Inlägg från: Padirac |Visa alla inlägg
  • Padirac

    Hur många flyktingar bör/klarar vi av att ta emot?

    gabi1969 skrev 2019-09-20 09:34:44 följande:
    NjDet är en sådan jag beskriver. Jimmie Åkesson blir inte bjuden på nobelfesten. FEL VÄRDEGRUND. Kommunister blir bjudna. SD blir avbokade från hotellanläggningar. Artister som sympatiserar med SD avbokas.

    Känns det igen från Tyskland under 30-talet? Känns det igen från kommunistländer, känns det igen från religiösa extremister?

    Tydligen så tänker ingen på utvecklingen i Sverige. Alla slumrar och vandrar omkring helt aningslösa. Vi är fler och fler som vaknar till liv och inser hur illa det är ställt.
    Vi kan alla känna empati med utsatta minoriteter och de som förtycks i diktaturer.
    Om du tror att en diktatur är att inte bjuda in nyssnazister till Nobelfesten så vet du inte vad en diktatur är.
  • Padirac
    Kverulant67 skrev 2019-09-21 23:28:58 följande:
    Vet du vad V:s värdegrund kommer från då? Regimer som dödat 10ggr fler än nazismen....
    Varför skulle kommunisters brott mot mänskligheten utgöra en fribiljett för nazism eller nyssnazisterna SD.

    SD behöver kamma till sig, skriva ett nytt principprogram utan rasism och göra sig av med de fyras gäng och alla andra som stödjer deras rasism innan SD an anses ha en trovärdig politik i fråga om migration och någonting över huvudtaget. Den historiska belastningen är fortfarande för tung för dem. De får sitta på bänken tills de gjort up pmed sin samtidshistoria och de som grundade dem.
  • Padirac
    nattuw skrev 2019-09-23 17:19:03 följande:
    Men ambassadörer som representerar diktaturer som Syrien, Vitryssland, Eritrea, Iran, Nordkorea, Saudiarabien, Sudan och Zimbabwe har du inget problem med att bjuda på ditt födelsedagskalas eftersom du vill ha med diktaturer att göra?
    Ambassadörer odlar man kontakt med för att odla och stärka Sveriges och Svenska medborgares intressen 

    https://www.regeringen.se/sveriges-regering/utrikesdepartementet/utrikesrepresentationen/

    "Utlandsmyndigheternas uppdrag är att representera Sverige och att bevaka och främja svenska intressen. Till arbetsuppgifterna hör till exempel att föra dialog med offentliga företrädare och civila samhället, att följa och rapportera om landets politiska och ekonomiska utveck­ling, främja en positiv bild av Sverige liksom handel mellan Sverige och andra länder. Centrala uppgifter är också att hjälpa nödställda svenskar och utfärda visum för utländska medborgare som vill besöka Sverige. I länder där Sverige bedriver utvecklingssamarbete arbetar utlandsmyndig­heterna för att biståndsinsatserna ska bli så effektiva som möjligt."

    Det är lätt att föreställa sig att det inte känns fruktbart eller meningsfullt att ha en dialog med företrädare för det parti som säger att människor med andra kulturer har en annan 'essens' och inte därför inte passar in, eller som säger att de lovat att fälla varje förslag - som de själva påstår sig vilja genomföra-  om de inte får gehör för en enda fråga, eller som lovar att utpressa de andra partierna.

    Dessa företrädare kan ju ses som party-poopers - det de gjort i det blå skåpet får de inte göra i den blå hallen - om du förstår vad jag menar.Skål

    Det kanske är så enkelt att SDs företrädare har en annan essens och därför inte passar in på nobelfesten - det är i alla fall ett resonemang som SDs företrädare kan förstå - den här gången var det de som inte var av 'nobels nation' för att använda BjörnSöder-slang, eller en BS fras kanske är mer beskrivande
  • Padirac
    nihka skrev 2019-09-23 22:35:32 följande:

    Jepp! Myndigheter har uppdrag som de måste fullfölja, men en del SD-kramare kan ha svårt att greppa vad alla "onödiga" papper är till för


    Det måste på samma gång vara oändligt lätt och oändligt svårt att att förstå världen för SDkramarna, senast idag kunde en av dem inte begripa att lagar måste beredas och de gäller inte retroaktivt. Ibland tror jag att de missat skolan och tror att statsministern ensam bestämmer allt, och att de väntar på en frälsare från SD som ska lösa dem från den obegripliga världen.
  • Padirac
    nattuw skrev 2019-09-24 17:21:13 följande:
    Och det gör man bäst på en privat fest där man på ett trevligt och avslappnat sätt kan mingla med representanter för blodbestänkta diktaturer.
    Du tänker på alla de nazister som SD bjudit in till sina tillställningar under åren?

