Inlägg från: FDFMGA |Visa alla inlägg
  • FDFMGA

    Hur många flyktingar bör/klarar vi av att ta emot?

    SmalaSara skrev 2016-07-07 14:54:24 följande:
    En helt irrelevant kommentar. Det behövs inte fler människor är inte samma sak som "det finns inte plats för fler per kvm" Ulltand har rätt. Det behövs inte fler människor vare sig här eller någon annanstans. Oavsett hur många man kan trycka in på en viss yta. Om vi håller oss till Sverige så har vi tillräckliga födelsetal för en svag befolkningstillväxt och därmed är behovet av invandring för befolkningstillväxtens skull lika med noll. Det finns inget självändamål i att bo så trångt som möjligt. Hög befolkningstillväxt av ekonomiska skäl är ett pyramidspel.
    Jorden som system, bland annat klimatet, känner inte till att somliga har delat in klotet i tårtbitar och tror att den egna bakelsens existens är oberoende av de andra.

    Det är möjligt att Sverige inte behöver fler invånare - men det är mer relevant att se det som att jorden inte behöver fler människor.

    Att jobben kommer att försvinna på grund av rationalisering och industrialisering har vissa trott ända sedan industrialismens början.

    Du känner väl till ursprunget till ordet sabotör?
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    Rutgers skrev 2016-07-07 18:50:38 följande:
    Så alla flyktingar som kommit före 1 jan i år har arbete?

    Aha, du menar att vi inte ska ha någon invandring till Sverige så länge inte alla som kommit hit har kommit ut på arbetsmarknaden.

    Det anser inte jag.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    Tom Araya skrev 2016-07-08 00:02:24 följande:
    Ska man se det krasst ur perspektiv som jordens befolkningstillväxt och människans överlevnad så är det vansinne att folk i andra delar av världen som har det betydligt sämre flyttar till betydligt rikare, fredligare och mer utvecklade länder och därmed kommer att leva längre och föröka sig i högre takt.
    Detta nämner jag bara för att du tog upp ämnet, det är inte ett synsätt på människor och mänskligheten jag anammar.
    Nu är ju klotet en enhet.

    Vad gäller befolkningstillväxt så finns det ett mycket tydligt samband mellan ökat välstånd och sjunkande födelsetal.

    I sig inte ett skäl till att flytta befolkningar men det skorrar jävligt illa när man gör dem som sätter minst miljöavtryck på jorden till potentiella skurkar om de får det bättre av ett eller annat skäl.

    Om jorden vore en avlägsen planet vars liv och förutsättningar vi av någon anledning hade kunskap om skulle förmodligen få anse annat än att det är galet att resurserna är så skevt fördelade och att vi förbrukar så mycket att vi tar av framtida generationers tillgångar.

    Låt mig gissa att nästan ingen skulle tycka att lösningen på problemen ligger i att enskilda nationer sluter sig mot resten av världen i tron att de utgör egna små suveräna klot.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    KillBill skrev 2016-07-08 21:20:03 följande:

    Sverigedemokraterna visade bild från dagens Sverige i Almedalen. Visade sig vara bild på en indisk bilbrand..

    www.svt.se/nyheter/inrikes/sd-visade-bild-fran-dagens-sverige-var-tagen-i-indien


    Åh fan. Så det är till Indien de tänker bege sig för att lära ut folkdans.

    Hoppas att de har någon som hjälper dem tillrätta - annars blir det väl som för Columbus, att de hamnar i Amerika men tror att de är i Indien.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    SmalaSara skrev 2016-07-08 23:33:42 följande:
    Tilläggas kan att det har beviljats mellan 120 000 och 150 000 uppehållstillstånd per år mellan 2009 och 2015. Den största gruppen är anhöriginvandrare.

    Det blir i runda slängar över en miljon nya medborgare på 7 år. Självklart helt ohållbart i längden. Lägg sen till alla med avslag som stannar ändå.

    Vidare: det beräknas bli ca 35000 asylsökande i år. 2010 års nivå ungefär, men fortfarande väldigt många fler än det genomsnittliga EU-landet.
    Hm, inte så längesedan du tyckte att 60.000 var ett lagom årligt antal.

    Något säger mig att om det kom tre flyktingar till Sverige på ett år så skulle du tycka att det var två för många
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    KillBill skrev 2016-07-09 09:23:00 följande:
    Dra inte in mig i ditt snack, jag klarar mig. Finns det någon särskild anledning till att du inte klara dig själv?
    Mm, vi är nog många som kan klara oss själv.

