Inlägg från: FDFMGA |Visa alla inlägg
  • FDFMGA

    Hur många flyktingar bör/klarar vi av att ta emot?

    KillBill skrev 2017-06-23 09:33:27 följande:

    C har inte drivit igenom ett flyktingstopp i Hultsfred. Det handlar i stället om en reaktion från centerpartiet i Hultsfred mot de orimliga effekter som Hultsfred drabbats av pga. EBO-lagen (rätten för en flykting att få bosätta sig var som helst i landet som tidigare inrättades av de borgerliga partierna. 


    Om jag inte minns fel så finns det ett färskt S-kongressbeslut på att den av alliansen inrättade EBO-lagen ska avvecklas.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    Tom Araya skrev 2017-06-23 09:54:26 följande:
    Det borde svida mer för Lööf att hon inte har sitt partis gräsrötter med sig och vilka problem det sedan leder till när hennes partis representanter i kommunerna ska ta tand om kkonsekvenserna av c's rikspolitikers beslut...
    Hm, läste igår att 93 procent, tror jag det var, av centerpartiets väljare har förtroende för Lööf. Med det ligger hon i särklass bland svenska partiledare. Man kan jämföra med Kinberg Batra där inte ens hälften av moderaterna har förtroende för henne.

    EBO-lagen kommer snart att försvinna, det är inte rimligt att fördelningen av personer som fått asyl har varit så ojämnt fördelad mellan kommunerna.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    Flash Gordon skrev 2017-06-30 11:56:55 följande:
    Nu säger Italien ifrån. De hotar med att vägra NGO-fartygen lägga till i Italienska hamnar:

    sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=...

    Det blir allt mer akut med att få till de asyl-läger i Nordafrika som EU har börjat tala om.

    Och nu är det inte längre i huvudsak syrianer och irakier som kommer till Italien.

    Nu är det invandrare från Bangladesh, Guinea och Nigeria det handlar om.
    Syrianer i huvudsak. Har du någon källa på det?

    Jag tror att det främst har varit syrier, alltså personer från ett land i Mellanöstern som kallas Syrien som flytt. Det är krig där och många syrier är på flykt såväl inom som utom Syrien.

    Syrianer däremot, det är en kristen folkgrupp.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    K Kalle skrev 2017-07-03 08:06:28 följande:
    Det är som du säger inte krig i hela Syrien... och det finns många trygga länder mellan Syrien och Sverige. Väldigt månhga faktiskt. Sverige ligger liksom längst bort.
    Syrianer är en kristen folkgrupp som inte specifikt har med Syrien att göra. Förr brukade man kalla dem assyrier.

    Alltså, jag tror på folkbildning och hade bara synpunkter på att Flash G skrev ett inlägg där hen tycktes tro att syrianer är detsamma som syrier.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    Flash Gordon skrev 2017-07-05 15:26:51 följande:
    Jag det är en sanning sedan länge: hjälp på plats är bättre och effektivare.

    Bill Gates är dessutom rädd för det som kallas "brain drain" dvs att alla som skulle kunna lyfta dessa länder ur fattigdom drar till Europa istället för sin egen skull varpå deras egna länder förlorar på det.

    Men detta har ju inte hindrat folk från att kalla de som talar om "hjälp på plats" för rasister.

    Nu får de i konsekvensens namn ge sig på Bill också.
    Nja, det är ju mest en tolkning från SD-vurmare gör.

    En del av offermentaliteten,, typ när andra säger det så är det ingen som invänder men när vi gör det så kallas vi dödsnazipasiknasi.

    Som vän av ordning vill jag framhålla att i SD:s budgetförslag brukar man beräkna hur mycket man tror sig kunna spara på minskad invandring. Dessa besparingar stannar i Sverige, det vill säga de går inte till hjälp på plats. Dessutom vill man skära drastiskt i biståndbudgeten som ju i mångt och mycket handlar om hjälp på plats.

    Så att rasisterna har gapat om hjälp på plats har till skillnad från Bill Gates uppfattning bara varit ett retoriskt grepp som möjligen övertygat somliga som utrustats med ett synnerligen klent förstånd.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    Equalizer skrev 2017-07-07 21:48:07 följande:

    "Andelen som vill att Sverige tar emot färre flyktingar har ökat från 44 till 52 procent sedan oktober 2016, enligt en undersökning från Sifo som presenteras i Svenska Dagbladet.


    13 procent vill att Sverige tar emot fler flyktingar, 27 procent vill att mottagandet ligger kvar på samma nivå som nu och 27 procent är tveksamma eller vet inte."


    www.svd.se/fler-vill-ta-emot-farre-flyktingar...
    Hm, någon har visst räknat lite fel där.

