Inlägg från: nihka |Visa alla inlägg
  • nihka

    Hur många flyktingar bör/klarar vi av att ta emot?

    Tom Araya skrev 2017-10-30 12:47:00 följande:
    Har du några exempel?

    Jag har svårt att se hur man på bara några år kan få fram en sådan plan i den situation man befinner sig i och som fungerar, för att inte tala om de åtgärder som planen antagligen kräver.
    K Kalle skrev 2017-10-30 12:02:41 följande:
    De har kanske klarat det än så länge. En del har exempelvis satsat på modulhus, andra på husvagnar. Jag tycker att det är det rätta. De egna komuninvånarna ska inte trängas undan.
    Flyktingars boende har tre faser.
    Fas 1. Flyktingförläggning.
    Fas 2. Eget boende genom kommunens försorg (här kommer bl.a. sk modulhus, hyresrätter och bostadsrätter genom de sociala myndigheterna in).
    Fas 3. Här ska de nyanlända hitta sitt eget boende och får inte längre bo kvar i det som kommunen ordnat.

    40% har inte bara tomt eller tur.
    Om du vill behålla min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    K Kalle skrev 2017-10-30 12:53:45 följande:
    Precis KOMMUNINVÅNARNA har "slagits" om lägenheterna. Nu får inte kommuninvånarna hyreslägenheter och många kommuner bjuder dessutom över kommuninvånarna på bostadsrättsmarknaden - med deras egna skattepengar. Helt galet.

    De som åkte genom hela Europa, och passerade det ena fredliga landet efter det andra kanske skulle stannat längre söderut. Här är det bostadsbrist och de får ta det som det är. De ska inte favoriseras.
    Alltså i teorin ingen skillnad eftersom behov har varit med och styrt nu som tidigare, bara att det blev fler att dela på resurserna. 

    Eller så kanske inte Italien och Grekland är skyldiga till att ta emot alla för hela EUs räkning.

    Klart de ska både favoriseras och få stå tillbaka. Behovet styr.
    Om du vill behålla min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    K Kalle skrev 2017-10-30 15:32:14 följande:
    Nädå. Italien och Grekland behöver inte ta emot fler. Däremot anser jag att Sverige ska te emot noll, ja, jag menar noll, fram tills våra grannländer Danmark, Norge och Finland tagit emot lika stor andel som vi. Jag anser också att man ska söka syl i sott hemland, alternatiovt på olika platser utanför Europa och de som har störst behov, inte störst muskler eller störst plånbok, ska ges asyl. En stor fördel med det är att lika många eller fler kvinnor skulle få asyl. Istället för unga singelmän.
    Hjälper ju ingen som behöver hjälp att någon är lika ogin som sin granne.

    Det kommer aldrig att resa en massa flyktingkvinnor och -barn utan män till Europa hur än illa det är där de kommer ifrån.
    Om du vill behålla min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    Tom Araya skrev 2017-10-30 13:15:51 följande:
    Nej, det har varit ett relativt litet behov för kommunerna att hjälpa utsatta med bostad före flyktingvågen. I övrigt har det för hyresrätter varit ett kösystem på lika villkor för alla, där kötid och inget annat räknas.
    Soc har haft lägenheter och har fortfarande boende. Exempelvis:

    http://goteborg.se/wps/portal/start/social--och-familjefragor/akut-hjalp-socialjour/stod-till-hemlosa/boende-via-socialtjansten/!ut/p/z1/hY6xDoIwGISfhrX_XygF3ToQI5oocQC7GDC1kAAlpdrEpxdHE423Xe673IGECuRYPzpdu86Mdb_4s-QXFm6Q5ozuDlnOUcSnY7EVBQ0zCuU_QC4x_pBAyEF2zUD8dSBIVjxlNOJxErI4wei9LsYmSjVIq27KKkvudjnVOjfN6wAD9N4TbYzuFZlVgN8arZkdVB8gTEP13KtSvABeGCSp/dz/d5/L2dBISEvZ0FBIS9nQSEh/



    Om du vill behålla min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    Tom Araya skrev 2017-10-30 18:31:31 följande:
    Högst tillfälliga boenden, kan inte jämföras med eget boende.
    Som jag skrev, soc har även haft lägenheter. Det är ju inget nytt att man hjälper dem som behöver mest hjälp.
    Om du vill behålla min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    K Kalle skrev 2017-10-30 18:41:21 följande:
    Jag menar att våra grannländer ska ta emot FLER och när de är ikapp oss kan vi ta emot igen. Då har förhoppningsvis de vi redan tagit emot assimilerats.
    Det tycker jag också att de kunde göra. Saftiga böter för den som inte möter de EU-gemensamma bestämmelserna. Vill man vara del av en gemenskap ska man inte få syssla med cherry picking.Tycker dock inte man ska hålla isär familjer av princip.