    Tror också att en hel del av dem som av ett eller annat skäl behöver samhällets stöd klarat sig undan från den populistiska sörjan där invandrarna anses vara ett hot mot välfärdssamhället.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    Aumeå skrev 2016-07-09 12:24:47 följande:
     Kommer man som Svensk och behöver vård så är det minst 10st flyktingar som ska behandlas innan man själv får komma till en läkare, jag betalar för min vård, dom betalar inget och respekterar varken läkare eller en bokad läkartid.
    Fast det måste i så fall finnas en orsak till att just du får vänta så länge.

    Om det är vårdcentralen du brukar vända dig till så har de tidsbokning. Jag betvivlar att de tittar i din journal och konstaterar att du ränner på vårdcentralen i tid och otid, så min gissning är att du är känd och att man låter verkligt sjuka gå före dig.

    Är det akuten så gäller detsamma, de allvarligt sjuka går före de som tar upp plats med sina krämpor.

    Hursomhelst. Jag kan rekommendera tidsbokning. Ringde själv för några veckor sedan till min vårdcentral. Jag fick läkartid dagen därpå, inte så illa särskilt mot bakgrund av att det inte var mer än just en krämpa.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    Aumeå skrev 2016-07-09 12:35:30 följande:
    Väntetiden gäller pse inom vårdcentralen,
    Vet inte vad du menar med pse.

    Hursomhelst. Ring och boka tid, så får du en bestämd tid.

    Det är så onödigt att du sitter och inbillar dig att 10 flyktingar har trängt sig före dig varje gång du ränner till vårdcentralen.

    Det kan inte vara bra för ditt blodtryck och kan i värsta fall leda till posttraumatiskt SD-syndrom, i många fall ett kroniskt tillstånd.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    Aumeå skrev 2016-07-09 12:45:50 följande:
    Har du varit med om en arbetsolycka eller liknande och behöver prata med psykolog, läkaren fortsätter hålla mig sjukskriven, även läkaren konstaterar att jag bara hamnat på väntelistan, psykologiska enheten berättar att dom är överbelastade just nu, vi återkommer snart, men ingen tid ges.
    Och enligt dig är 90 procent av de som köar till psykiatrin/psykoterapin flyktingar.

    Är du säker på att detta stämmer. Visst, kan jag förstå att krigsskadade personer kan behöva psykiatrisk hjälp, men ändå.

    En arbetsplatsolycka skrev du. Hoppas olyckan är anmäld i vederbörlig ordning till Arbetsmiljöverket

    Jag antar att det inte finns någon vårdförsäkring din arbetsgivare har tecknat, annars kan du ju använda dig av den. Jag gjorde det för ett par år sen när jag hamnade i ett system med länga köer och fick dit samma dag genom den privata vägen. Lite omoraliskt, kanske - men det var en sådan där grej som många idrottsutövare drabbas av och köerna kan tyvärr vara långa.

    Har din arbetsgivare kollektivavtal kan du också få ersättning från AFA för din arbetsskada.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    Aumeå skrev 2016-07-09 13:18:53 följande:
    Nu behöver man inte anklaga flyktingar för allt, men visst är det en ökning av dom, en ökning vården inte hinner med tråkigt nog.

    Arbetsmiljöverket konstaterar bara vad som hänt och hur olyckan kan förbyggas, dom tittar i arbetsmiljöplan och gjorde en snabb utredning.

    Jag är försäkrad upp över öronen, det är jag som är arbetsgivaren, har rätt till privatvård och mina försäkringar trycker på att jag ska använda dom, men jag har redan vård, jag vill se hur mina skattepengar används, jag vill inte ha ett Sverige vart det är skillnad ifall du har råd och försäkra dig eller inte, skillnader ifall din arbetsgivare försäkra dig genom fora eller exempel länsförsäkringar,vill inte att det ska vara en skillnad på arbetsgivare som väljer andra försäkringsbolag än just fora.
    Nej, det är en tråkig utveckling att man själv eller via arbetsgivare kan köpa sig förbi köer.

    Men det har egentligen inget med invandring att göra utan handlar om hur man ser på förhållandet samhälle-individ.

    Dessvärre, enligt mitt sätt att se, har utvecklingen gått åt fel hål i i princip sedan dåvarande SAF (nuvarande Svenskt Näringsliv) körde med sin oerhört framgångsrika propagandakampanj "Satsa på dig själv".

    Mycket av det som var gemensamt en gång på tiden har hunnit privatiseras av ideologiska skäl sedan dess. 
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
Svar på tråden Hur många flyktingar bör/klarar vi av att ta emot?