    27+27+13=67

    Det innebär alltså att 33 procent vill att vi tar emot färre flyktingar än vad vi för närvarande gör.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    Tom Araya skrev 2017-07-31 23:37:33 följande:
    Är det "brunhögern" när även s och mp-ledda kommuner säger ifrån?

    Till skillnad från din uppfattning om dessa kommunpolitikers politiska inställning handlar det nog om att kommunpolitikerna i högre grad lever i verkligheten, medan de på riksplanet fortfarande svävar i det blå. Jag skulle vilja se Lööf hantera de problem hennes politik skapar...
    Hm, det måste vara ett gammalt inlägg från mig du kommenterat.

    det vore mig främmande att kalla folk som inte tillhör brunhögern för brunhöger. Att många kommuner tagit emot betydligt mer än sin proportionella andel av de flyktingar som kommit hit känner de flesta till, liksom att de som gjort detta kan ha synpunkter på fördelningen.

    Detta gör dem inte till brunhöger eller något liknande.
    Tom Araya skrev 2017-08-01 00:43:25 följande:
    Vi är många som talar för ökad hjälp på plats och minskad invandring. Huruvida sådana åsikter har koppling till sd eller ej kan nog variera, men din spekulation i det är intressant...
    Alltså är påståendet att Bill Gates ger dem rätt som länge påstått samma sak helt korrekt. Att du inte tycker sd'are kan ha rätt i någonting är en helt annan femma.
    Jag kräver nog ett visst mått av konsekvenstänkande.

    Anser man att det är mer effektivt att "hjälpa på plats" så är man inte trovärdig när man föreslår kraftiga inskränkningar i biståndet.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    Tom Araya skrev 2017-08-01 18:47:52 följande:
    Från 23/6 i år.

    Det framgår inte tydligt vad du avser exakt med uttrycket "brunhöger", annat än att det är höger med en politik du upplever som brun. C är ett högerparti och när de säger ifrån om flyktingmottagande skulle det kunna tolkas som brun politik utefter vissa personers åsikter.
    Jag ser ingen skillnad i att säga ifrån att "nu har vi tagit emot tillräckligt eller för många, nu får andra ta mer ansvar" på kommunal nivå eller nationell nivå. Båda handlar om ett konsekvenstänk som inte finns eller har funnits hos vissa partier på riksnivå, exempelvis nämnda Lööf.

    Jag upplever inte att folk med den åsikten generellt sett vill dra ner på bistånd, snarare visar irritation över att man har dragit ned på biståndet till förmån för ökade kostnader av flyktingmottagning. Jag tror du fokuserar för mycket på sd, i vanlig ordning. Du måste ta till dig att motståndet till förd flyktingpolitik är stort även utanför sd, kanske t.o.m. än större (=fler personer).


    Jag upplever inte att det finns någon person förutom JTA som här på Familjeliv argumenterat för att det vore effektivare att allokera kostnaden för flyktingmottagandet till hjälp i närområdet när det är möjligt.

    Bortsett från SD-anknutna floskler av negativt värde om att det är bättre att satsa pengarna i närområdet.förstås.

    Men jag kan ha missat dessa diskussioner.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    Tom Araya skrev 2017-08-01 19:54:51 följande:
    Ja, du har missat dessa diskussioner. Jag ser stort stöd för detta när ämnet kommer på tal och jag deltar i sådana diskussioner på flera forum, bl.a. ett par, tre stycken på Facebook.
    Kan jag säkert ha gjort, men det jag har sett har huvudsakligen varit fokuserat på Syrien, där det inte funnits några säkra områden inom landet och där länder i närheten som Libanon tagit emot fler flyktingar än vad som är hanterbart.

    Bistånd kan ju också inordnas i kategorierna reaktivt och proaktivt, det vore trist om den reaktiva delen växer på bekostnad av den som bidrar till att bygga upp strukturer som innebär att risken för krig och andra katastrofer minskar.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    Tom Araya skrev 2017-11-06 13:22:24 följande:
    Finansministern vill spara på assistansersättning

    I en intervju i Ekot den 22 oktober KL 11 säger finansminister Magdalena Andersson att assistansersättning är ett område där det blir aktuellt att spara pengar för att klara ökade kostnader för flyktingmottagandet. Detta har väckt stark kritik inom brukarrörelsen som anser att grupper ställs mot grupper.

    assistanskoll.se/20151023-Finansministern-vil...


    Jag lyssnade igenom sändningen. 

    Har man inte hörselhallucinationer så förekommer Magdalena Andersson inte överhuvudtaget i sändningen.

    För den delen så år Ekosändningarna kl. 11:00 så korta att det inte finns plats för några intervjuer där.

    Källkritik!
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
Svar på tråden Hur många flyktingar bör/klarar vi av att ta emot?