Inlägg från: Padirac |Visa alla inlägg
  • Padirac

    Hur många flyktingar bör/klarar vi av att ta emot?

    Bikersteffe skrev 2019-08-27 21:38:32 följande:
    Hade du tyckt det var ok om kriminella gäng hade krig utanför ditt hem, även om de bara skjuter på varandra?

    Du resonerar nämligen som att det inte skulle påverka dig alls, eller någon annan i kvarteret.

    Du kan ju även hälsa sjuksköterskorna som tar hand om de skottskadade och i sin tur hotas, eller övriga patienter på akuten som riskerar att hamna i ett gangsterkrig när rivalerna kommer och ska avsluta vad de påbörjat, att det är bara överdriven oro, det är inte er de skjuter på.
    Nu har jag inte resonerat om vad jag tycker eller har för erfarenheter av eller kontakter med gängens och nätverkens interna dödliga våld. Jag har fler i min direkta närhet som lever ett riskfyllt liv med direktkontakt med såväl gäng, nätverk och polis/myndigheter.

    Du tycks blanda ihop mina och andra människors känslor med det jag refererar till i fråga om faktiska händelser och risker så som de återgetts av sakkunniga och fältarbetande.

    Jag har konstaterat att de som säger att vi alla är utsatta för stora risker att dödas eller skadas av gängens och nätverkens dödliga våld har fel,  för den att risken är ytterligt liten. Våldsverkarnas precision har ökat åtskilligt de senare åren och du kan se ett exempel i Malmö för en tid sedan då de klev in i en spelhall och skjöt uteslutande mot sin måltavla utan att åstadkomma någon annan skada på utomstående än panik och skräck - vilket i sig inte är små saker på något sätt.

    Din omsorg om sjuksköterskorna är fin, men du behöver inte rikta dina påhittade underförstådda uppfattningar om hälsningar genom mig -  åter igen jag har bara konstaterat att de som säger att vi alla är utsatta för stora risker att dödas eller skadas av gängens och nätverkens dödliga våld har fel, för den att risken är ytterligt liten. Gängen och nätverken är upptagna av sig själva och varandra.
  • Padirac
    Bikersteffe skrev 2019-08-27 22:09:39 följande:
    Rubba inte hans värdsbild nu... Allt är som vanligt i Sverige, har alltid varit så här.
    Nej, det som hänt är att det grova dödliga våldet ökat i gäng och nätverk. Istället för att puckla på varandra så har de tagit till vapen och nu också flyttat ut sina konflikter på öppen gata.

    Om du inte underförstådde så mycket om andras uppfattningar utan istället frågade så skulle du begripa mer.
  • Padirac
    Bikersteffe skrev 2019-08-27 23:23:46 följande:
    Du påstår (som jag tolkar det) att folk inte påverkas om det skjuts ihjäl gängmedlemmar i kvarteret, då våldet inte riktas mot dem. Det är alltså inte på något sätt otryggt att bo i de onrådena så länge man inte är kriminell.

    Sen är det en rätt ful rätt rättorik att använda just dödligt våld som i princip enda typen av våld som skulle göra samhället otryggt. Det är ingen slump att de som vill förneka samhällsutvecklingen använder just den kurvan, då den pekar lite neråt (och varför har jag länkat till tidigare i tråden, kompetensen och tekniken för att ta hand om skottskador (precis som inom andra områden) blir allt bättre, och håller nere statistiken.

    Men de allra flesta fall av våld eller hot om våld har inte dödlig utgång, men skapar ändå stor otrygghet i samhället, även bland dem som inte råkar ut för något.

    Vad tycker du tex om att man på barnprogram ger instruktioner till barn hur de ska agera när de blir rånade?

    Är det ett tecken på ett samhälle som aldrig varit tryggare?
    Det var ju märkligt vilken pregnans som läggs i en mycket enkel mening, 

    Var står det du inbillar dig att jag påstår i denna rad:

    jag har bara konstaterat att de som säger att vi alla är utsatta för stora risker att dödas eller skadas av gängens och nätverkens dödliga våld har fel, för den att risken är ytterligt liten. 
  • Padirac
    Bikersteffe skrev 2019-08-27 23:14:23 följande:
    Du förminskar hela tiden det allt mer ökande våldet i samhället. Tror du på fullt allvar att kriminella gäng lever separerat ifrån övriga samhället?

