det som du låtsas skulle vara någon sanning. 
    Du är väl själv inget vidare föredöme när det gäller källhänvisning, men ändå låtsas du alltid vara så där tvärsäker att din åsikt alltid är den rätta.

    Jag har studerat ämnet. Flera andra har studerat ämnet och har delgivit mig resultatet av sina studier. På det baserar jag min uppfattning.
    Jag förbehåller mig samma rätt som du att få ha en egen uppfattning och att få förmedla den.

    Det är bara pinsamt att du hela tiden håller på att försöka tyste mig och andra som har en annan åsikt än du!

    Det är helt fritt för dig och andra att göra motsvarande studier som vi har gjort. Det är offentliga uppgifter tillgängliga för dig och alla!
    Om du inte har lust att göra det, om du inte har lust att ta reda på fakta, men ändå låtsas vara så tvärsäker, så får det stå för dig och jag kommer inte ta till de åtgärder som du gör för att försöka tysta den som har en annan åsikt.
    Så du har studerat ämnet men har inga källor sin du studerat

    Unbelievable Solig

    Dessa förmågor är ovärderliga kan jag tro
  • Padirac
    Digestive skrev 2019-10-18 14:47:42 följande:

    Och mot det problemet behöver vi ett gediget kontrollsystem.

    Tror du att svenska skrupelfria arbetsgivare förvandlas till ett ickeproblem av att stänga svensk arbetsmarknad för okvalificerad arbetskraft? Man kan bara komma åt dessa arbetsgivare genom att avslöja dem och tanken på att samma arbetsgivare skulle sköta allting snyggt och prydligt om den okvalificerade arbetskraften bara kommer från länder inom EU:s gränser...

    ...väcker skratt.

    Du får gärna ge belägg för att en skrupelfri arbetsgivare förvandlas till en rättvis och vettig sådan... om han bara kan anställa folk inom EU:s gränser.

    Har du inte sådana belägg så pratar vi fortfarande om problematiska arbetsgivare - som ställer till med problem för såväl individer, ekonomin och arbetsmarknaden.

    Snart kommer det väl ett socialdemokratiskt förslag om utegångsförbud för kvinnor som ett slag mot våldtäktsmän, nämligen precis samma sak - att lösa problem genom att begränsa offrens möjligheter.


    Hmm.... ett kontrollsystem i en anarkistiskt eller libertariantsamhälle...

  • Padirac
    Digestive skrev 2019-10-18 16:46:34 följande:
    Du får nog läsa på om bådadera ideologier och inte blanda ihop ord med varandra.

    Givetvis finns det behov an kontroller även i en anarkistisk (observera ideologin, inte ordet för ett kaotisk tillstånd) stat liksom i en liberal sådan.

    Något säger mig att du håller marxistisk ideologi högt för att du inte vet någonting annat.
    så nu har jag blivit marxist också Solig

    Det är faktisk det Sdsvansen och skrikhögern brukar anklaga meningsmotståndare för att vara. Nazister brukar dessutom anklaga de demokratiska och socialliberala uppfattningarna för kulturmarxism.

    appropå fientlighet alltså - du vet vad jag menar Solig
  • Padirac
    Digestive skrev 2019-10-18 16:46:34 följande:
    Du får nog läsa på om bådadera ideologier och inte blanda ihop ord med varandra.

    Givetvis finns det behov an kontroller även i en anarkistisk (observera ideologin, inte ordet för ett kaotisk tillstånd) stat liksom i en liberal sådan.

    Något säger mig att du håller marxistisk ideologi högt för att du inte vet någonting annat.
    Foliehatten som tar in signalerna verkar ha en distortion som stör mottagardelen.
    Själv uppskattar jag anläggningar med mindre ön 0,005% THD istället för foliebaserade anläggningar med förvrängande presets.
  • Padirac
    Kverulant67 skrev 2019-10-18 20:17:21 följande:
    Om man nu som du försvarar vissa saker och argumenterar som en person väldigt långt ut på vänsterkanten så får du väl förstå att folk börjar kalla dej just marxist....
    Det var inte första gången min konstanta kritik mot SD kallas marxism.. synfältet verkar lite enögt långt där ute på högerflanken.
  • Padirac
    Digestive skrev 2019-10-18 22:38:07 följande:
    Japp, jag har uppfattat dig som ägare av ett marxistiskt tankegods av något slag.