    Vi vet ju redan att JÅs nolltolerans inte delas av chefsideologen MK  

  • Padirac
    Flash Gordon skrev 2019-09-25 09:28:43 följande:

    Det är prestige som styr

    "Så här har det alltid varit!"

    jensganman.wordpress.com/2019/09/14/sa-har-har-det-alltid-varit/ 

    ... men  ... alla såna "framgångssagor" drunknar (bokstavligen) i det faktum att regering, riksdag och journalistkår V-ä-g-r-a-r att erkänna att vi inte kan fylla på systemen med fler outbildade, arbetslösa, icke-svensktalande, (i många fall) kulturellt svåranpassade medborgare innan de som stod före i kön kommit ut på arbetsmarknaden och börjat nettobetala skatt. 

    Något som aldrig kommer att ske med mindre än att Sverige inför en extremt restriktiv asylpolitik. Ungefär som Ingvar Carlsson och socialdemokraterna gjorde 1989 (det s.k Luciabeslutet). Och det kommer heller aldrig att ske. Av rena prestigeskäl. Ett sådant erkännande skulle ge Jimmie Åkesson och SD "rätt". Annie Lööf, Ylva Johansson, Morgan Johansson, Isabella Lövin, Jonas Sjöstedt m.fl skulle tappa ansiktet. En gång för alla. 

    Bättre därför att köra landet helt i botten. 

    Efter oss: syndafloden.


    Det där är ju JGs egna tyckande och troende om partiledarna. Inga belägg har givits för påståendet om prestigeskäl.
  • Padirac
    nattuw skrev 2019-09-26 21:19:09 följande:

    Varför skulle någon vilja protestera mot att representanter för regeringen minglar med representanter för diktaturer? Vem vet kanske kan Löfven till och med få lite nya idéer om hur han skall kunna sitta kvar på livstid.


    Du förstår du mycket väl varför JÅ inte var bjuden, varken till nobelfesten eller diverse överläggningar i riksdagen. SD står för politiska värden som inte passar i Sverige, eller hur man nu parafraserar JÅs utspel i svts valdebatt förra året.

    Annars kan du läsa lite längre upp om vilka motiv det finns för diplomatiskt arbete.
  • Padirac
    nattuw skrev 2019-09-27 13:31:20 följande:
    Så Åkesson bjuds inte in eftersom han, till skillnad från Löfven, inte delar värdgrund med diktaturer. Ja det förklarar ju en del av de senaste årens händelser i svensk politik.
    SDs värdegrund passar helt enkelt inte i Sverige - SD kan aldrig blir riktiga Svenskar. SD har en essens som helt enkelt inte går att förändra.

    Om du på fullt allvar tror att övriga partier står för  - eller Sverige nu är en - diktatur så har du missat en del av samhällskunskapen i grundskolan.

    Om SD emigrerade  - till ett land som inte tar emot invandrare har jag för mig att de uttryckte sig - och tog över makten i detta land så är det fullt möjligt att SD också blev bjudna som representanter för sin diktatur. Solig
  • Padirac
    Kverulant67 skrev 2019-09-27 17:19:30 följande:

    Vad i dagens SD partiprogram hittar du saker som har dåliga värden?Kan förstå om du tyckt det för 10år sedan.

    Det är som att dömma V för att det stödde diktaturer samt länder som avrättade oliktänkande.


    Så du har missat att SD-herrarna JÅ och MK stolt proklamerat att SDs nuvarande principprogram är det som mest av allt efterliknar SDs ursprungliga principprogram som skrevs av medlemmar i BSS tillsammans med företrädare för vit makt, nazister och fascister?

    Om du anser att SDs program återgav dåliga värden för 10 år sedan och tycker att de har ett program med bättre värden nu då de går tillbaks till de ursprungliga nazianstrukna värderingarna, ja.. Då undrar jag vad du anser var dåligt i deras program för 10 år sedan?
  • Padirac
    Kverulant67 skrev 2019-09-29 03:21:27 följande:

    Röstar själv inte på SD men undrar vad du har för punkter????


    Jag frågar ju dig varför du tror att SD är bättre nu än de var för 10 år sedan då deras högsta företrädare skryter om att deras senaste principprogram är lika det som BSS, vitmakt, Nazzar och fascister skapade till SD då det grundades?
Svar på tråden Hur många flyktingar bör/klarar vi av att ta emot?