Inlägg från: Padirac |Visa alla inlägg
  • Padirac

    Hur många flyktingar bör/klarar vi av att ta emot?

    Digestive skrev 2019-09-12 23:44:42 följande:

    Fortfarande problem med att förstå alltså... vad... underligt.


    Förstå 'såna saker'?

    Skribenten behöver tala klartext i fråga om vad denne menar. 'såna saker' kan vara allt från nyssnazisternas historia om skribenten inte är mer specifik.
  • Padirac
    Kverulant67 skrev 2019-09-13 09:39:49 följande:

    Försvaret?? Det kostar ju landet pengar INTE genererar pengar...


    Ja, det var konstigt att du svarade på det inlägget. Försvaret gör mycket och bra saker trots att de inte har så många produkter eller patent
  • Padirac
    Kverulant67 skrev 2019-09-13 09:44:02 följande:

    Nu är jag långt från SD, men hur journalister på Sveriges radio/SVT röstar har ju presenterats flera gånger, Det är ju stor majoritet av V samt MP.

    För att inte förglömma när Janne Josefsson skulle göra reportage om den militanta vänstern för ett par år sedan. Chefen frågade då honom om varför han sulle ge sej på "oss själva".... (Källa: hans sommartal bla).


    Nu var ju frågan vad 'såna saker' som enbart SD pratar om var... Men det är klart SDsvansen pratar mycket om att andra har andra politiska åsikter än de har.. Det är ju precis de 'samhällsproblem' som SD lyft upp förutom att alla inte är svenska och att alla inte delar SDs syn på folk.

    Så ja, det du skriver är kanske en av de saker skribenten menade när denna skrev 'såna saker'. Vilket vi iofs aldrig lär få veta.
  • Padirac
    Kverulant67 skrev 2019-09-13 18:20:44 följande:

    Resten av oss som inte röstar på V eller MP pratar om samma sak och vänsterstyrningrn av media....


    Så du menar att 'såna saker' är vänsterstyrnig av media?

    Det är häpnadsväckande att det först nu kommit fram att det är detta som är de stora samhällsproblem som SD har lösningen på. Och du menar alltså att alla utom V och MP pratar om detta...

    Eller var är 'såna saker'?
  • Padirac
    Kverulant67 skrev 2019-09-13 19:04:50 följande:
    Tja dom styr ju media vilket märks med all tydlighet med tex att mörka vissa nyheter eller inte nämna vilka som var de skyldiga tex.'
    Jaha.. så det är det som är 'såna saker' menar du?
  • Padirac
    Digestive skrev 2019-09-13 23:19:14 följande:
    Du har redan blivit införstådd i vad sakerna berör.

    Utanförskapsområden, antalet människor som befinner sig i utanförskap samt de ekonomiska följdern i samma kontext, är vad Lena1979 har tagit med sig till bordet för diskurs.

    Att spela dum har sin smärtgräns. När är din nådd?
    Det är vad du menar är 'såna saker' - när ska Lena berätta vad hon menar?
  • Padirac
    Digestive skrev 2019-09-13 23:19:14 följande:
    Du har redan blivit införstådd i vad sakerna berör.

    Utanförskapsområden, antalet människor som befinner sig i utanförskap samt de ekonomiska följdern i samma kontext, är vad Lena1979 har tagit med sig till bordet för diskurs.

    Att spela dum har sin smärtgräns. När är din nådd?
    Det är väl lämpligt att den som lägger fram ett påstående få förtydliga och redogöra för vad den menar - istället har skribenten skrivit svepande i generella ordalag om 'såna saker' utan att redogöra för vad denne menade.

    Så vem spelar dum här? Vem vill inte, vägrar prata i klartext...
  • Padirac
    Digestive skrev 2019-09-14 01:03:23 följande:

    Sista stycket i det här inlägget......ska alltså läsas i ett helt annat kontext och i en helt annan diskussion än den som Lena1979 och Nihka hade.

    I vilket annat kontext och i vilken annan diskussion anser du att det aktuella stycket hör hemma i?


    Så utanförskapsområden är det som 'såna saker' handlar om? Dvs segregation...

    Är det vad skribenten menar SD pratar om men inga andra tar upp?

    Segregation är ett beforskat område och forskare är i huvudsak överens om vad segregation har för orsaker.

    Vi kan väl för enkelhetens skull säga att forskarna inte stödjer SDs syn på segregation. Så om andra partier inte pratar om det SD pratar om, att DE inte passar in, så beror det på att SD inte vet vad de pratar om.
  • Padirac
    Digestive skrev 2019-09-14 10:03:21 följande:

    Nej, utan skribenten i fråga menar att den förda politiken skapar utanförskapsområden/utanförskap och att det är vad SD har vågat säga.

    Det här är enkelt att förstå av vederbörandes text.

    Börja inte fördjupa dig i C förens du med säkerhet har förstått A. Du verkar ta andras tid och energi för given och förväntar dig sporadiska utsvävningar helt enkelt ska bli korrigerade om du har missförstått någonting av vikt - en hänsynslös och oansvarig inställning, som jag inte har tid med och som ingen ska behöva ta sig tid tid med. Ingen är här för att göra livet lätt, simpelt och bekymmersfritt för dig... den typen av tid och energi reserverar de flesta av oss här åt våra barn.


    SDs analys av orsaker och skäl till att segregation finns är utan vetenskaplig evidens. SD är helt enkelt hel fel ute i det de påstår om utanförskapsområden.

    Du är inte tvingad att skriva här alls, och definitivt inte tvingad av mig, och om Lena tvingat dig att besvara mina frågor till henne bör du ta upp det med henne. Du ska naturligtvis ägna dig åt saker som är viktiga för dig och dina närstående istället.
  • Padirac
    Röd stenätare skrev 2019-09-14 14:22:57 följande:
    Segregationen är ju skapad av de som bestämmer. D.v.s de röda som styrt Sverige i princip 100 år.
    Segregation är som sagt väl beforskat och det finns till och med en långsiktig plan formulerad 2018 för att minska denna - om den lyckas eller inte återstår att se.   
Svar på tråden Hur många flyktingar bör/klarar vi av att ta emot?