    Det hela skulle mer reglera sig självt om man införde ett baspaket för flyktingmottagande där gemensamma medel omfördelades inom EU - så flyktingar får det lika bra (eller dåligt) var de än hamnar. Sedan mindre cash att röra sig med. Inte hållbart att man skickar hem pengar varje månad isf att spara till körkort och annat som gör att man står sig bätttre på arbetsmarknaden.
    Om du vill behålla min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    K Kalle skrev 2017-10-30 18:52:29 följande:
    Och därför får invandrare hjälp men inte svenskar.
    Nej, de får inte mer hjälp för att de är invandrare utan för att de behöver mer hjälp. Väldigt många är EBO, tränger ihop sig i små lägenheter hos släkt och vänner och bor så trångt som de flesta svenskar aldrig skulle acceptera.

    Man kan inte stå i bostadskö flera år innan man anländer om man är flykting. Därför får man ibland gå före och det handlar inte alltid om en lägenhet utan även boende av olika slag, vissa som iaf jag skulle rata.
    Om du vill behålla min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    K Kalle skrev 2017-10-30 19:05:15 följande:
    Vilka delar familjer? Vad jag vet är familjer åtskilda för att männen "flytt" själva och lämnat kvinnor och barn hemma.
    Om man fortsättningsvis tar emot noll kommer man att dela på familjer, som visserligen redan är delade på.

    Vad menar du med "flytt". Flyktingar "flyr" inte. De flyr. Eller försöker du antyda att enbart kompletta familjer kan vara flyktingar?
    Om du vill behålla min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    Tom Araya skrev 2017-10-30 19:49:40 följande:
    Någon sådan analys görs i regel inte, så det kan du inte hävda annat än som ett antagande. Så svaret är: jo, de får visst mer hjälp för att de är flyktingar.
    nihka skrev 2017-10-30 19:05:09 följande:
     Väldigt många är EBO, tränger ihop sig i små lägenheter hos släkt och vänner och bor så trångt som de flesta svenskar aldrig skulle acceptera.
    EBO är efter eget val.Nej, såklart man inte kan stå i bostadskö innan man kommit hit. Men det förändrar inte läget och vilka konsekvenser det får på bostadsmarknaden och för andra bostadssökande. Felet är ju att man från politiskt håll satt sig i det läget, man kan alltså inte ta emot så många man tagit emot.


    nihka skrev 2017-10-30 18:44:12 följande:
    Som jag skrev, soc har även haft lägenheter. Det är ju inget nytt att man hjälper dem som behöver mest hjälp.
    Kan du ge exempel på andra typer av boenden för flyktingar än modulhus samt lägenheter och hus kommunen hyr för att förse flyktingar med bostad, enligt vad jag kallade fas 2 i inlägg #3811?



    Klart man ser över vem som behöver hjälp. Annars skulle ingen få hjälp varken svensk eller invandrare.

    Javisst är EBO ett eget val. Det är att söka en lägenhet också. Eller att bo kvar hos föräldrarna. Alla gör val hela tiden.

    Exempelvis fritidshus, campingstuga, attefallshus, friggebod, familjehem, husvagn, rivningshus, lokaler för annan verksamhet som upphört eller flyttats.
    Om du vill behålla min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    K Kalle skrev 2017-10-30 20:45:12 följande:
    De har själva delat på sig.
    Ska det inte vara tillåtet eller? Har man därmed diskvalificerat sig från att återförenas någon annastanns än landet man kommer från?
    Om du vill behålla min röst Kristersson, får du ge SD foten!
Svar på tråden Hur många flyktingar bör/klarar vi av att ta emot?