Inlägg från: FDFMGA |Visa alla inlägg
  • FDFMGA

    Hur många flyktingar bör/klarar vi av att ta emot?

    Aumeå skrev 2016-07-09 13:52:02 följande:
    Är det rätt att jag sagt upp en kille som är fackligt medlem som har återanställning skydd, får ett jobb erbjudande från nyanlända, massor av bidrag och andra anställningsvillkor kan gå in före han, facket ringer upp och hänvisar återanställningen, jag hänvisar till Stefan Lövfen din politiska talesman,lyssna på han han bestämmer över er. Han gav er en käftsmäll i den frågan, jag kan anställa den killen i stället behöver inte bry mig i er i den frågan, är det rätt?
    Nej, det är inte rätt.

    Som jag har förstått har vissa taxibolag satt något liknande i system, men inte där det finns någon som enligt LAS borde vara den som i första hand ska erbjudas anställning om det uppstår ett personalbehov efter att personer sagts upp pga arbetsbrist.

    Vad händer om den som har rätt till återanställning hänvisar till LAS och kräver återanställning?
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    Aumeå skrev 2016-07-09 14:09:17 följande:
    LAS är lagen om anställningsskydd det är den facket företräder, ibland har facket med egna av tal ut över dom, men LAS är lagen facket företräder. 

    Nyanlända går inte under anställning, dom är via bidrag, dom får komma ut och jobba, lära sig svenska arbetsmarknaden, dom utför samma arbetsuppgift som killen som fått sparken för arbetsbrist.
    Ja, jag vet vad LAS är, jobbade fackligt i ganska många år.

    Nej, om det fungerar så att en arbetsgivare kan säga upp personer på grund av påstådd arbetsbrist och därefter rekrytera andra personer med hjälp av bidrag från AF så anser jag att det är helt fel.Oavsett om det handlar om invandrare eller långtidsarbetslösa svenskar.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    Flash Gordon skrev 2016-07-12 22:47:34 följande:
    Metro är ju en vänstertidning. Den kanske duger?
    Har du informerat Metro om att den är en vänstertidning.

    Jag gissar att de är fullständigt omedvetna om att Flash Gordon konstaterat detta objektiva faktum.

    I samband med att du informerar Metro kan du ju passa på att fråga varför de förtiger ditt avslöjande om att sossarna planerar att installera parkettgolv på förlossningsavdelningarnaSkrattande
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA

    Hm, det förvånar mig inte att den här tråden delvis har kommit att handla om hamburgare på McDonalds och andra en smula irrelevanta iakttagelser i och med att flyktingströmmen till Sverige har minskat så dramatiskt.

    Två procent av de flyktingar som kommer till Europa söker asyl i Sverige.

    Till och med SD har insett att proportionerna är sådana att det är integrationen som är huvudfrågan och Åkesson lockar med folkdans i förorterna.

    Jag gissar att det kommer att ta ytterligare en stund för den "invandringskritiska intelligentian" på FL att anpassa sig till en ny verklighet.

    Själv föredrar jag för övrigt Burger King och där vi käkar är det än mer för övrigt påfallande många med ett icke-svenskt utseende som jobbar. Det är en intressant fråga - vilka skulle ha utfört stressiga låglönejobb om vi inte haft invandring?


    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    Tom Araya skrev 2016-07-17 01:32:56 följande:
    Skolungdomar var det på "min tid".
    Är det nog till ganska stor del nu också. Det är bara det att på min tid hade skolungdomar ett mer enhetligt utseende medan de som idag rentav kan sälja hamburgare och se ut att vara födda i - typ Irak.

    Men generellt tror jag att vi etniska svenskar inte gärna tar dåligt betalda och stressiga jobb. I dag skulle man väll slås av häpnad om en städare såg ut att vara född i Bullerbyn.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    Världsmedborgare skrev 2016-07-17 10:22:18 följande:
    Det kan sägas om alla västliga I-länder.