    Nu vet jag dock något bättre hur du står.

    Kul att du för övrigt reagerade så stort på det, att knytas till marxistisk ideologi i största allmänhet (utan glåpord inblandade eller epitet) - när du då står bakom någonting annat. Ord som fientligt kom till och med på tals.

    Kan bara föreställa mig dina reaktioner om folk i grupp och med glåpord och epitet hade knutit dig till marxistisk ideologi under flera år här...

    ...men gör du stora gester över första händelsen av sitt slag från mitt håll. Verkar rimligt när du har knutit mig till SD/SD-svansen (med mera) hur många gånger?

    I övrigt så får du inte en anläggning som i närheten motsvarar ett sådant THD-värde - om du inte först har kopplat in anläggningen på en helt egen fas, satt elektroniken i fas samt använder ett utjämningsfilter för spänningen så att elektroniken inte stör varandra. Alternativt lägger massa pengar på en strömgenerator gjord för ändamålet. Men visst kan det se fint ut på pappret.
    Jag har i flera år kallats kommunist och marxist här på FL - av den enkla anledningen att jag kritiserar SD, SDvanssen och skrikhögern. Lite mer trodde jag om dig - men man lär så länge man lever.

    Det verkar ligga i den 'nedärvda essensen' från nazisterna till SDs fotfolk att dra till med kulturmarxister eller marxister om demokratiskt sinnade motdebattörer. Det är dock inget nytt - utan väl känt sedan länge.

    Duger en högklassig UPS för drift i datahall för ändamålet?  För de som använder strömmade tjänster som källa spelar det kanske ingen roll om det är foliehatten som lindats runt mottagaren Skål
  • Padirac
    Kverulant67 skrev 2019-10-18 23:22:17 följande:
    Eftersom jag själv inte gillar SD men har tjatat med dej så är det andra saker som jag drar slutsatsen av.
    Tänk så galet det kan bli . jag som har dragit slutsatsen av diskussionerna att det är SDsvans och skrikhöger du hör till.

    Solig
  • Padirac
    Kverulant67 skrev 2019-10-19 00:25:40 följande:
    Skrikhögern???
    Mogen kommentar hörrö! Jag vill bara prata politik sakligt....

    Så alla som är S och höger om det är alltså skrikhöger....
    Inte undra på att någon myntat ordet "Dumvänstern".....
    Om du tror att jag är marxist så borde din slutsats vara att V och allt till höger om detta var skrikhöger. Spöke
  • Padirac
    Kverulant67 skrev 2019-10-19 00:55:05 följande:
    Tja jag har aldrig hört uttrycket från andra än V och de vänster om dessa...
    Kan man inte ta en debatt utan dra till med idiot-utryck så.... Säger nog mer om dej som person
    Kverulant67 skrev 2019-10-19 00:25:40 följande:
    Skrikhögern???
    Mogen kommentar hörrö! Jag vill bara prata politik sakligt....

    Så alla som är S och höger om det är alltså skrikhöger....
    Inte undra på att någon myntat ordet "Dumvänstern".....

    appropå idiot-uttryck då ..

    S eller V  ja det varierar tydligen - men de kanske är marxister allihopa enligt dig?
  • Padirac
    Kverulant67 skrev 2019-10-19 02:23:50 följande:

    Tja vad ska man säga till folk som kallar det som står i mitten för "Skrikhögern"????

    Ingen vettig människa lär kunna diskutera något med dej då alla oliktänkande tydligen är idioter.....


    Så jag är såväl Marxist som idiotförklarare..

    Moget, eller var det något annat du sa?
Svar på tråden Hur många flyktingar bör/klarar vi av att ta emot?