    Förutom alla skottlossningar, som även OM de är riktade mot andra kriminella, så påverkar det hela omgivning. Ett exempel är personal på sjukhus som hamnar i den här konflikten.

    Ett annat är alla som drabbas av de kriminella ligorna övriga verksamhet, dvs rån, hot, misshandel, våldtäkter, utpressning mm.

    Du bagatiliserar våldet.

    Och det är skamligt.
    Nej, du ljuger eller missförstår det jag skriver för att du läser in en massa underförstådda egna betydelser.

    jag har bara konstaterat att de som säger att vi alla är utsatta för stora risker att dödas eller skadas av gängens och nätverkens dödliga våld har fel, för den att risken är ytterligt liten. 

    Ingenstans i denna mening drar jag några växlar på något, bagatelliserar eller hittar på.

    Det som är skamligt är att du inte vill förstå en enkel mening utan att lägga till massa hittepå till den.
  • Padirac
    var snäll mot katten skrev 2019-08-27 23:19:18 följande:
    Men sluta då skriva att det enbart är de kriminella som riskerar drabbas. Lägg isåfall till att alla nära anhöriga till de kriminella i nätverket också löper en stor risk att hotas, misshandlas, rånas, skjutas, kvivhuggas eller rent av dödas.
    Jag vet inte hur många gånger jag skrivit att det är de som ingår i eller har samröre med de kriminella gängen och nätverken som riskerar att utsättas för deras dödliga våld. Säkert 100 gånger.
  • Padirac
    var snäll mot katten skrev 2019-08-27 23:16:45 följande:
    Risken att jag eller någon i mitt nätverk dödas, hotas, rånas eller skadas av kriminellt gäng någon gång under min livstid är så gott som 100%.


    Om du och ditt nätverk har samröre med dessa kriminella gäng och nätverk så är det en uppenbar risk att ni utsätts för deras dödliga våld.  

    För de som tvärtemot dig saknar samröre är däremot risken ytterligt liten för att de skall utsättas för gängens och nätverkens dödliga våld.

    Det är tyvärr så då gängen och nätverken börjat använda dödliga vapen i sina interna konflikter 
  • Padirac
    var snäll mot katten skrev 2019-08-27 23:20:45 följande:
    Vilken tur att vi tar hem alla terroristbarn så de får återförenas med orsakerna till dessa jätterisker. Som om de inte lidit nog redan.
    Så det tycker du? Ja, inget är väl undantaget från att sympatiseras med för vissa människor.

    Du är fri att gilla och uppskatta precis det du vill - vi lever i en demokrati. Alla har inte den rätten som du har.
  • Padirac
    tintin i kongo skrev 2019-08-29 23:57:14 följande:
    Och av dessa 4000 sökte hur många akutsjukvård?

    I Stockholm färdas miljoner människor i trafiken varje dag. Vad har olyckor inom trafiken med skjutande att gör menar du?

    Inser du ens vidden av att hantera en skottskada jämfört med en lite skärmytsling från trafiken?
    Var det fler eller färre än 17? Det är alltså det som är den springande frågan?
  • Padirac
    tintin i kongo skrev 2019-08-30 00:06:45 följande:

    Du tycker det är okej att man skjuter lika många som skadas i trafiken. OMG.


    Nej, frågan är hur många som belastar akutsjukvården efter som du gjorde jämförelsen där emellan.

    Det är märkligt att alla siffror blir ett påstående om att tycka saker är ok. Alt facts baserade på tyckande är inte riktiga fakta.
  • Padirac
    Kverulant67 skrev 2019-08-29 12:45:45 följande:
    Jo ren kommunism har ju fungerat så där i det länder man har försökt med det...

    Fördelningspolitiken är ju redan extrem som den är i landet, där det som presterar på hög nivå och har pluggat länge för det eller tagit stora risker bara bestraffas med enormt mycket mer i skatt än vanliga svensson.
    Nejdå, alla beskattas enligt samma skattetabell oavsett vilken bakgrund de har
Svar på tråden Hur många flyktingar bör/klarar vi av att ta emot?