    Vi har just nu ett slående exempel på det i anslutning till Brexit, där jordbrukarna nu befarar att deras skördar ska gå till spillo och ruttna bort.
    Detta för att deras arbetskraft så gott som uteslutande kommer utifrån, då britterna själva vägrar ta den typen av slitsamma smutsiga jobb, som efterfrågas av jordbruket.

    Eller, hur många etniska svenskar är ute i skogen och plockar bär för pengarnas skull?
    Vad jag vet, så är det inte direkt nåt slagsmål om dessa jobb från etniska svenskar.
    Frågan är om ens AF vågar ställa krav på etniska svenskar att ta den typen av jobb, även om det bland svenskar såklart finns lågutbildade och svåranställda, som skulle kunna ta dessa "enkla" jobb.
    Haha, jag jobbade en sommar med skogsplantor. I gruppen fanns det en kille som vuxit upp på en kibbutz i Israel. Han var minst lika effektiv som resten av oss andra tillsammansSolig
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    Flash Gordon skrev 2016-08-06 01:58:11 följande:
    Den här kostnaden måste ned nu. Kraftigt och snabbt. Annars väntar än värre saker än dödssjuka som nekas nödvändig vård.
    Dödssjuka nekas inte vård i Sverige.

    Ditt påstående är dels ett exempel på hur okunnig skrikhögerns propaganda är och dels ett exempel på hur vulgär den är.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    JTA skrev 2016-08-12 16:52:25 följande:
    Kostnader för integration bör utgå från att vi inte kommer att behöva integrera en stor del av de som kommit hit 2015 och framåt. De får endast tillfälliga uppehållstillstånd och skall inom några få år deporteras. Detta är lag framtagen av sossarna och MP och beslutad av riksdagen.

    Men å andra sidan måste kostnaderna för denna deportering tas med. Det handlar om åtminstone 100 000 personer så det lär inte bli billigt. Omfattande uppsamlingsinsatser, stora koncentrationsläger på ett antal platser i landet och sedan charter eller inköp av ett antal stora flygplan vars restvärde antagligen bara är som skrot. Jag har dessvärre ingen aning om storleken på denna budgetpost. Kanske MP har det, kolla med dem.

    Någon alternativkostnad för saknad integration behöver förstås inte tas med eftersom knappast några flyktingar+anhöriga blir självförsörjande på några få år (25 % har jobb på helårsbasis (hel- eller deltid) efter åtta år).
    Jag gissar att MP inte planerar för byggande av koncentrationsläger.

    Inte heller för inköp av stora transportplan.

    Som en ren parentes så tror jag att du lägger in dina egna värderingar när du menar att plan som använts för att flyga tillbaka flyktingar som inte beviljats asyl skulle klassas som skrot därefter.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    JTA skrev 2016-08-13 09:27:15 följande:

    Min gissning är att MP inte har enjävla susning om hur den här deportationen de beslutat skall gå till. Verkligheten har aldrig varit deras starka sida. Likt förbannat måste den betalas. Och med tanke på den vandalism som drabbat boenden där de flesta har fått avslag och skall utvisas tror jag nog att planen åtminstone får lov att totalrenoveras.
    Hm, jag tror att MP utgår från att det stora flertalet kommer att återvända frivilligt. Jag tror att S anser detsamma men att man förmodligen är inne på linjen att ku lättare det är att hålla sig undan desto fler kommer också att göra detta.

    Fast koncentrationsläger finns det nog bara planer på i din fantasi.

    Rent parentetiskt skulle jag också vilja upplysa dig om vad ett flygplans värde egentligen består i. Jag fattar det som att du flugit som passagerare någon gång - men inredningen värde i förhållande till det övriga planets värde är nästintill försumbart.

    Så att tro att ett plan skulle klassas som skrot i stället för att snygga till passagerarnas säten är en gnutta okunnigt.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
Svar på tråden Hur många flyktingar bör/klarar vi av att ta emot?